Diskusia: Akých konkurentov má štvorpalcový iPhone SE? Pozrite si porovnanie

Ak chcete prispievať do diskusie, musíte byť prihlásený užívateľ.
72 príspevkov
Anonymný používateľ
Lubos
29.3.2016 11:06 | |
+4 -0
Nikdy som nemal iPhone. Ale to neznamená že som ho nedržal v ruke. Kolegovia majú 5S, 6, aj 6S. Neviem si predstaviť že by som mal mobil, ktorý keď zapnem, pozeram na ikony. Žiadne možnosti úprav, nejak sa odlíšiť a prispôsobiť si mobil podla svojho. Plus obmedzenia - posielanie dát cez bluetooth, dáta + PC, nefunkčné NFC, žiadne rádio, Fotenie 4:3 čo je vhodné len na staré CRT monitory, inak uplne všetko zobrazuje 16:9. Určite si všetci jablčkari povedia že nič z toho by aj tak nevyužili. Toto je presne politika Apple: ludia potrebujú a chcú len to čo im dáme. Ďalší problém mám s velkosťou Iphonov. Vďaka obrovským rámikom je mobil zbytočne velký, konkurencia má pri rovnakej velkosti viditelne väčší displej. A ten je najhlavnejší na mobile, všetko sa robí cez displej. Už Sony plytvá miestom, ale Iphone je extrém. Vami vysnívaný iPhone SE by mohol byť o celý centimeter menší. Kto chce malý mobil, naozaj by mal malý mobil. Xperia Z3 Compact je o 3mm väčšia a má 4,6" displej. Mám Xperia Z3 a pri 146mm má 5,2". LG G3 má tiež 146mm, ale 5,5". 5,5" - Z5 premium 154mm. A iPhone 6S Plus? Extrémnych 158mm. Tak nehovorte že mobily s velkým displejom su pádla. To Iphony su velké na velkosť displeja.
Ešte sa vrátim ku mojej Z3. Mám ROOT. Iný launcher, ikony, písmo, zmenšené softvérová tlačitka navigačnej lišty. Plno Xposed modulov ktoré pridávajú funkcie a možnosti. Widgety, plno dát na pamäťovej karte, fotky 16:9 majú 15,5 MPix, s kvalitou som velmi spokojný. Velmi návykový je dvojklik na zapnutie a vypnutie displeja, stále využívam. Toto všetko zvláda 4-jadro a 3GB RAM úplne bez problémov, žiadne sekanie mrznutie reštartovanie. Stále mám volných okolo 1,5GB RAM.
Ja by som si nekúpil iPhone ani keby stál 100€, lebo by som bol strašne obmedzovaný.
Môj ďalší mobil bude určite Android s 5,5" FullHD a velkosťou pod 150mm. Tiež nechcem velký mobil.
Anonymný používateľ
Ferro
27.3.2016 08:19 | |
+3 -0
To co si napisal plati mozno tak pre ludi co vybalia svoj telefon a pouzivaju ho tak ako je. Proste apple zapnes a si skoncil nezmenis tam nic a toto niektorym ludom nevyhovujeb lebo si chcu telefon upravit podla vlastnych poziadaviek. A co sa tyka tych zasekov tak som pocul o znacnych problemoch z IOS 9 tak neviem kto ma deravy SW. A cela tato vojna medzi UOS a Android je smiesna nech si kazdy pouziva co mu vyhovuje
Anonymný používateľ
johny
24.3.2016 20:56 | |
+2 -2
100 ludi 100 chutí, mal som android aj iphone. Konkrétne samsung s5 a iphone 6s. Velku vyhodu som videl pri iphone hlavne v tom ze ten ios je len pre par zariadeni teda je to super vyladene a pokial nemas stary iphone ako napr. 4ku a davas k nemu ios 9+.. tak ten telefon ide bez problemov, hlavnu chybu pri androide som videl v tom ze tie low-endove telefony mali problem s androidom, casom sekali atd. Moj osobny nazor je na toto asi nasledujuci... pre mna moze mat samusung aj vodotrysk ale kym tam bude android nebude pre mna nikdy lepsi ako iphone, nie kvoli HW ale kvoli OS.
Z okolia poznam dost ludi co nadavalo nato ze tie 6ky spravili proste velke a viac im vyhovaovala velkost 5ky.. co bola 4' a pre mna je tiez 4,7' dost.. ale su ludia ktorym viac vyhovuju vacsie telefony, tak nechapem preco dissovat to ze iphone je momentalne v troch velkostiach... a logicky ta najmensia je najlacnejsia
Anonymný používateľ
Rocky
23.3.2016 21:42 | |
+2 -0
Microsoft akú robí politiku odstranuje podporu pretaktovania v doskách s Skylake chipmi. Nefer politika. ASRock v nových BIOSech pro své základní desky začal odstraňovat funkcionalitu SkyOC, tedy možnost přetaktovat zamčené procesory Skylake pomocí změny frekvence sběrnice. Neoficiální, ale reálně existující nabídka: „zaplaťte nám za Skylake, zaplaťte nám za nový čipset (Z170), dáme vám bonus v podobě přetaktování“, se jevila jako vcelku férová cesta, čipsety řady Z170 po upgrade prestane vam funkcia v BIOSE ztv. SkyOC prestane fungovať. Tých dosiek je ale viac a zakázaním jedine automatické aktualizace.
Anonymný používateľ
Rocky
23.3.2016 21:49 | |
+3 -0
Zprávy o Skylake Core i3-6100 přetaktovaném z 3,7 na 4,7 GHz nejsou ničím výjimečným a 27 % výkonu navrch je posun, který odpovídá zhruba třem generacím architektury. Možná si Intel uvědomil, že předáním takové porce výkonu navíc zákazníkům sníží potřebu upgradu na příliš dlouhou dobu a decimuje tím počet uživatelů, kteří si pořídí procesor z nadcházejících generací.


http://www.pcworld.com/article/3031255/hardware/its-official-intel-shuts-down-the-cheap-ov­erclocking-party-by-closing-skylake-loophole.html ,
Anonymný nick
23.3.2016 18:33 | |
+11 -11
Konkurentov nema , lebo Apple user ktory je zvyknutý na vyladený iOS , si urcite nekúpi deravý neoptimalizovaný android. Ľudia ktory nadávajú na Apple su len ty ktory IPhone nikdy nemali , nikdy s nim nepracovali a potrebuju samých seba oklamať ze ich Android je lepsi lebo je lacnejší a ma 2x viac jadier a 2x viac RAM a viac Mpix fotak ale to su vsetko papierové parametre , v skutočnosti je optimalizácia androdou ktory musi fungovať na X značkách a X modeloch s rôznou HW konfiguráciou predsa nemoze fungovať rovnako ako iOS ktory je optimalizovaný na konkrétny HW , Ano je drahší, a to je mentalita Slovákov ... Kolega si kúpil Daciu Sandero a od vtedy su BMW ***ky nabité elektronikou len aby fungovali, a jedného dňa dostal pa*** lebo nevie parkovať a od vtedy hlási na políciu každého kto stojí o 5 cm na chodníku viac ako by mal ...

A ta pomyselna " vojna" medzi uzivatelmi Androidu a Applu je čisto zo strany Androidu , lebo spokojný človek sa nema preco sťažovať ...
Anonymný používateľ
preco
23.3.2016 20:57 | |
+3 -4
A ked sa mi nepaci strategia a pristup applu a zaroven som mal aj iphone + macbook? Chces posobit ze poznas ludi, ale nepoznas - mne sa nepacia iluzia spokojnosti v podani applu, ked musim cvakat ohromne peniaze za male vylepsenia a nasledne hladat argumenty (ponakupna racionalizacia v clankoch typu: ako byt produktivny hipster a podobne..)
nezmar007ZA
27.3.2016 12:04 | |
+2 -0
To, co tvrdis je v podstate pravda, ale nie absolutna. Skus Nexus od Googlu, ktory ma rychly a vyladeny Android, vzdy aktualny, plne porovnatelny s iOS, plne skalovatelny a prisposobitelny. A hlavne, za lepsiu cenu. Ani novy W10 v Lumiach nevyzera zle. Tie iphony, ale aj Samsungy su fakt predrazene, nema logiku to kupovat. Osobne odporucam Blumboo xTouch: kovovy, 3GB RAM, 32GB vnut. uloz. priestor, FullHD display, snimac prstov, 5palcova obrazovka pod 2 stovky... Tomu hovorim rozumna kupa.
Anonymný nick
28.3.2016 17:21 | |
+0 -1
Mal som Nexus 7 , síce to bol tablet porovnám ho a IPadom ktory tiez vlastním. Nexus mal 4 jadrový procesor GPU mal Tegru 3 a samozrejme stale najnovší Android , to ze bol na reklamácii neriešim ale upgrade na Android 5 sa začal Nexus vypínať predtým to nerobil , občasne pády aplikácii som mal stale. To co obhajujú zástanci Androidu ze si môžu zmeniť pozadie, prispôsobiť systém podla svojich požiadaviek je fajn to nikomu neberiem . Ale iOS mi vyhovuje viac načo meniť nieco co je fajn ?

A este k cene ... Za Nexus som dal 250€ papierovo mal doslova 4x vyšší výkon ... Realita ? Ked beriem v ohľad reakcie , dĺžku otvárania aplikácii , FPS v hrach ( dead trigger 2, asphalt8 ) tak iPad bol natom neporovnateľne lepšie , a prehliadanie internetu je neskutočne pohodlnejšie , výkon je jedna vec ale optimalizácia druha . scrollovanie stránok bolo plynule na nexuse sa to tvárilo plynulo , práca pri viacerych taboch, pri iPade ma nijak neobmedzuje 20 súčasne otvorených tabov. Porovnávam to lebo tablet využívam hlavne nato ... Mal som jedno aj druhé preto viem co pišem ...Veľmi vela ľudí ktory tu nadávajú na Apple ich držalo maximálne tak v Nay-ku
Anonymný používateľ
jaaty
23.3.2016 18:26 | |
+7 -0
Jediný konkurent pre SE je 5S/5. Nič iné neexistuje. Android (nič proti) je iný OS.
Cena 5S o chvíľu padne pod 300e, a nič tak kompaktné a skvele vypracované neexistuje.
BLAZONDOHIER
23.3.2016 15:03
Príspevok bol zablokovaný z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
Anonymný používateľ
MSi GS70 6QE
23.3.2016 13:01 | |
+5 -8
jeezis maria titul artiklu obsahuje slovo ''ipone'' a musi byt tona komentov..
k telefonu; to vidno ako crApple skus svojich naivnych zakaznikov.. Tak oni isli s5 v case a ludia sa idu z tohto sitneho phonu zasrat..a este stakym mini displejom.. ale sa seci zobudia ked uvidia konecnu cenu haha .. nekonecna naivita ludi ... anstain maaal si praavduu vo vsetkoom..
Noxx_12
23.3.2016 15:01 | |
+8 -3
Nikto ti nekáže si kúpiť ten "mini" display, display je dostatočné velky JE TO PREDSA MOBIL a nie tablet alebo pracovný nástroj.
HCMIKI
23.3.2016 16:13 | |
+4 -2
MSi GS70 6QE: Ano hlavne to "ipone" si trafil :)
"a este stakym mini displejom" Par rokov dozadu to bol velky displej a ludom to stacilo. Je inak vela ludi, co by radsej presli na mensiu uhlopriecku ako mat vo vacku lopatu.
Nie kazdemu vyhovuje 5,5-6 palcova tehla, co sa ledva vprace do vrecka a vsade len zavadzia.
Preco myslis, ze aj Samsung predava mini verzie svojich top modelov ? Mam pocit, ze jedine ty sa s tohoto noveho Iphone-u ides zasrat :) Normalny clovek ma na vyber a rozhodne sa podla financii, vkusu a potrieb a hlavne nema potrebu nadavat na to, co mu nevyhovuje, alebo to vyslovene nechce.
Anonymný používateľ
MSi GS70 6QE
23.3.2016 19:08 | |
+0 -5
@HCMIKI
ty si teliatko .. ja ze ti to dojde ja to schavlne tak volam tie ''ape'' ***y ..
LosCanarias
23.3.2016 12:00 | |
+7 -10
to uz y som radsej bral taku staru sunku ako Nokiu Lumiu 520/530 ako tento novodoby zazrak od apple, a verim tomu ze zvladne uplne to iste co zazracnu 4"iPhone..HahahJediny rozdiel bude nejakych 80€ oproti 400 - 500€????
Anonymný používateľ
ftakopisk
23.3.2016 11:15 | |
+8 -5
porovnavat iOS s androidom je pekna blbost..pretoze iOS nepotrebuje tak vykonni hardver a pritom je vykonovo tak isty ak nie lepsi ako tie mobily na porovnavanie....
Anonymný používateľ
Ronos
23.3.2016 11:21 | |
+7 -5
Mas pravdu... Co sa tyka systemov ale okrem toho ponuka iphone mozno 20% toho co android telefony..... Ziadna vodeodolnost ziadne funkcie navyse .... Ano ma nfc na svoje platby ktore realne na slovensku nevyuzije nik... Potom ma skener odtlackov... Tod vsio co za premiovu cenu dostanes :-) teda dostanes nahryznute jablko na zadnej strane a to asi vynahradi aj to keby stal 5000eur (som byvaly majitel iphonu tak aby nahodou niekto ze som zarity fanatik androidu-za tu cenu ktoru som dal som dostal fakt malo muziky)
Anonymný používateľ
Aleck/Adam
23.3.2016 11:32 | |
+2 -3
Ake "funkcie navyse" myslis? Inak "voodeodolnost" nema ani vecsina mobil. z androidom.
Anonymný používateľ
Ronos
23.3.2016 12:26 | |
+10 -2
Nema... Ale tie co maju nestoja viac ako iphone... (samsung ma napriklad ***peticky ako tep srdca a blbosti ktore clovek tiez nevyuzije extra ale aspon cosi prida+ ma par vychytaviek v systeme a edge verzie, lg ma laser focus a knock code a prebudenie displeja poklepanim ktore je fakt navykove, vela telefonov ponuka informacnu diodu , HTC ma bezkonkurencnu hlasitu reprodukciu a vydrz baterie je ovela lepsia a sense je vyladeny asi najviac zo vsetkych upravenych androidov... Sony zas vsadza na vodeodolnost a odolnost voci prachu... Iphone ma co? Ziadna zvysena odolnost, ziadna dioda... Ma nfc, citacku a svoj ios - ktory obmedzuje pouzivatela (prepac chcel som napisat narocnejsieho pouzivatela) ked som chcel nieco pridat a podobne tak som furt musel notas tahat so sebou ako dilino.. S nicim to nedokazalo komunikovat to zatienilo aj to ze system bol fakt dobre odladeny...a po novom v 7 si uz ani sluchadla nepripojim co bola jedina vec ktoru apple neobmedzoval...proste keby sa apple predaval za 500eur pri vydani tak.ok ale za 700-900 eurovy telefon chcem aby zvladal viac ako len pytat cislo.kreditnej karty :-)
Anonymný používateľ
Aleck/Adam
23.3.2016 12:30 | |
+2 -0
Chapem ako to myslis. Ale niektore veci mas ako "aplikacie", alebo doplnky. Plus niektore veci su len...ako sa hovori "na paradu". Sluchadla pripojis, preco by si nepripojil sluchadla?
Anonymný používateľ
Aleck/Adam
23.3.2016 12:32 | |
+1 -0
A Ani kreditnu kartu nepotrebujes. Uz aj tu kupis tie "predplatene" karty z kreditom :-D :-D ps. nechapem preco ta minuskuju, ked si nic "zle" nenapisal.
Anonymný používateľ
Ronos
23.3.2016 12:34 | |
+4 -1
Myslel.som ten 7 co bude aspon zatial vyzera ze nebude jack... Ano sluchadla pripojis cez bluetooth ale kvalitne bezdratove sluchadla stoja 200 eur... A kabel je kabel :-) a napriklad ja mam doma dost aparatury ktoru mam cez jack riesenu a pripjim fon a ide :-) takto sa to vsetko bude musiet riesit cez wifi alebo bluetooth a po pravde moc neverim applu ze sa so vsetkym dokaze spojit :-)
Anonymný používateľ
Ronos
23.3.2016 12:37 | |
+3 -2
Ani neviem ze ma minuskuju akurat som na fone a tu mi to neukazuje :-D heh ja som kedysi siel do iphonu ze pecka idem vyskusat a ostal som dost sklamany... Ale tak asi moja chyba ze som cakal viac :-) Pacila sa mi akurat stabilita ios a fotak slusne fotil inak vydrz baterky bola slaba, a to obmedzovanie systemu ma brzdilo a zdrzovalo zbytocne :-)
Anonymný používateľ
Aleck/Adam
23.3.2016 12:40 | |
+2 -2
jaaj, ale tak ten nemala uz motorola razr pred rokmi. takze nic noveho. ved bude urcite aj nejaka redukcia na kabel. razr to mal napriklad riesene cez mini usb konektor.
Anonymný používateľ
Aleck/Adam
23.3.2016 12:49 | |
+1 -2
Aha, tak ja ti tu davam plusko,lebo dobre a vecne pises. Ako iPhone je dobry, ale......mal som iPod /hudobny prehravac/, a vsetko bolo nanom ako super, len ta hlavna vec nie-zvuk. Je pravda ze som mal lacne sluchatka za par euro, ale ked som potom pocuval tu istu hudbu z mp3 prehravaca, tak zvuk to malo lepsii. Ten iPod mal ako keby "kovovy" zvuk.Plus ten dizajn, bol viac o dizajne ako o funkcnosti / napriklad nezmyselne umiestnene tlacidla/. Ale na druhu stranu porovnatelny prehravac od sony stoji ovela viac.
Anonymný používateľ
nemehlo
23.3.2016 13:12 | |
+1 -1
vodeodolnost ma az tak nezaujima...ani pomyselna premiovost znacky...to je len iluzia...skor mne osobne vadi uzavretost ios...pre mna osobne ma android viac moznosti...po vykonani rootu samozrejme...ano viem ze to bezny uzivatel neurobi..ale to mi je jedno...po vykonani rootu ma android svoje caro a moznosti ake ios nema..a to je pre mna podstatne...
Anonymný používateľ
raketa
23.3.2016 14:59 | |
+2 -2
system na svoj heb mozno nepotrebuje taky HW ale ked mas nejaku app v nom a je rovnaka pre obe platformy tak bohuzial potrebuje rovnaky dostatok vykonu nehladiac na OS