Diskusia: Samsung bude zrejme predávať repasované zariadenia. Ponúkne vlajkové lode so zľavou

Ak chcete prispievať do diskusie, musíte byť prihlásený užívateľ.
5 príspevkov
Anonymný používateľ
tiktoznet
23.8.2016 22:39 | |
+3 -1
Tamtung má tolko reklamácií a kazivosť, že sa nebojím o to ako budú stíhať zásobovať celý svet.
Anonymný používateľ
BB18
22.8.2016 22:33 | |
+3 -4
Ja by som do toho nesiel. Pracujem pre jedneho operatora a predavali sme repasovane iPhony a prisaham vacku, ale kazdy jeden isiel do servisu. Nikdy by som si repasovany iPhone nekupil, to radsej by som bral WG12 :P
Anonymný používateľ
Jamesy
22.8.2016 16:38 | |
+8 -6
firmy to robili uz dlho, zaroven rozoberali aj starsie zariadenia a skladali ich do novych krytov, podobne ako to robili/robia "znackove servisy". pomahal som pre oficialny slovensky servis istej znacky a tam boli aj take situacie ze zakaznik prisiel s telefonom a bola mu vymenena zakladna doska za zakladnu dosku z ineho typu telefonu a len sa tam nahral software aby ten telefon fungoval ako povodne zariadenie(zariadenia boli zvnutra velmi podobne). takisto ine vacsie servisne stredisko malo aj take vychytavky ze "pri okienku " bol clovek ktory napisal na papierik ak zakaznik vyzeral ako "velmi netechnicky typ" a take zariadenia sa potom opravovali nakladnejsie (ked mu to islo z vrecka) alebo ked tam bol jednoduchy nehardwarerovi problem tak sa pouzil pasik na detekciu vlhkosti nespecifikovanym sposobom, tiez asi 20-25% telefonov sa opravilo tak ze sa po prijati vsetky reklamacie napr zo signalom alebo samovypinanim nechali v skrini 3-4 dni, po ktorych sa zapli a vyskusali ci sa ta chyba prejavuje a ak sa neprejavila tak sa telefon vratil zakaznikovi akoze opraveny. nokia za starych dobrych cias mala pre stedre financovanie servisov a tym zaroven predajcov (podnikatelske skupinky) velmi dobre postavenie na trhu lebo sa oplatilo podnikatelovi mat servis a predavat nokie. pri predaji telefonov bolo viacero moznosti ako nakupovat telefony, tiez ked sa nakupili a potom sa niektore typy nepredali tak ich nokia odkupila naspat alebo ponukla na rozobratie na nahradne diely urcite mnozstvo. nokia nefunguje uz niekolko rokov, ostatne znacky to urcite robia podobnym sposobom pretoze nevedia ustrazit tych servisakov ktory vam opravuju telefony. s telefonmi je to podobne ako s operatormi alebo s napr macdonaldom ze zakaznik sa stretava s operatorom prostrednictvom tretej strany, podnikatelom ktory len podpise ze sa bude chovat tak a tak, budu mu priestory vyzerat podla urciteho standardu a operator/macdonal/vyrobca telefonov mu poskytne pristup k sluzbam/vyrobkom.
Anonymný používateľ
Jamesy
22.8.2016 16:57 | |
+4 -4
to ze samsung bude mat nejake standardy ohladne repasov je plus pre zakaznika. taktiez vyrobca v urcitych pripadoch moze zastabilizovat odber premiovych modelov, to ze to ovplyvni nizsie cenove kategorie nemusi byt podstatne pretoze vyrobcovi je lepsie ak ma medzeru medzi lacnymi telefonmi a drahymi telefonmi pokrytu nie dalsim medzitypom telefonu ktory sa musi navrhnut a vyrobit ale prave repasom a toto moze byt potom financne zaujimave. ved vyroba cpu/gpu/mcu ma podobne optimalizacne riesenia ked napr vyrobca vyrobi jeden cip ktory potom podla jeho spotreby, defektov... upravi a predava v roznych cenovych kategoriach namiesto toho aby vyrabal cipy pre kazdu cenovu kategoriu zvlast.
Anonymný používateľ
onyx
26.8.2016 17:38 | |
+0 -0
Ty fetujes? :-))) v servise sa nevymienaju ziadne dosky ak mas problem s niecim co je na doske tak ti ju nevymenia ale daju novy kus s novym IMEIkom lebo sa im ro neoplati vymienat.