Diskusia: Prvé správy o Galaxy Note 6: Ponúkne vraj 6 GB RAM

Ak chcete prispievať do diskusie, musíte byť prihlásený užívateľ.
10 príspevkov
Anonymný používateľ
dfxxfd
16.2.2016 17:37 | |
+5 -8
Moze mat aj 16GB RAM a aj tak bude lagovat.
Anonymný používateľ
fero
16.2.2016 15:24 | |
+5 -3
nový touchwiz si hneď zoberie aj 5gb keď môže
AAndy95
16.2.2016 14:59 | |
+11 -1
Ten pocit ked ma telefon s androidom rovnako RAM ako laptop ktory zvlada visual studio, photoshop, illustrator, a fullHD film naraz v multitaskingu na windows 10.

Slusne bez sprostych poznamok poprosim niekoho o vysvetlenie k comu je na telefone 6GB RAM (6144 MB). Cim sa kedy ta pamat zaplni?
Anonymný používateľ
Maco333
16.2.2016 15:43 | |
+7 -1
Problem je ze keby ti tie vsetky spominane programy bezali v JAVA runtime tak by ti mozno ani 16GB RAM nestacilo na Desktope.
Neviem ako je to teraz ale kedysi sa napr. hry na PC programovali v C++ nakolko sa dalo "ist blizsie k HW" a teda optimalizacia vykonu bola o dost lepsia. Aplikacie beziace v JAVE (aj tie androidacke) maju vyhodu nezavislosti na platforme ale danou zato je nutne bezanie Java virtual machine ktory zerie systemove zdroje. Cize kazda spustena java applikacia/proces/servis ma na svoj beh naviazany dalsi "balast".
Anonymný používateľ
peter pan
16.2.2016 15:45 | |
+5 -7
android je jeden velky bordel, google uz davno vzdal nejaky rozumny vyvoj, kazda nova verzia prinasa iba dalsie a dalsie nove nepotrebne funkcionality a samozrejme vzdy trochu zmenit UI aby to vyzeralo ze sme nieco spravili, miesto toho aby opravovali ozajsne problemy, optimalizaciu a stabilitu... ved preco investovat peniaze to optimalizacie stavajuceho riesenia, ked staci kazdy rok zdvojnasobit velkost ram a pocet jadier... hlavne ked hlupe masy budu z toho natesene ze zase mozu svoj rok stary 700 eurovy telefon vymenit za novy 700 eurovy telefon, lebo ved tento ma viac ram, viac jadier, viac pasikov adidas... viem o com hovorim, pracujem ako vyvojar v celkom velkej firme (povedzme ze patrime medzi top 10 IT firiem). mame produkt ktory je stary 20 rokov, kod je totalne svinstvo, nikto sa v tom nevyzna, kazdu chvilu nejaky problem, vyvoj je v tom problematicky a vacsinou iba opravujeme stary bordel alebo hackujeme novu funkcionalitu aby ako tak fungovala so starou. kazdy vyvojar ti povie ze idealne by bolo komplet vsetko zahodit (alebo aspon 90%) a zacat uplne odznova, s poriadnou architekturou a dizajnom... ale to sa nikdy nestane, preco? lebo by to zabralo strasne vela casu a vysledok pre zakaznika by bol aky? ze po roku vyvoja dostane funkcne presne to iste co mal?
Anonymný používateľ
Maco333
16.2.2016 16:13 | |
+2 -1
Otazka je co moze Google urobit? Ak chce lepsie optimalizovat tak by sa musel zbavit tej JAVY a teda prekopat cely android. To uz by bol ale iny system. Novy system = prazdny app store. Takze nieje to take easy ako sa zda.
Su tu napr. snahy aby iOS a Android aplikacie bezali pod Windows Phone. S iOS aplikaciami to uz nejak ide ale s Android aplikaciami su vykonove problemy. Virtualizacia aj vdaka JAVE zerie vela systemovych prostriedkov. Staci spustit par takych aplikacii a system je na pokraji zdrojov.
Priklad z desktopu. Mate linux. Chcete spustit MS Office. Cize vytvorite virtualku s Windowsom a v nej spustite Office. Je logicke, ze Windows virtualka zozerie cast zdrojov. Teraz k tomu Officu potrebujete spustit stary program z dob XPcka. Cize dalsia virtualka na XP. Nakoniec mate x virtualok ktore zeru velku cast zdrojov.
Anonymný používateľ
peter pan
16.2.2016 16:23 | |
+3 -1
google s tym nemusi robit nic, vyrobcovia hardwaru (ktori si pekne ten system este obalia nejakou nadstavbou) mozu stale vyrabat vykonnejsi a vykonnejsi hardware a uzivatelia miesto toho aby rozmyslali ze asi nie je v poriadku aby potrebovali na telefonovanie a internetovanie taky vykon ako maju desktopy, veselo kazdy rok nakupuju novy a novy hardware. ved predsa je super ze moj telefon ma viac ram nez susedov telefon, nie? keby google spravil novy system ktory bezi uplne super aj na low end hardwari a bude tak bezat aj o 2 roky, nikto by nemal dovod kupovat nove telefony... jediny kto s tym moze nieco spravit je zakaznik, prestat konzumovat vsetko co mu reklama podhodi a zacat trochu rozmyslat.
AAndy95
16.2.2016 16:31 | |
+6 -2
no neviem...ale minuimalne 80% ludi si nekupuje novy mobil preto ze sused ma lepsi alebo ze naco mat stary ked je tu novy model

skor si ho kupuju preto ze sa im paci viac pripadne ho nanuti operator. vo svojom sirokom okoli nepoznam ani jedneho cloveka co by si kupil telefon preto ze vykonovo nestaci.

Sam som si novy telefon nekupil kvoli vyssiemu vykonu ale preto ze sa mi viac pacil a HW bol skoro rovnaky Lumia920 na 830.
Anonymný používateľ
peter pan
17.2.2016 09:54 | |
+0 -3
zakladna vec, neporovnavaj svoje okolie so zbytkom sveta, tak to nefunguje... v mojom blizkom okoli ma minimalne 50% ludi windows phony, v realite je to menej ako 10%... ved cely android business funguje na tom ze kazdy rok prijde novy telefon, ktory je oproti staremu modelu uplne rovnaky, akurat ma viac pamate, viac jadier a mozno viac pixelov (co je tiez uplne zbytocne)... a ludia si to kupuju, preco si to kupuju? pretoze im reklama hovori ze to potrebuju.
Anonymný používateľ
Maco333
17.2.2016 11:08 | |
+0 -0
Mat stale nieco nove funguje par rokov. Ja napr. som si s tym uz presiel a stale (2r) pouzivam iPhone 5S s 32GB pamate a nemam dovod kupovat novy.Pritom v praci mam narok na vymenu ale naco doplacat za drahy novy model ked mne osobne neprinesie nic co potrebujem.