27.10.2014 18:43 | Bleskovky MobilMania.sk

Unikli špecifikácie nového Samsung Galaxy A7. Nemusí sa hanbiť

Zdroj: Phonearena.com

Benchmark GFXBench odhalil parametre ďalšieho smartfónu z „kovovej“ dizajnovej línie kórejského výrobcu.

Už niekoľko týždňov vďaka početným únikom informácií, nie je tajomstvom, že Samsung pripravuje novú luxusnejšiu sériu smartfónov s označením Galaxy A, ktoré budú disponovať prémiovou hliníkovou konštrukciou.

Čítajte aj Unikli špecifikácie nového Samsung Galaxy A7. Nemusí sa hanbiť

Najdrahším modelom z tohoto radu zrejme bude Galaxy A7, ktorého špecifikácie sa objavili v populárnom benchmarku GFXBench. Novinka z Kórey tak bude s najväčšou pravdepodobnosťou disponovať 5,2-palcovým Full HD displejom, 12Mpix fotoaparátom či 5Mpix prednou kamerou.

Jednou z hlavných devíz bude aj 64-bitový čipset od Qualcommu s označením Snapdragon 615. Procesor bude tikať na frekvencii 1,5 GHz a bude obsahovať až osem jadier. O grafický výkon sa postará Adreno 405. Kapacita operačnej pamäte sa vyšplhá na 2 GB.

Screenshot z benchmarku GFXBench Zdroj: GFXBench

Predpokladáme, že vnútorné úložisko bude mať kapacitu 16 GB, pričom pre používateľa bude dostupných približne 12 GB. Smartfónu nebudú chýbať ani akcelerometer, Bluetooth, digitálny kompas, NFC, GPS a Wi-Fi s podporou najnovšieho štandardu ac.

Novinka by sa mala dostať na trh s operačným systémom Android 4.4.4 KitKat, pričom v najbližších mesiacoch by sa potenciálni majitelia mali dočkať aj aktualizácie na prelomovú verziu Android 5.0 Lollipop .

Vzhľadom na početné úniky informácií o novej sérií smartfónov predpokladáme, že oficiálne predstavenie je už za dverami a je otázkou najbližších dní či týždňov.