3.11.2014 18:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Unikli fotografie prvej Lumie od Microsoftu, logo Nokia tu nenájdeme

Zdroj: GSMarena.com

Po akvizícii fínskej Nokie sa Microsoft rozhodol upustiť od používania jej značky na smartfónoch z línie Lumia

Na čínskej stránke zaoberajúcej sa certifikáciami nových elektronických zariadení sa na obrázkoch objavil nový smartfón od Microsoftu s označením Lumia RM-1090. Pred niekoľkými týždňami prešlo rovnaké zariadenie aj certifikáciou FCC v Spojených štátoch, čo zvyšuje dôveryhodnosť uniknutých informácii.

Novinka z dielne Microsoftu bude svojou výbavou spadať do nižšej triedy smartfónov. Ponúkne 5-palcový displej s rozlíšením 960 × 540 obrazových bodov. Batéria bude mať kapacitu 1 900 mAh a celkové rozmery zariadenia sa zastavia na 140,2 × 72,4 × 9,3mm, informoval portál GSMArena.

fotogaléria
Nový smartfón ponúkne plastovú konštrukciu Zdroj: GSMarena.com

Z hľadiska konektivity sa dočkáme podpory pre siete tretej generácie s nadstavbou HSPA. Mnohých poteší aj podpora pre dve karty SIM. Operačným systémom bude Windows Phone 8.1. Smartfónu nebude chýbať ani fotoaparát s LED diódou.

Ďalšie technické detaily zatiaľ nie sú známe, uniknuté fotografie však ukazujú budúcnosť označovania smartfónov od Microsoftu, ktorý začne sebavedomo používať vlastnú značku a upustí od používania stále rezonujúceho názvu Nokia Lumia.

fotogaléria
Na smartfóne chýba akákoľvek zmienka o Nokii Zdroj: GSMarena.com

Novinka, ktorá je zjavne určená pre rozvíjajúce sa trhy má byť priamou odpoveďou na iniciatívu lacných smartfónov Android One od Google. Na dnešnú dobu skromnejšie špecifikácie umožnia Microsoftu konkurovať hlavne cenou.

Čítajte aj Unikli fotografie prvej Lumie od Microsoftu, logo Nokia tu nenájdeme