24.10.2014 07:01 | Bleskovky MobilMania.sk

Z nových iPhonov sú chameleóny, používaním vraj menia farbu

Zdroj: BGR.com

Najnovšie telefóny Applu už od uvedenia čelia mnohým kauzám. Možno sa črtá ďalšia.

Zahraniční používatelia zlatých iPhonov 6 a 6 Plus sa začali sťažovať na nový problém. Je ním nechcené zafarbenie bielych pásikov v hornej časti zariadenia, ktoré začali používatelia posmešne označovať ako kauza #Dyegate. Informoval o tom web BGR.com

Tento problém sa začal objavovať hlavne pri zlatej verzii iPhonov, ktorých pásiky majú bielu farbu. Pri vyberaní a vkladaní do vrecka sa totiž obtierajú o nohavice, ktoré ich následne podľa majiteľov zafarbia. Výsledkom je tak nevzhľadný výzor zariadenia, ktoré pôsobí akoby špinavo a staro. Na mieste je ale poznámka, že problém môže byt ojedinelý a nemusí sa s ním stretnúť každý majiteľ zlatých iPhonov 6.

Problém nie je nijak dramatický, avšak niekomu môže prekážať (zdroj: BGR.com)

Viacerí používatelia ale už kvôli tejto situácii kontaktovali technickú podporu, ktorá im však poradila len to, aby svoje zariadenia skúsili vydrhnúť rôznymi prípravkami na čistenie plastov. No ako vraj niektorí zistili, konvenčné čistiace prostriedky sú v tomto prípadne bezradné.

Pripomeňme, že podobný problém sa objavil aj pri minuloročnom vlajkovom smartfóne HTC One, ktorý mal tiež cez niektoré vnútorné antény osadené biele plastové pásiky. Vtedy vraj niektorým majiteľom postačilo použiť špeciálnu gumu, ktorou zariadenie očistili do pôvodného stavu. Či tento spôsob zaberie aj pri tohtoročných top smartfónoch Applu, je otázne.

V prípade nových iPhonov ale nejde o prvý problém, na ktorý používatelia narazili. Pripomeňme, že telefóny sú už opradené niekoľkými kauzami, ako napríklad #Bendgate súvisiacej s ohýbaním väčšieho iPhonu 6 Plus, či #Hairgate týkajúcej sa zachytávania vlasov.