5.11.2014 09:05 | Bleskovky MobilMania.sk

Komunita sa hnevá na Apple. Údajne klamal o ohnutých iPhonoch

Zdroj: Unbox Therapy

Vlastníci nových smartfónov od americkej spoločnosti sa rozhodli, že nájdu všetkých deväť ohnutých zariadení.

Ihneď po uvedení nových iPhonov od Applu do predaja sa objavili problémy s ohýbaním zariadení, ktoré spustilo veľkú kauzu zvanú #bendgate . Začali sa šíriť sťažnosti používateľov a videá, kde majitelia nové smartfóny ohýbali, aby potvrdili závažnosť problému.

Americká spoločnosť oponovala tvrdením, že v skutočnosti sa na problém sťažovalo len deväť používateľov a do svojho laboratória pozvala novinárov, ktorí sa mali presvedčiť o dôkladnosti testovania nových zariadení.

Tvrdenie o pár poškodených zariadeniach sa nepáčilo komunite používateľov, ktorá to považovala za jasné klamstvo. Jeden z vlastníkov ohnutého zariadenia tak v reakcii na tieto vyjadrenia založil stránku Oneofthenine.com , ktorej cieľom bolo „nájsť týchto deväť zariadení“, informuje portál Bgr.com.

Počet zozbieraných obrázkov začiatkom novembra Zdroj: Oneofthenine.com

Ako sa očakávalo, ohnutých smartfónov sa našlo oveľa viac a príbeh každého jedného z nich je zverejnený na spomínanej webovej stránke. Pri príležitosti „jubilejnej“ tretej stovky vzniklo video, ktoré je kompiláciou fotografií všetkých dovtedy zozbieraných fotografií.

Ku väčšine  obrázkov sa vzťahuje krátky opis situácie, pri ktorej sa smartfón ohol. Viaceré sú doplnené aj o odkazy na príspevky používateľov z rôznych sociálnych sietí, na ktorých boli pôvodne uverejnené.

Hoci nemôžeme s určitosťou povedať, že sa v zozname nenachádzajú aj úmyselne ohnuté zariadenia, zakladateľ stránky tvrdí, že sa snažil zozbierať čo najviac autentických obrázkov, ktoré vznikli pri bežnom používaní.