28.10.2014 17:21 | Bleskovky MobilMania.sk

V domovine Samsungu vyhráva iPhone 6 nad Galaxy Note 4

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Čísla operátorov ukazujú, že v Kórei je väčší záujem o iPhone 6 než o konkurenčný Galaxy Note 4.

Južná Kórea, domovina a bašta Samsungu, prejavila veľký záujem o iPhone 6. Traja mobilní operátori v krajine začali v piatok prijímať predobjednávky na nové zariadenia od Applu. Prvé čísla prezradili, že dopyt po nich prekonal záujem o konkurenčný Galaxy Note 4 od Samsungu, ktorý sa v krajine začal predávať ešte v septembri.

Čítajte aj V domovine Samsungu vyhráva iPhone 6 nad Galaxy Note 4

Ako píše denník The Wall Street Journal, v priebehu jednej hodiny zaznamenali operátori niekoľko desiatok tisíc predobjednávok iPhonov 6. Operátor KT prijal za 30 minút 50 000 objednávok a druhý veľký operátor LG Uplus za 20 minút 20 000 objednávok. Tretí operátor SK Telecom sa k presným číslam nevyjadril. Uviedol ale, že v rámci prvého a druhého kola boli všetky iPhony vypredané.

Čítajte aj V domovine Samsungu vyhráva iPhone 6 nad Galaxy Note 4

Analytici tak odhadujú, že celkovo sa mohlo v krajine za jeden deň predobjednať 100 000 kusov iPhonov 6. Pre porovnanie, Samsungu sa podarilo v priebehu rovnakého obdobia predať „len“ 30 000 kusov Galaxy Note 4. Kórejská firma má však v domovine na trhu s mobilnými zariadeniami podiel 63 percent, zatiaľ čo Apple len slabých 6 percent.

Samsung podľa doterajších odhadov predal za prvý mesiac po celom svete približne 4,5 milióna tabletofónov Galaxy Note 4. Pôvodne však chcela kórejská spoločnosť za toto obdobie predať 15 miliónov kusov. Pre porovnanie, Apple podľa doterajších odhadov pokoril len v Číne hranicu 20 miliónov predobjednávok za tri dni.