5.11.2014 17:10 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Krutý crashtest smartfónu BlackBerry Passport

Zdroj: blogs.blackberry.com

Novinka od BlackBerry vydrží aj hrubšie zaobchádzanie.

BlackBerry Passport bude iný aj vďaka klávesnici Zdroj: blogs.blackberry.com

Manažérsky smartfón BlackBerry Passport z dielne rovnomennej kanadskej spoločnosti BlackBerry je už takmer dva mesiace úspešne v predaji, a tak sa začali objavovať aj prvé  netradičné testy tohto pomerne zaujímavého zariadenia. Na jeden z nich upozornil zahraničný portál N4BB.com.

Zariadenie si pri testovaní prejde rôznymi záťažovými skúškami, z ktorých vychádza prekvapivo dobre. Vďačí za to kvalitnej a pevnej konštrukcii. Vo videu tak možno vidieť, ako smartfón lieta cez takmer celé bejzbalové ihrisko či zletí z viac ako šesťmetrovej výšky na betón, no ani to nezabránilo jeho ďalšiemu fungovaniu, hoci aj s rozbitým krycím sklom na displeji.

Nasledujúce testy už boli viac deštruktívnejšie ako bežné nehody. BlackBerry Passport sa tak na krátku chvíľu vcítil do kože iPhonu 6 Plus a kauzy #Bendgate, no displej a konštrukcia povolila až po úpornom snažení a použití hrubej sily.

Ďalej si novinka od BlackBerry prešla niekoľkými deformačnými údermi kladiva či zážitkom, aké to je byť pod kolesami idúceho auta. V závere testovania možno vidieť po údere kladiva po klávesnici i dymové efekty, pretože toto už nezniesla ani batéria napájajúca smartfón.

BlackBerry Passport je pomerne netradičný smartfón poháňaný 4-jadrovým procesorom Qualcomm Snapdragon 800 s frekvenciou 2,2 GHz a 3 GB pamäte RAM. Vybavený je 4,5-palcovým displejom s pomerom strán 1:1 a rozlíšením 1440 x 1440 pixelov. Cena zariadenia na našom trhu sa pohybuje od 580 euro vyššie.