Diskusia: Pevné LTE od O2: Zvýšenie FUP na 500 GB a nové zľavy

Ak chcete prispievať do diskusie, musíte byť prihlásený užívateľ.
53 príspevkov
Anonymný používateľ
Gabičko
20.8.2019 19:37 | |
+5 -4
My sme si doma nedávno (cca 2 týždne) dali strieborný O2 internet na doma. Asi 2 hoďky vetko išlo ako malo. Potom už sa to začalo mrviť - nespočetne reštarty routeru, facotry reset a stále dookola.
Boli už aj technici. Vymenili anténu, router, simku a.. stále to vypadáva. Dokonca som si všimol, že mi blbne net aj v mobile (o2).
Lákajú na ceny a balíčky dát, no nevedia potom zaručiť, že to ich sieť zvládne a to je zjavne problém. Myslím, že to išlo lepšie keď nikto nemal dáta navyše, pretože nebola tak zaťažená sieť.
Vydržať, kým tu Telekom dotiahne optiku a potom pá pá O2.
Anonymný používateľ
Igor
31.7.2020 22:23 | |
+3 -2
Myslim ze je to blbosť čo pišete, som obyč uživateľ mam v ceste dokonca strom a mam 15mb balik od 2017 a internet mi ide bez problemov.
Anonymný používateľ
Adam
1.6.2018 08:56 | |
+0 -0
Na stranke maju nejaky novy router Huawei WiFi router B593,mate nejake skusenosti ?
Anonymný používateľ
Palec
8.11.2018 20:33 | |
+2 -2
Ak myslíš ten defaultný route čo pridáva O2 k pevnému internetu, tak to je hroza. Niekedy sa nedá prihlásit do nastavení, stráca signal, ael hlavne po reštartovaní sa pomaly pripája do siete
Anonymný používateľ
Pavel
9.5.2018 11:55 | |
+5 -1
Mám také isté skúsenosti. Buď to sú podvodníci, alebo neschopný manažéri. Dva týždne biely net išiel bez problémov /14Mbps Down, 2mbps Upload/ po návšteve technika, že vraj ide nastaviť anténu, sa behom troch dni dostavili výsledky nastávenia /1,5-2 Mbps Download, 1,5-2Mbps Upload/!!! Mal som net z Telekomu dva roky rýchlosť bola vždy dostačujúc aj na pozerania videí. Agregácia v O2 je asi vyťažená na max.hodnoty. Buďto nezvládajú technicky nové technológie, alebo jednoducho povedané, zavadzajú a okrádajú zákazníkov!
Anonymný používateľ
Tomáš
14.4.2018 10:17 | |
+4 -1
Mal som O2 internet na doma Biely (15 Mbps/2 Mbps). Inštaláciu zariadenia som uskutočnil svojpomocne, kedže technik v tom čase nemal čas.Inštalácia bola jednoduchá na modemu Huawei B2338-168 WVRTM-129 tak aj na dodanej anténe bola zobrazena kvalita signálu v počte rozsvietených diod od 1 do 5,mal som maximum 5. Rýchlost bola 13,5 Mbit/s takže paráda.Takto som využival internet 13 dní bez najmenšieho problému fungoval ako hodinky oproti internetu ktorý som mal doposial. Po 13tých dnoch sa k nám dostavil Váš technik na kontrolu zariadenia a bolo nám povedané, že máme slabý signál a všetko zbalil a ukončil zmluvu. Ani sa neobtažoval s hladaním lepšieho miesta pre príjem signálu.
Anonymný používateľ
stefan
13.2.2019 11:09 | |
+6 -9
to asi preto ze si nedosahoval hodnoty pre biely net a zatazoval si okolite BTS-ky !!!
Anonymný používateľ
Michal
29.3.2018 23:33 | |
+1 -3
Maly Krtis Aktualne strieborny net pouzivam asi tyzden rychlost zatial stabilne 29-32mbps Konecne moznost pripojit sa na normalnu rychlost zatial rozumny peniaz. U mad Aktualne po Kali crab niece kapacita na ustredni, miestny poskitovatelia nič mic, a pomaranč obmedzenie na 300gb a potom nič + poplatok za antenu
Anonymný používateľ
Peter
7.3.2019 13:42 | |
+3 -2
Michal, mal som to podobne. Internet slapal 5 mesiacov ako to ma byt, vo dne v noci. Po 5 mesiacoch ako keby utal. Internet na figu, vypadava, vecer a vikendy su rychlosti hrozne. Technici boli 4x. Chlapi su uz zufalí, lebo uz nevedia co maju urobit. Ja im verim, lebo som bol pri nich ked to robili, ze z toho viacej dostat nedokazu, lebo vsetko to robia tí ktori maju siete. MAte FUB 500 ale ako nahle zacnete data vyuzivat vo vacsej miere, zacnu vam robit problemy s rychlostou. Jednoducho lakaju ludi na 500GB FUP, ale sa im to neoplati ak vycerpate vela, tak vas zacnu obmedzovat. Potom ked ti to zacne blbnut, tak prid sem a tnova napis, pre vsetkych nových uzivatelov, ktori sa rozhodli pre SIROKU SIET, ktora bohuzial ide na figu.
rastislav.rusnak
10.3.2018 15:04 | |
+3 -2
Galanta - Matúškovo
Včera som si nechal namontovať O2 Internet na doma LTE modrý, hodnoty merania okolo 11/1,8 Mbit/s. Ale problém je v tom že mi stále vypadáva signál, stále sa to prerušuje, takže sa nedajú hrať online hry, na starom internete od Airnetu mi to ide. Tiež mi povedali na zákazníckom centre aby som reštartoval router a vraj sa na to pozrú ale už nemám na to chuť v pondelok zdemontujem zariadenie a kedže som si internet objednal chvalabohu cez internet tak zruším zmluvu, do 14 dní a budem hladať iného poskytovateľa, ak viete niečo spolahlivé a napíšete budem rád
Anonymný používateľ
Peter
8.3.2018 20:29 | |
+7 -1
Zálesie
O2 Internet na doma LTE Strieborný. Po zriadení služby (router s externou anténou) bolo niekoľko mesiacov všetko OK, hodnoty merania vykazovali uvádzané hodnoty 30 / 5 Mbit/s. Avšak posledných niekoľko týždňov externá anténa aj router vykazujú veľmi zoslabený signál na stupnici od 1 do 5 svetelných diód len na hodnote 1. Aktuálne sa hodnoty rýchlosti pohybujú len niečo medzi 1,46 - 2,8 Mbit/s. download. A to mám ext. anténu nasmerovanú bez prekážok priamo na stožiar a vo vzdialenosti cca 200 - 250 m vzdušnou čiarou. Opakovane som sa sťažoval v O2, operátorka mi len odkázala, že to posunula na technické odd. na prešetrenie a že mi zavolajú. Avšak nikto nevolal, po niekoľkých dňoch prišla sms, že si mám reštartovať router :-). To ale nefunguje. Následne o niekoľko dní na dva - tri dni opäť signál zosilnel na plných 5 diód. A potom zasa zoslabol na 1 diódu, takto dookola. Momentálne už niekoľko dní je opäť signál na 1 dióde z 5. Pri tejto rýchlosti som si mohol kúpiť aj ADSL, aj ten by bol rýchlejší. Prikláňam sa k názoru, že celá reklama okolo LTE Internetu od O2 je len podvod. Po čase vás začnú aj tak obmedzovať. A to mám v O2 aj ďalších 7 SIM. Asi odídem. Prosím aj iných klientov , ktorý sú zo Zálesia o ich názor a skúsenosť, aby ju tu uviedli.
Anonymný používateľ
Oli li
16.12.2017 21:02 | |
+8 -10
O2 Internet na doma: pevné LTE pripojenie s rýchlosťou až 128 Mbps, dal som si ho zriadiť kvôli rýchlosti a stabilite, ale HUPs!!!!
Rýchlosť cez kábel 80 mbps , čo ujde ...ale wifi sieť katastrofa , priamo v miestnosti pri routeri 45 mbps ,, 2 m od routera 26 mbps ...podotýkam že vidím na router...keď ale zájdem za roh už signál nechytám a nemôžem sa pripojiť ,alebo Max ,keď zmením pozíciu tak 10 mbps,.....chcel som samozrejme mať pokrytie wifi v celom dome a nie iba v jednej miestnosti,...........
Záver pre mňa je nefunkčna wifi a tiež podotýkam , že mi zostala zničená fasáda na novom dome , kvôli vritánii pre kábel od antény. Ešte pripomeniem , že dom je 500 m od cesty 1.triedy, 1 km od diaľnice a 5 km od okresného mesta .
Keď som sa pri nákupe pýtal oprávnenej pracovníčky cez Chat , tak ma odignorovala a musel som si zisťovať všetko sám , žiaľ stránka O2 tieto informácie neposkytuje ,.......to je moja skúsenosť,...........ešte že si platím aj iného poskytovateľa internetu , ktorý ide stabilné aj cez wi-fi 30 mbps , ktorú mi sľuboval a to si platím,...........čau Oli Li
Anonymný používateľ
OBXO
5.3.2018 14:59 | |
+5 -0
Mám nainšt. O2 zhruba 6 mes. Internet strieborný čiže 500GB.

Takže : Inštalácia

1. Ak chcete stab. internet s dohodnutou rýchlosťou tak zisk antény by mal byt okolo -95 Decib.
(keď náhodou aj vidíte vysielač neznamená, že ten zisk aj dosiahnete, takže netreba hneď robiť paniku a stačí anténu trochu natočiť z kurzu ,,čiže zachytiť ako keby odraz", bude to stab.)

Prevádzka:
2. Momentálne v týchto mrazoch som mal 1.x výpadok. Stačil reštart routra a znova šlo OK. Dúfam že to bolo spôsobené len výkyvom teplôt +1 až - 11. Ináč pri dlhodobejších mrazoch, snehu a vetre to šliapalo bez chýb.
3. Je pravda, že wifi pokrytie je dosť mizerné až podpriemerné. Porovnal by som to s routerom TPlink alebo ASUS v cenovej hladine do 20 E. Čiže málo peňazí málo muziky. resp. Zariadenie je v cene a to15 E.

4. Stream videa hoc aj v HD kvalite je bez problémov a postačujúci. napr(YouTube) FullHD

Nedostatky:
5. SIM je vložená v anténe a nie v koncovom zariadení( Vážení v O2 skúste to premyslieť a vymysliet ináč), Na číslo SIM v anténe mi chodi faktúra. Kde si ich má človek čo nemá O2 mobil a nieje skúsenejší PC užívateľ prečítať?
6. Montážni technici: Asi som mal smolu.

Zhrnutie:

O2 internet 4LTE je plne-hodnotný internet na doma. keď nieste nejaký Vášnivý hráč čo potrebuje Latency do 12ms tak kľudne si to kúpte. Pokiaľ máte možnosť byť pripojený optikou ale 5 E treba priplatit tak neváhajte a berte optiku.
Anonymný nick
15.5.2018 15:50 | |
+2 -1
Oli li... ta kup si novy router
Anonymný používateľ
Palec
8.11.2018 20:49 | |
+2 -2
Nemožeš si na ich internete používat svoj router to nejde a keby aj máš tak ti to nedovolia a ked si zakladáš ich službu, tak musíš vziat aj router za 219€. Sice neni zmluvná pokuta, ale máš router za 219€, ktorý musíš doplatí (mesačne sa ti stahuje nejak 9€, po dlžke 24 mesiacov) tak to máš ako zmluvnu pokutu. A inde ako u nich ten router nevyužiješ
Anonymný používateľ
Anonym
10.12.2017 11:01 | |
+11 -2
Poprosím readakciu o vytvorenie porovnania jednotlivých LTE ponúk pre domácnosti. Je to super vec pre rodinné domy i v krajských mestách, kde niet optiky, kde okrem pomalého DSL nič iné. A aj to pomalé DSL len ak mal človek šťastie, mal natiahnutú dvojlinku a na ústredny v dslame bola voľná pozícia. Nám Slovanet LTE zriadil na tretí deň po odovzdnaní im podpísanej zmluvy! Vážne! V pondelok podpísaná, odovzdavá priamo na ich pobočke a v útorok ráno volal technik, s ktorým sme sa dohodli na stredu, a o hodinu bolo funkčné LTE. Len čo šmelinárky Slovanet infolinky nepovedali napriek opakovanej otázke, že si musíte zadovážiť konzolu na anténu. To sa technik posťažoval tiež, že ľudia mu to vravia stále, na infolinke vravia, že všetko zabezpečí a urobí technik o nič sa netreba starať a pritom Slovanet nedáva/l technikom do výbavy konzolu na anténu v cene veľkoobchodnej cca 3-4 Eurá, musí si to zabezpečiť zákazník. To musíte utekať do najbližšieho obchodu a dúfať, že nejakú konzolu budú mať. Tak snáď toto Slovanet za ten rok nejak poriešil, lebo toto bol od nich podraz. nAjmä ak som ich 2x pýtal či technik naozaj bude mať všetko.
wolf143
22.8.2017 09:52 | |
+1 -0
Anonym u nás podobne. Okres Čadca a pridružené obce O2 jedna veľká 0 a pritom mám ich 2G BTSku rovno za oknom. Bohužiaľ 4G LTE tam ešte nedotiahli.
Anonymný používateľ
Anonym
26.8.2017 08:09 | |
+2 -3
Hm tak nič. V krajskom meste, na našej adrese O2 web hlási že LTE na doma nie je dostupné. 30/5 za 15 Eur mesačne by som bral hneď! Platíme 16,50 za 15/2, momentálne sme priemerne pod 200GB/mesiac, tých 30/5 sa šikne pri sťahovaní hier (ok, nič hrozného teraz) a najmä pri nahrávaní vlastných vecí (rozdiel 2 vs 5 je obrovský, to už by som mol byť twitcher :DDD).
Anonymný používateľ
Rudo
13.9.2017 19:46 | |
+1 -1
Zdravim,prosim nemate niekto toto pripojenie doma ? Uvazujem nad vymenou mojho VDSL.Zaujimala by ma realna rychlost,ping a stabilita.Tiez ako sa chova pri online hrani.Prosim len kto realne toto pripojenie ma a nie niejake dohady.
Anonymný používateľ
Palec
8.11.2018 20:52 | |
+0 -0
Zo začiatku sa to dalo v pohode, sice som spozoroval zmenu medzi pingom 18 a 40 ms čo ponuka priemerne O2. Ale Wifi je hrozná ping 140 ms a rychlost 0,4 mbit maximalne. Niekedy nie vždy. Ale mam pocit, že to robi O2 umyselne