4.11.2014 18:28 | Bleskovky MobilMania.sk

Prvé detaily o Samsungu Galaxy S6: Kórejci začnú od nuly

Zdroj: archív

Nelichotivé predajné výsledky Samsungu za posledný kvartál nenechali spoločnosť chladnou. Prichádza razantná zmena stratégie pri vývoji smartfónov.

Samsung stále bez pochybností patrí medzi najúspešnejšie technologické spoločnosti súčasnosti. Jeho hlavným problémom ale je, že predaje pomaly stratili dynamiku a začali pozvoľna klesať. Za uplynulý finančný kvartál predal Samsung až o 8,2 percenta menej zariadení ako za rovnaké obdobie v minulom roku.

Odpoveďou na vzniknutú situáciu má byť nová stratégia pri vývoji vlajkových lodí, na ktorých má spoločnosť neprekvapivo vyššie marže ako pri lacnejších zariadeniach. Na svetlo sveta sa dostali informácie o takzvanom Projekte Zero, ktorý má byť kódovým označením pre novú vlajkovú loď Samsung Galaxy S6.

Čítajte aj Prvé detaily o Samsungu Galaxy S6: Kórejci začnú od nuly

Ako už názov projektu naznačuje, Samsung sa rozhodol začať pri vývoji a dizajne nového smartfónu od začiatku. Opúšťa tak cestu pomalých evolučných zmien a stávok na istotu, ktoré sme videli v posledných rokoch.

Produktové čísla rôznych modelov (zdroj: Zdroj: Sammobile.com

S najvyššou pravdepodobnosťou sa tak môžeme pripraviť na radikálne zmeny v dizajne zariadenia či použitých materiáloch. Zjednodušenie by si zaslúžila aj softvérová nadstavba TouchWiz, ktorá je pre mnohých kvôli kvantám funkcií neprehľadná a pomalá.

Serveru SamMobile, ktorý zvykne prinášať spoľahlivé informácie sa podarilo získať aj prvé technické špecifikácie pripravovanej vlajkovej lode. K dispozícii má byť verzia so 64-bitovým čipsetom Snapdragon 810, ako aj model s procesorom Exynos 7420 od Samsungu, ktorý takisto podporuje 64-bitové inštrukcie a má až osem jadier.

Rozmery displeja zatiaľ nie sú známe, rozlíšenie však bude s najvyššou pravdepodobnosťou na úrovni 1 440 × 2 560 obrazových bodov, čo sa pomaly stáva štandardom v najvyššej triede smartfónov s Androidom.

Fotografická výbava má byť takisto na najvyššej úrovni. Tešiť sa môžeme na 16 alebo 21-megapixelový senzor od Sony. Predná kamera má mať rozlíšenie päť megapixelov. Dostupné majú byť tri pamäťové varianty s veľkosťou vnútorného úložiska, a to 32 GB, 64 GB alebo 128 GB. Súčasťou úniku sú aj produktové čísla jednotlivých modelov podľa regiónov, kde budú dostupné.