4.11.2014 07:00 | MobilMania
Doplnené

Next Lock Screen: Užitočná Android aplikácia od Microsoftu

Zdroj: Martin Paluš

Softvér nás zaujal hlavne zameraním na efektivitu a podarenú estetickú stránku.

Microsoft sa pri vývoji softvéru neorientuje výhradne na vlastný operačný systém Windows Phone. Tento fakt potvrdili aj zamestnanci softvérového giganta v rámci projektu Microsoft Garage, ktorý im dáva voľnú ruku v tvorbe aplikácií vrámci svojej pracovnej doby.

Komunita programátorov spoločnosti pracujúca na rôznych drobných projektoch pred pár dňami uviedla novú aplikáciu pre Android. Volá sa Next Lock Screen a ako už z názvu vyplýva, je ďalšou alternatívou uzamknutej obrazovky.

Cieľ? Ušetriť čas

Jednou z hlavných myšlienok nástroja je predikovať, čo sa chystá používateľ so svojím smartfónom robiť. Od toho je odvodený aj názov aplikácie a jej základné funkcie.

Používateľ tak má po prebudení zariadenia k dispozícii okamžitý prehľad o nadchádzajúcich udalostiach v jeho kalendári či o zmeškaných hovoroch. Dostupné je tiež zobrazenie prijatých SMS správ s možnosťou náhľadu ich obsahu priamo na uzamknutej obrazovke.

Na domovskú obrazovku sa dá dostať obyčajným potiahnutím prsta zhora nadol.

Uzamknutá obrazovka s notifikáciami - Uzamknutá obrazovka bez notifikácií

Jednoduchá správa notifikácií

Spravovanie jednotlivých oznámení je jednoduché. V prípade hovorov stačí potiahnuť notifikáciu doprava a zariadenie okamžite zavolá späť zvolenému kontaktu.

Potiahnutím doľava je notifikácia odstránená z uzamykacej obrazovky. Používatelia sa však nemusia báť, že by tak prišli o dôležité informácie. Po odmietnutí ponúkne aplikácia používateľovi možnosť vrátiť túto akciu späť.

Rýchla možnosť zavolať späť  - Možnosť obnovenia notifikácie bezprostredne po jej vymazaní

Prispôsobí sa prostrediu

Nástroj poskytuje rýchly prístup aj k vybraným aplikáciám, ktoré sa zobrazujú v spodnom paneli, pričom jeho potiahnutím nahor sa vysunie ich kompletný zoznam. Okno zároveň poskytne možnosť zapnutia a vypnutia základných funkcií ako je Wi-Fi, Bluetooth či prisvetľovacia dióda, ak ňou zariadenie disponuje.

Výber aplikácií je modifikovateľný a používateľ si okrem pridania jednotlivých nástrojov môže zvoliť, ktorým zakáže zobrazovanie upozornení na uzamknutej obrazovke.

Možnosť úpravy zoznamu aplikácií - Funkcia skrytia vybraných aplikácií

Ďalšou dôležitou funkciou je prispôsobenie zobrazenia pre miesto, kde sa používateľ práve nachádza. V práci, doma či na cestách – každý voliteľný režim disponuje vlastnou tapetou a zoznamom aplikácií. Softvér poskytuje tiež niekoľko vlastných tapiet, no používatelia môžu pri výbere pozadia použiť i vlastnú galériu.

Rýchle prepnutie režimu zobrazenia - Možnosť výberu tapety pre jednotlivé režimy

Nastavenie a odozva

Next Lock Screen operuje „nad“ natívnou aplikáciou systému pre uzamknutú obrazovku. To znamená, že ak má používateľ nastavené odomykanie zariadenia prostredníctvom číselného kódu, bude ho musieť zadať po odomknutí obrazovky v prostredí Next.

Ak však takýto spôsob ochrany nepoužíva, odporúčame vypnúť natívnu funkciu systému v nastaveniach zabezpečenia.

Spoločnosť neustále zdôrazňuje, že akákoľvek odozva od používateľov je vítaná a pomôže vylepšiť tento nástroj. Krátky formulár aj s požiadavkou o nové funkcie, ako napríklad zobrazenie notifikácií zo sociálnych sietí, ktoré momentálne veľmi chýbajú, je možné odoslať priamo z prostredia aplikácie.

Vypnutie natívnej ochrany v sekcii Zabezpečenie - Nastavenia aplikácie s funkciou odoslania odozvy

Nástroj Next Lock Screen je dostupný zadarmo prostredníctvom Google Play . Pre spustenie tejto aplikácie je nutné disponovať operačným systémom Android vo verzii 4.0 a vyššej.

Doplnenie: Vzhľadom na obmedzenú dostupnosť aplikácie zo strany spoločnosti je možné softvér stiahnuť aj z nasledovného odkazu . V takomto prípade je nutné v zariadení povoliť inštaláciu súborov z neznámych zdrojov.

Názov Next Lock Screen
Kategória Produktivita
Vývojár Microsoft Corporation
Platforma OS Android
Cena Zadarmo
Dostupnosť Google Play