Diskusia: Prečo operátori predávajú drahšie telefóny

Ak chcete prispievať do diskusie, musíte byť prihlásený užívateľ.
126 príspevkov
Anonymný používateľ
lacino88
12.8.2015 20:05 | |
+3 -1
Ja som bral pred viac ako jednym rokom LG G2 16GB v orange za doplatok 240e, mesacne platim 18e a mam za to 2100MB, 150min do vs.sieti, volania na 5cisel zdarma a vytvaram skupinu pre dalsich 4ludi +ja co si mozeme volat. Kde dostanes taku ponuku?
(aby som predbehol vopred otazky, mam 5e zlavu za odporucanie zakaznika a za vernost dalsich 10% zlavu)...
Anonymný používateľ
Zákazník
12.8.2015 20:25 | |
+8 -2
Tak to sa nemáš čím chváliť, skôr ťa ľutujem.
Anonymný používateľ
lacino88
12.8.2015 20:36 | |
+3 -1
Tak si skus najst vyhodnejsi balicek. 150min a 2,1GB data + v podstate na 9cisel neobmedzene volania za taku cenu NENAJDES! A ano data aj volani a vyuzivam.. + G2 vtedy v eshopoch stala cez 350e!
Podla teba som mal urobit co? Kupit mobil za 350e a potom este platit kazdy mesiac za sluzby operatorovi bez viazanosti? Volat aj internet vyuzivam kazdy den, ci apusal ci nie.... a takto to je VYHODNE! Skor ja lutujem teba ked mas eura navyse za plnu sumu za mobil a kredit...ovsem ak nepatris k tym co maju low-end mobil s kreditom 7e na 3mesiace a aj to si dobijes bo musis.
Anonymný používateľ
adobe1
16.8.2015 11:43 | |
+0 -2
To si dopadol. To rovno si ten mobil kúpim v e-shope a spárujem Tesco Mobile s Clubcard a mám volania na všetky čísla Tesco Mobile a dvojnásobný kredit na net SMS/MMS a volania na iné siete. :)
Anonymný používateľ
Peter Ernestovic
12.8.2015 08:54 | |
+0 -4
Mne sa z operatorov javi najzaujimavesia ponuka O2 mobil+, ak v tom nie je nejaka skryta finta, az tak velmi som to nestudoval...Samozrejme ze mobili su o kusok drahsie ako v eshopoch, ale ked sa to da zobrat aj na predplatenku, tak to nie je az take strasne.Aj tam som videl telefon jeden den za 150 a na dalsi uz za 170eur.To bolo to dorovnanie konkurencie :-D
Anonymný používateľ
Sharki
11.8.2015 12:47 | |
+19 -15
Veta za milión:
Ak patríte medzi ľudí, ktorí si chcú zariadenie aj vopred „ohmatať“, môžete to urobiť na predajni a objednať si ho na internete.
Typický Slováčisko, ty ako predajca sa trápiš vysvetluješ mrháš svojim časom.
Tvoja práca je ohodnotená tým že si to objedná inde...
Anonymný používateľ
petrik
11.8.2015 13:31 | |
+32 -15
presne tak..a najradsej mam, ked to objednaju z netu...a pride si este po radu na shop, ze nieco na tom nevie :-D
no ved aj patricne to dam zakaznikovi pocitit...a niekedy pribalim aj vetu, ze nech sa obrati na obchod kde to kupil. a je mi uplne jedno ci je to dedko, babka, alebo mamicka so styrmi detmi. ked bol taký sikovny a objednal si to cez eshop..tak nech si hlada info na webe.
dochodcovia radi hovoria, ze to im deti objednali...a vtedy im odpovedam, ze tak nech mu to aj deti vysvetlia.

kludne ma tu zozerte...ale raz, ked ma zivi predaj...nebudem sa zadrbavat s clovekom, ktorý spravil biznis niekde inde..a mna ziada iba o radu. radsej sa budem venovat druhym zakaznikom.
mne tiez treba zivit rodinu.

ani mechanik v servise ti nebude pol hodinu vysvetlovat ako co nastavit a opravit...a auto si pritom kupil niekde inde...pripadne si ho sam doma opravis.

ludia nie su zvyknutí platit za sluzby/rady, myslia, ze to je zadarmo.
Anonymný používateľ
SeppWinkler
11.8.2015 14:24 | |
+28 -10
Chlapci zlatí (Sharki aj petrik), je vidno, že sa vyznáte a vaša predajňa patrí medzi tie najnavštevovanejšie. Pokiaľ je predavač na mňa drzý, do predajne už v živote nezavítam a pre každej príležitosti jej urobím patričnú reklamu aj medzi známymi aj na internete a inde. Pokiaľ pracujete v predajni operátora, tak by ste mali byť úslužní aj k zákazníkom, čo si u vás telefón nekúpili a prišli si len po radu - aj z takých žijete a ak sa ľudia na operátora naštvú, vaše predajne to budú mať spočítané. Ak robíte v nezávislej kamennej predajni, tak môžete nadávať akurát tak na majiteľa, ktorý si stanovil maržu akú má a ľudia, čo majú rozum od neho nekupujú - a tiež môžu kúpiť niečo iné, ale od drzého predavača určite nie.

A na záver, nič v zlom, ale aj vy ste sa mohli učiť a potom nebyť drzým predavačom 8-)
Anonymný nick
11.8.2015 15:04 | |
+10 -7
ty chudacik, zlavni svoj produkt o 20% a snad ti ho niekto aj kupi, nie len ohmata ]:-> :-D
Anonymný nick
11.8.2015 15:07 | |
+10 -6
inac, ja to takto robim s vonavkami. idem do hocijakej parfumerie, tam si pozistujem, ktora sa mi paci, opisem si nazov, pripadne ju odfotim a potom objednam na nete aj o 10 euro lacnejsie. treba byt vynaliezavy, ak chcete usetrit ;-)
Anonymný nick
11.8.2015 23:50 | |
+13 -3
Ved je to vo vasej naplni prace nie?Ked sa vam nepaci ze niekto chodi za vami a pyta sa info tak sa vykaslite na to a chodte robit nieco ine...
ACU13
12.8.2015 07:20 | |
+6 -8
Typicky slovak, chce mat vsetko najlacnejsie a este k tomu by chcel aj exluzivne sluzby, ja ked sk kupujem napr. pc tak idem tam kde to poznam a viem ze poradia a nevadi mi dat o par eur naviac,lebo sa to oplaca
Anonymný používateľ
fetak
12.8.2015 10:11 | |
+8 -3
petricek neviem ale poidla mna si zakom,plexovany chudak,pokial je zakaznik v tvojej sieti tak drz p i č u a suchaj nohamy
Anonymný používateľ
Zákazník
12.8.2015 20:32 | |
+12 -0
Sharki a petrik, chlapci vás dvoch by som si rád ako zákazník vychutnal. Poznal som pár predavačov frajerov ako vy dvaja a veľmi rýchlo som ich postavil do pozoru keď nadobudli dojem že sú majstri sveta a niet nad nich. Zvlášť to poteší v predajni plnej zákazníkov a keď sa pán "zapultový odborník" začne hrať na najmúdrejšieho na svete. Aj my zákazníci vieme zosmiešniť predavača a nie je to žiadny problém.
Anonymný používateľ
petrik
14.8.2015 23:03 | |
+3 -3
:-D :-D :-D :-D :-D
ani jeden z vas hrdinov by nic neurobil...by ste ani nepipli :-D nohami by si suchal ty..a nie ja...by si odo mna odchadzal s ovisnutym nosom a ovisnutou igelitkou so svojim mobilom zakupenym cez eshop :-D a do pozoru si mozes stavat vlastnu mamku a nie mna :-D

som predajca, a nie poradca...mam v naplni prace predavat...nie radit. vobec ma nenastve, ked taky ako ty sa na mna nahneva a nikdy nepride do mojej predajne...lebo ty si aj tak nikdy nic hodnotne nekupis u mna(maximalne nejake nutny drobny spotrebny tovar)..iba po rady budes chodit. lebo si obycajny spekulant co si necha vsetko vysvetlit a potom to kupi cez net :-D

my uz vieme takych ludi odhadnut ;-)


a hlavne asi tu mate vsetci poriadna nakakane v hlavach. to co je za logika kupit zariadenie z eshopu..dat zarobit uplne inej firme...a potom s tym prist na nejaky kamenny shop uplne inej firmy a pytat si radu?!!!

o svojich zakaznikov sa staram...pravidelne za mnou chodia a vedia, ze im poradim dobre!!!

inak nasa firma ponuka aj sluzby/servis...samozrejme plateny. ked to ale spomeniem...sam zakaznik odchadza...lebo za sluzby sa uz ludom nechce platit.

no keby bol zariadenie kupil u nas..tak vsetko ma zadarmo. hold...prave sluzby/rady/servis...tak to je to co nas, kamenne predajne, líši od eshopov...jedine toto je cesta, kde mozeme konkurovat eshopom. lebo ceny mame naozaj vyssie, kedze su platení ludia a nekrestansky najom.

vobec nechapem comu vacsina z vas hlupunkych nechapete!
keby sme fungovali tak ako si predstavujete, tak ludia by si to naozaj chodili k nam iba pozriet..popytat o radu a kupili uplne inde.

PS: Nehovorim, ze obraciam uplne vsetkych...no ked mam plny shop potencionalnych zakaznikov, nebudem vasej mamke alebo tatkovi vysvetlovat ako si nastavi ine zvonenie na telefon, ktory si kupil cez mall alebo alzu!!! to je asi nad slnko jasne!!!
ked mam prd na robote...tak mi to je jedno..povysvetlujem...ale inak musim predavat! z toho zijem!
Anonymný nick
16.8.2015 21:06 | |
+2 -1
petrik ty cu rak sprosty nedonoseny zadubeny co to v zivote dotiahol iba na pribl bleho predavaca, pocuvaj, na tvoje platene kvazi sluzby a rady sa ti moze kazdy pokojne VYS RAT lebo internet je plny ochotnych ludi nezistne poradit
Anonymný používateľ
petrik
16.8.2015 23:34 | |
+3 -2
nechapem Tvoje rozhorcenie..ved si nemusis chodit pýtať rady ku mne na shop...kludne hľadaj rady na nete ;)
toto je obchod...nie charita :D
tak sa priznaj....ty pracujes kde? co ta zivi?
za co ti platia?

v banke sa tiez rozculujes, ked ti uctuju rozne poplatky? (ak mas teda ucet).
alebo, ked platis koncesionarske poplatky?
alebo ked platis nezmyselne poplatky v nemocniciach? alebo kupujes predrazene lieky v lekarni? :D

si len tupa ovecka :D


...ako blby predavac zarabam momentálne od 1400 do 1900€ v cistom.
to len vdaka zaujimavemu odmenovaciemu systemu a vdaka zakaznikom, ktorí sa za mnou vracaju ;)

ja viem...nie je to vela na bratislavu, preto sa snazim posunut dalej...ale tak momentálne mi to umožňuje platit hypo a zit si celkom relativne pokojne.
samozrejme je mi jasne, ze ako predajca nebudem moct fungovať cely zivot..ale pokial je prijem aky je..bol by som sprostý aby som to nevyzil.

PS: a je neslusne urazat niekoho koho nepoznas :) ved pisem len to, ako je nastaveny biznis a akym smerom sa ubera.
to, ze ty to nevies vstrebat...to je tvoj problem.
Anonymný nick
11.8.2015 12:41 | |
+11 -7
telefon u operátorov sa už vobec neoplatí ako tomu bolo dakedy telefon preplatíte aj 2x to už radšej s eshopu na splátky a máte to iste a lacnejšie lenže tu platí známe porekadlo,,chyt ovcu na akciu aj ked to isté zoženiežeš inde a za lacnejšie,, ]:->
Anonymný nick
11.8.2015 15:11 | |
+1 -6
vies ako ja nakupujem mobily ? zaidni operatori ani eshopy. na ebay su toho mraky. tyzden-dva pouzivaju, nasledne ich predavaju. preda sa za polovicnu, niekedy aj tretinovu cenu a este mas k tomu full vybavu, original krabicu aj zarucny list, ale na ten sa musis vopred informovat u toho predajcu. kto sa bude ohanat tym, ze ti moze predat fejk, tak na to existuje na ebay taka vec, ze Käuferschutz, ochrana kupujucich, takze ked ti predajca napise ze je pravy a ty dostanes fejk, tak ti ebay vrati prachy ak si platil cez paypal. takto som kupil mesiac pouzivany iphone 5s v top stave so zarukou za 315 euro. sikovnym praje stastena ]:->
Anonymný nick
14.8.2015 00:10 | |
+2 -2
Šikovným nie,stači vefieť AJ al.NJ.Poznám veľa blbcov s jazykmi....
Anonymný používateľ
Aldo
11.8.2015 09:45 | |
+7 -8
Neviem sa rozhodnuť medzi Galaxy Note 5 a Galaxy S6 Edge+ uvediena na trh vo štvrtok 13.8.2015 v New Yorku a bude to Samsung streamovat na svojom kanále na YouTube alebo iPhone 7 uvedú 9 septembra. Takže neviem, ktorí vybrať na Vianoce ?
Anonymný používateľ
Aldo
11.8.2015 10:01 | |
+5 -2
Hlavná vec je dobrá vydrž baterie a dobry fotak. Zaobleny display nemusí byt podmienkou.
smetie
11.8.2015 10:32 | |
+3 -9
Dovolim si tvrdit ze kvalitativne prepracovanejsi a hodnotnejsi bol a je iPhone.
Anonymný nick
11.8.2015 10:48 | |
+6 -11
smetie, vidno že iOVCA sa nezaprie!!! :-D :-D :-D
Anonymný nick
11.8.2015 12:54 | |
+5 -4
smetie ty si fakt ovca kupovat telefon čoho vyrobná cena je ani nie polovica predajnej ceny :D len zato že je tam jablčko a zaplatíš za značku a komerciu velké peniaze pritom o polovicu lacnejšiu cenu zoženieš raz takí vykonní a krajší telefon ako iphone ;-)
Anonymný používateľ
Miki
11.8.2015 13:46 | |
+5 -0
Kúp si S5+. Je vodeodolný, micro sd a vymenitelnú batériu. Alebo si kúp nový Iphone ktorý síce nič z toho nemá ale zato je viac ako 2x drahší. Keďže je to prémiový mobil tak si ho radšej dobre poisti ak by ti náhodou pleskol na zem.
smetie
12.8.2015 21:58 | |
+0 -0
janomrkva a krucko14 - tie vase "argumenty". Mna nezaujima vyrobna cena ale ci ten vyrobok funguje a predajna cena.
To Jablcko funguje spolahlivo v porovani s Androidovymi (spomalujucimi sa ci mrznucimi) nepodarkami.
K tomu vykonu u Androidov aby mobil nejako isiel musi mat minimalne 4 ci 8 jadrovy CPU - co je cista zvrhlost a ukazka nekvality a nedomyslenosti Android OS.
BTW moj novy iPhone stal 250 € cize tak "drahy" bol. :-))

Miki: iPhone funguje napr. nemrzne, neseka, ci neobsahuje bloaware (oproti Androidom) a tiez to nie je odporny plastovy hnus (ako cela rada S5) ci sokujuco predrazeny (ako rada S6).

Samsung S5 Plus stal ked sa predaval 500€ a za tuto sumu v pohode kupis iPhone 5s.

Cize je dobre si kupit to co funguje (spolahlivo) a Android toto kvoli roznym veciam toto nesplna.
smetie
11.8.2015 09:09 | |
+21 -2
Klasicke vyhovorky, skor vsak klamstva operatorov.

Realne maju operatori vyssie ceny preto lebo si to mozu dovolit.

Plati totiz ponuka-dopyt. Zakaznik je ochotny zaplatit vyssiu cenu a operator voci tomu logicky nebude protestovat.
Anonymný používateľ
SeppWinkler
11.8.2015 09:06 | |
+16 -6
Všimli ste si, že celá argumentácia všetkých troch je len bla bla bla :) Inak, mali by sme si brať z Čechov príklad, oni jednoducho predražený tovar odmietnu a tak tlačia aspoň trochu ceny dole a trh aspoň trochu funguje. Slováci sa predbiehajú v tom, kto kúpil rovnakú vec drahšie, veď ako inak by sekal v krčme machra.
Anonymný nick
11.8.2015 12:39 | |
+6 -0
No áno, nekupujme predražený tovar. Nikto nás nenúti :D
Anonymný nick
11.8.2015 08:22 | |
+11 -2
Prečo ? lebo rabat je z predajnej ceny . A je rozdiel predať mobil za 100€ a rozdiel mobil za 500€ . Pri 100 , 1000 a viac predných mobiloch je to zaujímavé číslo .
Zákazník je vždy na konci ich snaženia.
Anonymný používateľ
blondiacik
11.8.2015 07:56 | |
+24 -12
Treba sa nad tým zamyslieť najmä matematicky. Konkrétne na mojom príklade. Bol som v Orangi na program, mesačne som platil cca 50-60€. Teraz som v O2 platím priemerne 15€ s tým istým správaním sa v bývalej sieti.
Teda viazanosť 2 roky v Orangi bola cca (ak dám mesačne 55€) 1320 €
O2 bez viazanosti a bez akciového telefónu za 2 roky je cca 360 €. Teda ušetril som 960 € za čo si môžem kúpiť iPhone 6+ 128GB. Samozrejme, že ho kúpim v eshope po roku predám a doplatím 100-200€ a mám stále nový fón. Princíp je odísť od operátora ktorý si pýta veľké prachy za nič a možnosť tu je. Preto kúpa telefónu od operátora je nevýhodná predražená a zväzujúca. Uznávam že o2 má svoje chyby ale za tie peniaze je to najvýhodnejšie.
Anonymný používateľ
cynik
11.8.2015 09:10 | |
+14 -8
A si si isty, ze v O2 mas za 15 tie iste sluzby? V Orange uz za 45 eur mas neobmedzene hovory kamkolvek do EU(!) a 6GB dat + 270 eur "zlavu" na telefon...

Ak vyuzivas menej, tak sam si si na vine, ze si mal u Orange take faktury pri zle zvolenom programe.
Anonymný používateľ
joed
11.8.2015 11:33 | |
+10 -5
jasne, ze tam nema tie iste sluzby...len ludia su hlupuckí.
predtym platil v Orangei 50-60€ sa neobmedzeny pausal a mesacne minul 100minut 40sms a 500MB dat...potom siel do O2, kde mu dali nizsi pausal...a on si chudak mysli, ze O2 ho spasilo :D :D
hociktory operator vie urobit zaujimavu ponuku bez telefonu. len rozdiel je v tom, ci sa clovek trosku orientuju v tych produktoch..alebo na akeho predajcu natrafi :)
ked sa nevyznas a natrafis na predajcu-kuřvu, tak nedopadnes dobre :-D

ale to sa moze stat hocikde..lebo ani jeden z operatorov nie je charita..a hlavne predajcovia su odmenovaní od predaja, a nie od toho aby znizil zakaznikovi ucty na minimum...tak si to kazdy z vas moze zratat.
vsade to tak tak...v elektre, banke, poistovnictve, kadernictve, u lekara...vsade!!!

hold...je to hnusna doba!!!
Daniel9911
10.8.2015 23:33 | |
+3 -5
Čo sa týka tých telefónov je to hnus už len preto lebo menia u niektorých OS menu a pridávajú svoje zbytočnosti. Raz som chcel vybrať telefón aj som si ho pozrel na stránke operátora všetko vypočítal a keď som sa dostavil do predajne tak mi slečna za stolom povedala, že tá akcia pre mňa neplatí. Tak som si kúpil mobil cez internet a spokojnosť čo potrebujem to vie a ostatné ma netrápi. A kupovať mobil za 500 až 1000 euro je podla mňa zbytočnosť a ešte na splátky. Čo sa týka paušálov tak ja mam paušál a platím mesačne 7 euro max 8 a mám 50 min. do všetkých sieti a 20 sms čo mi bohate stačí a volám kedy chcem a kde chcem(a to mi viazanosť skončila v roku 2013 a dodnes má cenu takú istú).
Fantinus
11.8.2015 00:03 | |
+8 -2
Daniel9911 lenže ak sa operátorovi zaviažeš na telefón tak to máš tak isto splátky. Len s tým rozdielom že to máš povinne na dva roky.
Daniel9911
11.8.2015 10:55 | |
+3 -0
Fantinus - Máte pravdu čo sa týka viazanosti, ale ak beriete na splátky tam máte tiež splátkový kalendár podla ktorého splácate produkt ktorý ste si vybrali. Tam mate tiež interval za ktorý to musíte platiť od 6 až do xy mesiacov. A tiež ak si niekto zoberie niečo na splátky tak sa zaviaže, že daní produkt splatí podla podmienok ktoré boli určené v zmluve takže je to jeho povinnosť. Ale tak každý to robí tak ako mu to vyhovuje.