30.10.2014 10:38 | Bleskovky MobilMania.sk

Línia smartfónov ZenFone od Asus dostane Android 5.0 Lollipop

Zdroj: Lukáš Koškár

Asus po KitKate dopraje svojím smartfónom aj „najčerstvejší“ Lollipop.

Taiwanská spoločnosť Asus plánuje pre svoje smartfóny z radu ZenFone vydať aktualizáciu na Android 5.0 Lollipop. Na túto informáciu zverejnenú na oficiálnom fóre spoločnosti upozornil web PhoneArena.com.

Majitelia zariadení ZenFone 4, 5 a 6 sa tak môžu tešiť na pokračujúcu softvérovú podporu zo strany výrobcu. Aktualizácia na nový Android 5.0 má byť podľa fóra dostupná v priebehu apríla 2015. Len začiatkom tohto mesiaca bol pritom spomínaný rad smartfónov aktualizovaný na Android 4.4 KitKat.

Asus ale nezabúda ani na ostatné produkty zo svojej dielne. V apríli budúceho má totiž uvoľniť aktualizáciu aj pre zariadenie PadFone S a o pár mesiacov neskôr, teda v júni 2015, má byť aktualizácia na najnovší Android dostupná taktiež pre zariadenie PadFone Infinity 2.

Zoznam smartfónov od Asus, ktoré dostanú Lollipop Zdroj: Sogi.com.tw

Majiteľom Asus PadFone X a PadFone X Mini zostáva len dúfať, že sa nového firmvéru dočkajú aj oni, pretože ich táto správa nezmieňuje. Istý kúsok nádeje ale stále existuje, pretože zariadenie sa hardvérovou výbavou podobajú zariadeniu PadFone S.

Čítajte aj Línia smartfónov ZenFone od Asus dostane Android 5.0 Lollipop

Nový Android 5.0 Lollipop, predstavený len nedávno, má byť najväčším evolučným skokom v celej histórii tejto platformy. Systém budeme môcť nájsť v celom rade rozmanitých zariadení – od nositeľných zariadení, cez smartfóny, tablety či televízory až po automobily. Nebude chýbať prepracovaný vzhľad vychádzajúci z novej filozofie Material Design, ale i nové úsporné funkcie pre predĺženie životnosti batérie .