Diskusia

Megarecenzia Apple iPhone: Čo dokáže jablko

171 príspevkov
16.9.2008 01:42 / Miro Reagovať 0 0 nahlásiť

Jednym slovom, nic pre Slovaka...

16.9.2008 03:18 / 0 0 nahlásiť

ja ho mam a som max spokojny uz takmer rok, a mam taky pocit ze som slovak... co uz, ale iPhone nie je pre kazdeho to je pravda... este ze si mozme vyberat :)

16.9.2008 09:36 / jaj 0 0 nahlásiť

a na svetovom trhu je 3 mesiace ;)

16.9.2008 09:50 / Apophis.k, Apophis.k 0 0 nahlásiť

na trhu je něco prěs rok... Teda pokud to počítám od 1. verze...

16.9.2008 12:25 / 0 0 nahlásiť

presne tak :)

16.9.2008 16:37 / jaj 0 0 nahlásiť

píšu o iPhone 3G a nie iPhone ;)Budú písať o N95 a ja poviem, že je super mám ho desať rokov ;), lebo som mal 3210 ;)

16.9.2008 18:25 / Petr 0 0 nahlásiť

A jaky je dle tebe rozdil mezi iphonem 1 a 2 a mezi N3210 a N95? Tve prirovnani je vzhledem k mizivym rozdilum mezi iphony nepresne. 3G je jen nekde a GPS na iphonu stejne poradne nejde pouzivat, takze se nema smysl o nem ani zminovat. Co zbude?

16.9.2008 22:27 / jaj 0 0 nahlásiť

Vidím, že to nie je s tebou až tak zlé ;), tá posledná veta vyšla z teba sama, alebo ti ju niekto poradil?

17.9.2008 10:45 / Petr 0 0 nahlásiť

Tim myslis moji otazku "co zbyde?" Ja slepe iphone neobhajuju. Souhlasim, ze neumi plno veci, ktere nekteri lide posuzují jako dulezite. Mne osobne chybi v tuto chvili pouze pouzitelna navigace, jinak si na nic nestezuju a co od multimedialniho mobilu potrebuju mi iphone skvele splnuje

2.11.2008 08:40 / Mato 0 0 nahlásiť

Vies co ja si myslim ze kazdy ho dokaze vyuzit naplno aj slovak tak s tebou nesuhlasim 

16.9.2008 01:44 / Peter Reagovať 0 0 nahlásiť

Ako je to teda s inštaláciou programov? Ak som to správne pochopil, v telefóne sa dajú programy iba odinštalovať, pri inštalácii sa bez iTunes nezaobídeme?Tak to je potom dosť vážne obmedzenie. V Symbiane a WM si priamo z netu stiahnem inštalačný súbor a jeho spustením sa program nainštaluje. Na iPhone sa to nedá? Fúha.

16.9.2008 03:15 / 0 0 nahlásiť

tiez v skratke, DA sa to...

16.9.2008 08:42 / peter.nr, peter.nr 0 0 nahlásiť

Potom poprosím autora, aby to tam uviedol. Aplikácie a súbory je možné sťahovať kdekoľvek na internete, tiež z lokálnej siete a inštalovať priamo v iPhone. iTunes potom nie je potrebný, keďže všetko sa dá robiť cez WiFi.

16.9.2008 08:50 / s 0 0 nahlásiť

Dá sa. Lenže program, ktorý ti umožní inštalovať na IPHONE bez iTunes ti spôsobí, že dôjdeš o záruku a najbližšia úprava firmware-u od APPLE ti možno totálne znefunkční telefón.

16.9.2008 09:07 / zemiak 0 0 nahlásiť

Smarjapano, ty si to pleties. Mam oficialny FW a cez App Store priamo v iPhone stiahnem/kupim co chcem. To iste s hudbou.

16.9.2008 09:21 / peter.nr, peter.nr 0 0 nahlásiť

Ty si to pletieš. Ešte raz polopate: Môžem si kdekoľvek na internete nájsť inštalačný súbor, stiahnuť ho cez web-browser, uložiť do iPhone a nainštalovať? Mňa nezaujímajú nejaké Apple, Microsoft, či Nokia sračky, potrebujem byť free - mať možnosť nahrávať a inštalovať softvér z nezávislých zdrojov. Inak TO NIE JE SMARTPHONE. Ak sa to nedá, nezavádzaj tu. A o záruku nechcem prísť (jedine, že by Apple zmenil postoj - tak, ako napr. HTC).

16.9.2008 10:08 / cca1, cca1 0 0 nahlásiť

NEMôŽEŠ. Ak je to pre teba podstatná vlastnosť telefónu, mám pre teba radostnú správu: iPhone si nemusiš kúpiť, a ani nemusíš špekulovať o tom či to je smartphone alebo nie, máš na výber milión Nokií a SE so Symbianom a HTC s WM. Tak isto v sobotu večer keď v telke ide pošta pre teba, môžeš vypnúť televízor, alebo ho prepnúť na iný kanál.

16.9.2008 10:59 / b 0 0 nahlásiť

krasna odpoved

16.9.2008 13:11 / peter.nr, peter.nr 0 0 nahlásiť

Dúfam, že máš s tým osobnú skúsenosť a vieš o čom píšeš. Ak je to skutočne tak, potom má môj príspevok zvysel. Nie v tom, či si ho kúpim ja (ja si ho nekúpim). Ja som mal niekoľko Symbianov a niekoľko WM. Ale je to odpoveď pre všetkých, ktorí sa rozhodujú medzi Symbianom, WM a iPhone.Ak niekto hľadá OS otvorený pre perzonifikáciu na svoj obraz, zmeny uživateľského rozhrania, možnosti inštalácie programov v teréne, ktoré si predtým užívateľ stiahne zadarmo z netu, potrebuje prístup ku všetkým súborom a programom v systéme, tak SI URČITE NEVYBERIE iPHONE. Siahne po WM alebo Symbiane - v budúcnosti možno Androidovi.Ak však niekto potrebuje jednoduchý a rýchly telefón s funkciami multimediálneho prehrávača (nevadí mu absencia SD kariet), neočakáva pokročilé funkcie, chce mať všetko základné už nastavené a v cene, nevyhovujú mu malé displeje bežných telefónov a je ochotný si priplatiť vysokú cenu, PRE TOHO JE iPHONE.Ale toto musí potenciálny kupca vedieť dopredu. Bohužiať médiá nás masírujú informáciami o tom, že toto tu ešte nebolo a že to dokáže skoro všetko. Treba si naliať čistého vína a hovoriť si pravdu.

16.9.2008 13:40 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

Apple reklama je taká. Ukazuje aké je ten ich výrobok skvelý a vie všetko. Potom až zisťujeme čo v skutočnosti vie a nevie a čo potrebujeme musíme dokúpiť.S tým čo si napísal súhlasím. iPhone je iPod touch s telefónom pre nenáročnejších mobilných užívateľov. Niekomu vyhovuje inému nie.

16.9.2008 14:57 / cca1, cca1 0 0 nahlásiť

Ale iPhone JE multimediálnym prehrávačom spolu s telefónom. To je každého jeho osobný problém, že si ho nevie zaškatuľkovať. Alebo si ho niekto kupuje: "Je to smartphone? Nie je to smartphone? No nič, kúpim a vyskúšam..."BTW: podpora Cisco VPN, synchronizacia s outlookom a push email, možnosť doinštalovať VNC, Remote Desktorp, SSH klienta atď považujem za pokročilé funkcie.Možnosť personifikácie vzhľadu, zmeny UI, prístup ku vš. súborom v systéme je dobrá pre domácich majstrov ale pre praktické použitie je zbytočná. Kupujem si phone, preťože ho na niečo potrebujem, alebo preto aby som sa mohol hrať so súbormi vo file systéme?

3.8.2009 16:15 / TE 0 0 nahlásiť

mna len tak napadlo pri citani "mal som niekolko symbianov a niekolko wm" ze asi si s nimi az tak nebol spoko ked ich bolo niekolko.. ja osobne som mal jeden symbian a jeden wm a viac ich uz nechcem...

16.9.2008 10:51 / oliver 0 0 nahlásiť

zboznujem ludi co uprednostnuju tu tahsiu moznost pred tou lahsou...vsetky aplikacie vyvijane pre iphone su na appstore, nikto nedava aplikacie na nejaku svoju stranku kde si to uzivatel musi najst a stiahnut cez webbrowser... preco by to aj robil, ked mu apple zadarmo robi distributora (zadarmo ak su tvoje aplikacie free, 30% ak ich chces predavat)...neviem si predstavit jedineho rozumneho vyvojara ktory by takuto sluzbu nevyuzil...to ze pre teba je otvorit appstore, vybrat aplikaciu a nainstalovat moc jednoduche je tvoj problem, iphone si nekupuj, ale netvrd tu ludom ze to ze si na iphone nemozes instalovat aplikacie tou zlozitou cestou je nevyhoda...

16.9.2008 13:16 / Petr 0 0 nahlásiť

V druhem odstavci zacinaji bludy. Na appstore mohou byt jen aplikace splnujici prisna pravidla - pokud jej program nesplnuje, na appstore neni. Bohuzel je takovych programu velke mnozstvi. Tyto programky dokazi vyuzit vas iphone naplno a je skoda, ze bez JB se k nim neda dostat.

16.9.2008 13:43 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

Prečo tá neAplle možnosť musí byť automaticky zlá a ťažká? Podľa mňa je to nevýhoda že tam popri appstore nedali aj túto možnosť.Nedali to lebo chcú mať prehľad nad tým čo tam ľudia inštalujú (napr navigačný program...) čo je ale obmedzovanie

16.9.2008 14:03 / oliver 0 0 nahlásiť

ano apple si zvolil politiku kontrolovaneho instalovania aplikacii, cim vie zabezpecit ze si nejakym programom neznefunkcnia telefon, neposkytnu citlive udaje niekomu komu nepatria alebo ze aplikacie nedegraduju iphone pre uzivatela (viz vydrz bateries s jailbreakom a jeho aplikaciami a bez neho)...pre skuseneho uzivatela, ktory vie posudit co stiahnut a co nie to moze byt obmedzujuce, ale iphone je miereny na priemernych uzivatelov, ktory chcu mat vsetko jednoduche a funkcne, pre nich je pouzivanie iphonu nepopisatelne jednoduchsie nez nejakeho WM telefonu...

16.9.2008 15:05 / cca1, cca1 0 0 nahlásiť

Nietko to chape ako nevyhodu, ja hovorim sposob instalacia cez AppStore sa mi paci...Na takom WM nie si obmedzovany, takze mas moznost vyberu minimalne medzi WM a iPhone. Komu sa zda, ze by bol obmedzovany tak si iPhone nekupi... A co taky Symbian? Sice mozem stahovat hocikde, ale musim mat elektronicky podpis od symbianu...

16.9.2008 15:07 / cca1, cca1 0 0 nahlásiť

V konecnom dosledku su aj tak vsetky aplikacie pre WM a Palm OS na pocketgear.com alebo handandgo.com, ktore si svoju cast s predaja ponechaju. Vyvojarom sa to aj tak oplati, pretoze je to najlepsie miesto, kde svoje produkty predat.

16.9.2008 01:48 / Peter Reagovať 0 0 nahlásiť

Je možnosť nainštalovať inú sw klávesnicu? Táto v portrait móde je mizerná. V landscape by to bolo oveľa lepšie. Pre WM zariadenia existuje veľa platených aj free riešení. Aké sú možnosti v iPhone? Ak žiadne, tak vopred pekne ďakujem.

16.9.2008 09:50 / Locich 0 0 nahlásiť

pokud to aplikace umoznuje, tak staci otocit telefon do landscape a pretoci se i klavesnice ..

16.9.2008 10:40 / mcelroy, mcelroy 0 0 nahlásiť

zarucujem ti, ze lepsiu klavesnicu nenajdes(teda SW)... a pise sa na tom super, ja na tom pisem rychlejsie ako na N90, cize je to super... vsetko je otazka zvyku, ja som si za 3 dni uuuplne zvykol :) a nemenil by som uz... :)

16.9.2008 13:15 / peter.nr, peter.nr 0 0 nahlásiť

Ak by to podporovalo landscape ako Omnia, tak by to bolo naozaj super. Asi máš detské prstíky, že ti to nevadí. Sa som spravil toľko preklepov, že ma to totálne odradilo.

16.9.2008 16:39 / Petr 0 0 nahlásiť

Jak dlouho jsi na iphonu psal? 1x ci 2x? Zkus si s nim tyden hrat a pak ti to pujde samo. Osobni zkusenost.

17.9.2008 13:55 / 0 0 nahlásiť

Nechcem sa rozpisovat co je lepsie a co horsie. Iba postreh. Ten kto uz niekedy napisal 5-10 sms na SonyEricsson-e, tak ten vie ze to je super klavesnica. Jednoducha ,intuitivna. Clovek po piatich sms napise dalsiu aj poslepiacky.

17.9.2008 13:56 / 0 0 nahlásiť

Doplnujem Sony Ericsson P1i.

17.9.2008 15:27 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

Všeobecne na SE sa píšu SMS veľmi dobre (až na tie niektoré novinky s divnými tlačítkami)

16.9.2008 01:58 / Peter Reagovať 0 0 nahlásiť

Sú dostupné alternatívy k web-prehliadaču a video playeru? Majú dosť nedostatkov, ktoré by mali riešiť aplikácie tretích strán. Keďže iPhone je na trhu už pekných pár rokov, malo by byť aplikácií dostatok (priamo od Apple atiež od tretích strán). Je možnosť perzonifikovať si telefón? farby, témy, "today" obrazovka, alebo sa musím ako užívateľ uspokojiť iba zo základom? Je k dispozícii alternatíva k pôvodnému uživateľskému rozhraniu (tak, ako to je v Symbiane a WM)? Dá sa aspoň na jednu z týchto otázok odpovedať áno?

16.9.2008 03:13 / 0 0 nahlásiť

nie... ale v skratke, telefon bez nelegalneho odblokovani a moznostou instalacie softu je na trhu cca od leta, a pred tym cca rok... takze par rokov je dost prestrelene...

16.9.2008 08:47 / peter.nr, peter.nr 0 0 nahlásiť

"Pekných pár rokov" bolo prestrelené, ale platí doslova: "pár rokov". Pretože iPhone je na trhu už dva roky. Za ten čas mohli softvéristi z Apple vydať množstvo programov, napríklad aj cez externých dodávateľov pod hlavičkou Apple (bez nutnosti zverejniť SDK).

16.9.2008 10:27 / cca1, cca1 0 0 nahlásiť

Telefon je na trhu JEDEN rok. Aplikácií je neúrekom vzhľadom na to, že API pre ich programovanie bolo vydané pred pár mesiacmi, pochybujem že iná platforma dakedy mala pri taký nástup, čo sa týka aplikácií. Pre UI žiadna alternatíva neexistuje. A ako poznam Apple tak ani existovať nebude, iPhone rozhodne nepotrebuje bordel v UI tak ako je tomu napr. vo Windows alebo Linuxe. Safari browser je viac než postačujúci a ak Adobe a Sun vydajú Flash a Java tak neviem, kto si tam tú Operu mini bude inštalovať... Čiže správna opoveď je pravdepodobne NIE.

16.9.2008 13:19 / peter.nr, peter.nr 0 0 nahlásiť

IE Mobile je tiež o ničom, ale je možnosť inštalovať Operu, Operu Mini, NetFront a chystá sa Firefox. Safari je veľmi jednoduché, chýba tam veľmi veľa dôležitých vecí (napr. Copy/Paste). Verím tomu, že o nejaký rok bude na výber viac sw, ale čakať sa mi nechce. Hovorme o tom, čo máme na trhu teraz.

16.9.2008 02:04 / Peter Reagovať 0 0 nahlásiť

Asi NAJ nedostatok tohoto telefónu je absencia slotu pre flash kartu. Je neodpustiteľné, že zariadeenie nie je vlastne ničím iným ako multimediálnym prehrávačom s funkciami telefónu a možnosťou doplnenia o iné programy, a pritom nepodporuje pamäťové karty. Veď toto majú poriešené aj iné, oveľa lacnejšie prehrávače. Veď len hudby majú užívatelia často vyše 16 GB, kam dať potom videá, mapy, fotky, dáta, inštalačky? Dokola nahrávať a mazať?

16.9.2008 05:49 / Marcel 0 0 nahlásiť

Vysvetlím ti to. V tomto telefóne sa využívajú formáty súborov špecializované pre prístroj, indexovanie a správa telefónu je spravovaná pomocou iTunes a vďaka tomu je prehliadanie všetkých súborov tak rýchle, malý AMR procesor v iPhone nemusí riešiť dátové typy prehliadače neriešia indexovanie toto všetko sa predpripraví v iTunes. Inými slovami ak by si tam mohol dávať SD karty, tak by si spomalil celé riešenie navyše by si súbory nemohol spúštať ako na ipode, muselo by sa riešiť nejaký prehliadač súborov.Ak potrebuješ skladisko súborov kúp si USB kľúč. Tento telefón som si zaobstaral minulý rok v septemberi a mal som pred tým, už pár telefónov a poviem len jedno nechcem robiť reklamu tomuto zariadeniu, ale nikto iný na trhu nevie poskytnúť in-box riešenie ako toto. Všetko je rýchle, spoľahlivé spravíš to čo potrebuješ, za niekoľko okamžikov a ostane ti čas ešte na počúvanie hudby a pozeranie videa na ako na ipode. Mal som pred tým SPV-c500 a len škoda reči.Nemám rád ten rozruch okolo tohoto telefónu, pred pár mesiacmi som mal pokoj nikto nevedel čo to vlastne nosím a ani som sa s tým neukazoval teraz sa to stalo snobská záležitosť. Normálne ho radšej mám schovaný, aby som sa nehanbil, lebo lúdia si myslia neviem čo pritom to bol jeden lacný telefón pod 10 000 Sk v tej dobe cena normálnej nokie. Navyše nemám paušál a tak dotovaná cena telefónu pre mňa nehrozila.

16.9.2008 09:16 / peter.nr, peter.nr 0 0 nahlásiť

Gratulujem, práve si definoval, že toto nie je smartphone, ale obyčajný iPod s funkciou telefonovania.

16.9.2008 10:52 / cybi 0 0 nahlásiť

16.9.2008 14:37 / cca1, cca1 0 0 nahlásiť

Daľši, čo potrebuje všetko zaškatulkovať... Kto definuje pojem Smartphone? Prezident zemegule, wikipedia?Dávať do iPodu slot na pamäťovú kartu by bolo ako dávať na horský bicykel pomocné kolečká pre deti.

16.9.2008 18:48 / klasik 0 0 nahlásiť

Alebo naco budeme davat do draheho fotoaparatu sloty na pamatove karty, ved vam tam dame internu pamat XX GB (ktora vam urcite bude stacit) a itunes k tomu Budete si fotky nahravat cez super USB kable, alebo najlejsie cez krasnu kolisku, ktora stoji len 1990 SK a hodi sa vam ku kabelke

27.11.2008 22:07 / jur 0 0 nahlásiť

Ano, takto sa to robi vsade. Hovori sa tomu biznis ;)

16.9.2008 22:17 / Marcel 0 0 nahlásiť

Mi povedz ty Busines man načo používaš svoj telefónik, keď potrebuješ strašne nejaký super smartfon. Radčej budem mať zariadenia, ktoré bude ovládateľné. Pre to čo na tom zariadení chcem využívať, ako mať strašný smartfon s 1000 funkciami s ktorých nepoužiješ ani štvrtinu a aj tie čo budeš používať budeš nadávať, že sa k nim budeš dostávať cez 10 pod menu.To čo iPhone vie vie na 100% a je to na 100% použiteľné. Keď máš WM alebo symbian tak aby si všetko pozastavoval a posťahoval a upravil potrebuješ pár dní. Pri iPhone blondína je to spravené tak, že aj bežný človek vie používať zložitejšie funkcie bez toho aby vedel ako fungujú a zložito ich nastavoval.Predstav si človeka pre ktorého je nastavovanie telefónu nepríjemné a jeho čas je drachší ako to čo by dal naviac za iný Smartfon na ktorom by ani po mesiaci nemal nastavený email klient a nevedel ako isť na net.Povedz mi koľko ľudí má na Symbianoch a WM nastavené len 4 základné funkcie pre smartfon Email klient, synchronizáciu s PC, web brouzer a multimédia. Na iných platformách to má možno 20-30 % a na iPhone možno 70 % asi to nebude taký sprostý telefón. V USA sa z cez iPhone prenesie tušim 80 % všetkých dát s mobilných sietí aj to o niečom svedčí.Ipod s telefónom asi to bude tak.

17.9.2008 00:53 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

"To čo iPhone vie vie na 100% a je to na 100% použiteľné."samozrejme. také BT tam funguje dokonale :)"Smartfon na ktorom by ani po mesiaci nemal nastavený email klient a nevedel ako isť na net."Tak to ti potom nepatrí do ruky žiadna elektronika. Na N95 som nastavil mail za necelých 5min aj s otestovaním prijímania a odosielania.

16.9.2008 07:27 / hrabě olaf 0 0 nahlásiť

nejsem fanda tohoto founu, ale!!! tento příspěvek je (dle mého) poněkud scestný. 16gb je na ukládání souborů málo????pro tebe to možná zásadní je, ale spousta jiných uživatelů hledá něco jiného (rychlý přístup na NET a celkovou rychlost founu,"vše v jednom", NEZASEKAVANI atd.) toto by měl podle mě ideální foun splňovat - a velikost pamětíi je samo taky důležitá, no není prioritní.´takže 16gb je v současnosti ideál. a za 2 roky - až ti skončí záruka, ne-li dřív (až se rozhodneš měnit) budou kapacity navýšeny úměrně k dalším potřebám.pst.... - do nynějška jsme frčeli do 4gb  a byli jsme strašní borci, jak máme moc paměti....

16.9.2008 08:17 / Ivan 0 0 nahlásiť

suhlasim nie je to o velkosti pamate.....

16.9.2008 08:16 / Ivan 0 0 nahlásiť

nepochopil si? ak by dali slot pre pamatovu kartu museli by doriesit aj to ze mp3 si budes davat nie cez PC a ich itunes ale priamo cez kartu. A tak by to cele co vymysleli nemalo cenu. Je to strategia a ich filozofia. Nemyslim si zeby nevedelo aple zapracovat na comkolvek co tu odoznelo ako kritika nejakymi aplikaciami.. ved tretie strany to v pohode zmakli. Video? nie je problem. MMS aj to sa da... . Proste ide o rozumny busines ... kup si telefon a dokupuj si co potrebujes.. tym smerom sa ide. Iphone je len hardware ktory ma zakladny soft podla mna v pohode odladeny aby to chodilo rychlo. A postupne ako ludia najdu chyby odladuju ho za behu. Mam PS3 a ked som to kupoval bol to strasne okresany stroj s vela chybami.. dnes ked ho zapnem uvedomim si ze mozem na net prehram filmy prehram hudbu sparujem zariadenia WIFI. Pocitam ze tak to bude aj u Aple. Mam Iphone doma a je vidiet za tie 3 tyzdne co ho mam znacny pokrok aj v aplikaciach volne stiahnutych aj v opravach od Aple. Tiez mi chyba par veci ale musim povedat ze verim ze sa to vylepsi casom. Ak som si tento mobil kupoval zobral som si pausal ktory je smerovany na internet. Ak chcete telefon na volanie smskovanie alebo fotenie kupte si lacnejsi mobil a splni vam to bez akychkolvek probelmov. Ak ide internet neviem ktory sa v prehliadaci a funkcnosti moze sa danym mobilom rovnat. Ja ho vidim ako internetovy komunikator s ktorym sa da dobre telefonovat. Verte mi ze mat pristup na net kedykolvek ked nemate po ruke PC je velmi prijemna zalezitost..... . Ak niekto to berie takto je Iphone pre neho dobra volba... . A vsetko co je navyse v ipode najdete aj tu..... takze skusme sa spytat ci nie je dobre mat ipod s telefonom spolocne integrovany s tym ze mozete pouzivat internet ako dobry napad? Ak by som si chcel kupit cisto ipod premyslal by som nad Iphonom 3G urcite. To je len jeden z pohladov z opacnej strany ..... Ale suhlasim su telefony ktore su nabite moznostami .. len s moznostami sa jednoduchost musi stratit..... a to uz je ale ina rozpravka

16.9.2008 09:12 / peter.nr, peter.nr 0 0 nahlásiť

Vidím, že do problematiky vidíš pramálo. Dal si sa oblbnúť reklamami o Internete v mobile. Toto už existuje vyše 5 rokov, keď na trh prišli prvé zariadenia typu T-Mobile MDA 1 a 2 !!! iPhone neprináša nič nové.Ide o to, že ty, tebe podobní a tiež firma Apple ho degradujete na obyčajný telefón s veľkým displejom a jednoduchým a rýchlym ovládaním. To je v skratke jeho popis. Podľa spôsobu využívania, ako to robíš ty a tebe podobní, TO NIE JE SMARTPHONE. Dnes skoro každý telefón dokáže vďaka Opere Mini fungovať ako internetový prehliadač (jediný rozdiel oproti iPhone je vo veľkosti displeja a v spôsobe ovládania). A podobne nie je problém doinštalovať akúkoľvek inú java aplikáciu do takmer ktoréhokoľvek telefónu. To SMART znamená sw a hw rozšíriteľnosť. To, že môže fungovať ako komunikátor, prenosné úložište dát, multimediálny prehrávač, že pomocou sw môžeme telefón upraviť "na svoj obraz", meniť jeho ovládanie, to robí SMARTPHONE smartphonom.Mimochodom takto "prestrelilo" aj HTC svojim Diamondom. Bez slotu na flash-karty je to fakt nepoužiteľné. Ja mám napr. 10 GB mp3, GB a GB videa (napr. z dovoleniek, dieťa a pod.), 4 GB fotiek,  5 GB máp, 2 GB inštalačiek (pre smartphone, nie PC) a ďalšie 2 GB iných dát. Na všetko mám uSD karty - sú maličké, takže ich môžem všetky nosiť pri sebe (a navyše sú dnes už strašne lacné). To mám stále nahrávať a mazať cez iTunes?Ty možno nie, pretože si dokola prehrávaš ten istý album, video nepozeráš, z domu nevytiahneš päty, WiFi ti nič nehovorí, PushMail tiež - stačí ti telefonovať a pozerať web - na to ti ale stačí napr. Nokia za 2 tisícky.A ešte asi najdôležitejšia vec: Telefón môžeme definovať ako SMARTPHONE len vtedy, ak je skutočne nezávislý. Teda nepotrebuje nejaký PC Suite, Desktop ActiveSync alebo iTunes. Musí byť schopný pripojiť sa na globálnu alebo lokálnu sieť a vedieť všetko riešiť bez lokálneho PC.

16.9.2008 09:32 / 0 0 nahlásiť

aky komunikator pouzivas?

16.9.2008 11:01 / oliver 0 0 nahlásiť

a co sa vlastne snazis dokazat? ze iphone neni smartphone? tak neni a co? meni sa tym nieco?tak je to ipod s moznostou telefonovania... a z mojho pohladu je to presne to co chcem, pretoze teraz nosim v jednom vrecku ipod touch a v druhom nejaky samsung u600, ktory pouzivam akurat na telefonovanie a smsky... vsetko ostantne robim na ipode, mam tam kalendar, kontakty, prezeram web, citam/pisem maily, pocuvam hudbu, pozeram videa a ked sa nudim tak si tam zahram nejaku hru... nic z toho som na telefone nikdy nerobil...kupou iphonu sa mi uvolni jedno vrecko :)

16.9.2008 13:57 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

Totiž že to reklamujú ako smartphone...Ja mám SE K750i s pamäťovou kartou. MP3 mi prehrá, má kalendár a kontakty. Keď chcem internet tak idem na PC (už aj tak som na ňom dlho a ešte aby som tam visel aj mimo domu...), maily mám aj na SE a nepoužívam ich, keď niekto chce tak zavolá. Nemá síce 8GB pamäte ale to ani nevyužijem a stačí mi súbory nahrať cez MassStorage na hocijakom PC a potom len spustiť.Jediná výhoda je prezeranie videí a ebookov(neviem ako to má iPhone riešené ale určite platené) na veľkom displayi.

16.9.2008 16:32 / 0 0 nahlásiť

REKLAMUJU? snad propaguju, ked uz.Taka N73 je dvakrat taky dobry telefon, nez iFon, iPhone je naopak triapolkrat taky dobry prehravac, nez N73.iPhone urcite nieje Smart, skor Simple. :)N73 pouzivam vyse roka, iPhone 8GB vyse tyzdna. Ako storage pouzivam zamykatelny usb klucik(neda sa zavirit) a 2,5" 80GB HDD v USB ramceku.Fotim Nikonom F65 a Sony alpha200.

16.9.2008 20:48 / Vicent 0 0 nahlásiť

Nechval sa

17.9.2008 07:06 / roob 0 0 nahlásiť

to ze fen podporuje mass storage neznamena ze tam budem kopirovat data, na to mam usb kluc. Znamena to, ze fen pripojis na akomkolvek pc bez nutnosti instalovat akykolvek software. A mozes cokolvek kedykolvek kamkolvek akokolvek presuvat kam chces co chces kolko chces. A nemusis nic instalovat. Zvyraznujem slova _mozes_ _nemusis_ _cokolvek_ _kdekolvek_ atd. Pri apple vyrobkoch MUSIS mat itunes, MUSIS kopirovat cez itunes MUSIS... nech si tie vyrobky strcia do kakaca.

17.9.2008 08:09 / 0 0 nahlásiť

Tak si tie vyrobky, prosim Ta, nekupuj. Ako napisal niekto mudrejsi na inom fore:iPhone si kupovat NEMUSIS, MOZES kupit hocijaku Nokiu, Mototrolu, HTC, SonyEricsson, ..., alebo pouzivat tamtamy.Takisto NEMUSIS vecer pozerat "Postu pre Teba", MOZES prepnut na iny program, alebo vypnut TV. Stale je tu moznost volby.Ani ja som iPhone nekupoval, mam ho zadarmo od zamestnavatela (aj tu N73 a kopec inych fajn veci).Mozno preto viem byt objektivnejsi, alebo aj nie. iPhone som si NEMUSEL vybrat, MOHOL som ostat pri N73.

19.9.2008 01:27 / Peter 0 0 nahlásiť

Ja mám zase 8GB N95 a 16GB iPhone...no...N95 od novembra 2007, iPhone od 22.8.2008. K tejto téme....N95 je 1000x lepší telefón ako iPhone. Organizačné funkcie jednoducho iPhone na takej úrovni nezvláda. Fotoaparát tiež. Ako sorry, ale bez akéhokoľvek nastavenia, focusu... . Hudbu mi N95 prehrá rovnako, ale video o podstatne horšie (nie zle, iba horšie). iPhone má plus v komfortnom prezeraní internetu (aj keď N95 podporuje flash, a iPhone mi na niektorých stránkach štrajkuje), prehrávaní videa a ovládaní. Aj keď na N95 8GB som už tak zvyknutý že SMS píšem s T9 podstatne rýchlejšie ako na iPhone, čiže o tom komforte by sme mohli diskutovať..ozaj SKÚSTE NA IPHONE NAPÍSAŤ SMS POČAS JAZDY AUTOM! Je to samovražda! Na N95 sa na display ani nemusím pozerať odkedy ho vytiahnem z vrecka až pokiaľ ho neodložím, na iPhone skoro ani klávesnicu neodomknem bez toho aby som naň kukal...nevýhod a výhod má iPhone dosť, preto používam dva telefóny, N95 8GB a iPhone 16GB...

17.9.2008 11:29 / oliver 0 0 nahlásiť

tak se750i je telefon presne pre teba, potom nema vobec zmysel rozpravat sa o iphone, alebo chodit do diskusii o iphone...niekomu mozno nestaci "ze mi to prehra mp3" mozno chce aj trosku pokrocilejsi prehravac, niekto mozno potrebuje kalendar a kontakty ktore moze pouzivat s ms exchange servrom...niekomu mozno nestaci internet doma na pocitaci ale potrebuje mat pristup aj v terene (minimalne na mail)...a niekomu mozno k stastiu massstorage nechyba :)a posledna vec, aplikacia na citanie ebooks je na appstore zadarmo, knihy samozrejme zalezi od licencie...

17.9.2008 12:43 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

pokrokovejší prehrávač? že to má trochu efektov, viac nastavení ekvalizéra a viac pamôte nemusí byť pokročilejší.mail mám aj ja ale ho nepoužívam.a na ten program si vieš vytvoriť aj vlastný ebook? na nete je totiž dosť amatérskych kníh, ktoré si dávam do mobilu a tie na ich serveroch asi nenájdem.

16.9.2008 13:11 / roob 0 0 nahlásiť

a presne prave preto by som si to nekupil. Oni nevydavaju pristroj, ktory si kupis a pouzivas ho ako sa ti zachce. Oni vydali pristroj, kde je same NEMOZES a jedine co mozes je kupovat potom vsetko od nich. KUPOVAT, nie ze stiahnut zdarma. Internet vsade? Ked budem potrebovat internet vsade, tak si kupim obycajny notebook plus usb modem a internet od orange za 350 mesacne a budem to mat neporovnatelne na vyssej urovni ako ty s tym tvojim ufonom. Ak zas namietas, ze book je velky tazky, tak ti oznamujem, ze tento rok zazivaju boom amle booky ale asusEEE, ktore este potrebuju dozriet (hlavne cenovo) ale radsej by som dal za EEE 14 tisic ako za iphone. Ten telefon totiz nevie nic, a co vie nevie seriozne ako to ma byt. Ak nema kartu ani BT ani mms, ako si kurva prenesies fotku/y kamaratovi haa??

16.9.2008 13:23 / oliver 0 0 nahlásiť

za prve, odkial mas ze vsetko od nich treba kupovat, nic zdarma??? sa skus niekedy pozriet na appstore a zistis ze polovica programov je zdarma...za druhe, ak ti viac vyhovuje notebook s bezdratovym internetom, super, chod do toho, ale uvedom si ze nie kazdemu bude vyhovovat nosit notebook stale pri sebe, nech je to akokolvek maly asus eee, stale to do vrecka nestrcis (teda aspon ja nie)...a tvoja posledna veta, ten telefon vie ovela viac nez vacsina telefonov... nema kartu ani mms (BT ma) to ale kazdy uz vie, pretoze sa o tom pise uz pomaly aj na toaletnom papiere a co? nie kazdy k zivotu potrebuje viac ako 16gb alebo mmsky... napriklad ja nie, radsej ako platit sa sms poslem fotku (alebo cokolvek ine) mailom, ktory samozrejme mozem poslat aj na mobil ako mms...

16.9.2008 15:44 / roob 0 0 nahlásiť

BT nema, kedze ten BT co tam je vie pripojit len sluchatko, neviem si telefon pripojit na pocitac, neviem poslat inemu telefonu fotku/video = nema. Ja na mobile internet mat nechcem, lebo to nepotrebujem, viem si fotku poslat cez blutut :) A asus EE nepichnes do vacku, ale do maleho vaku ano, a pozerat plnohodnotne net na 10" monitore a na 3,5" monitore je aspom pre mna rozdiel. Odchody autobusov raz za rok si pozrem aj na malom displayi mojho se w810i. Taktiez si tam vypocujem hudbu a pozrem video, tiez ale musim konvertovat do 3gp. N95 si priojis na televizor a mozes pozerat divx filmy priamo tam (vie to iphone?). Vie sa pripojit na net cez wifi (vie to iphone??) Fotak ma niekde uplne inde a ma slot na priadavne karty (vie to iphone???). Iphone je obycajny sprosty prehravac niektorych multimedialnych suborov s funkciou telefonovania a ma netradicnu velkost displaya. Zachovali sa mu vsetky negativa apple vyrobkov, a preto je to srot.

16.9.2008 16:36 / Petr 0 0 nahlásiť

Sledovat zkonvertovane videa na velke TV muze jen opravdu velky masochista. Mimochodem to iphone umi. Ano, i pripojit se na net pres wifi umi (dokonce tak, ze pokud mu definujes seznam zabezpecenych siti, tak mezi nimi prechazi bez otravneho zapinani a potvrzovani).Nevim kolik ti je ani v jakem kolektivu se nachazis, ale muzu ti rict, ze vetsina normalnich lidi (nonIT obor) ani neumi BT zapnout, natoz sparovat jiny mobil a poslat fotku. Kdezto email si na PC precte kazdej Ne, iphone neni "obycejny sprosty prehravac", naopak je neobycejne dobry prehravac Kolik jsi mel apple vyrobku, ze pises o zachovani vsech jejich negativ?Ja mam rad novou techniku, vyzkousel jsem par hloupych mobilu, ktere me ve sve dobe svymi funkcemi zaujaly, ale casem zjistuju, ze ted mi staci ipod, mail, icq a wifi s webem a vic ke stesti nepotrebuju. Todle vse iphone umi a umi to skvele. Nebo ty vis o podobne hracce za cca 2k, ktera toto vse umi lip?PS: je zajimave, ze tu nikdo nenapada Nokie ci SE, ale do Apple se tu navazi kdejakej chytrolin, kterej by jej z principu ani nedokazal tyden pouzivat. Budete se divit, ale dve hodiny hrani v hospode k pochopeni te jednoduche geniality nestaci (a to vcetne psani na klavesnici).

16.9.2008 18:59 / klasik 0 0 nahlásiť

Do iphonu by sa zdaleka tolko ludi nepustalo, keby o nom nebol kazdy 3 clanok na mobilmanii. A vobec, uz skoro vsade, nie len tu. Neda sa tomu vyhnut, neda sa na to proste nepozerat, ked je to vsade, a je jasne ze to zacina strasne liezt na nervy. Nech sa urobi sekcia IPHONE a vsetky clanky pojdu tam, alebo radsej rovno do smetiaka

17.9.2008 10:48 / Petr 0 0 nahlásiť

To ze jsou lide ovce a nepouzivaji vlasni mozek a nechaji se masirovat reklamou je jejich problem. Jen hlupak si koupi neco o cem pouze cetl (a jeste k tomu nepresne recenze) a pak nadava nad chybama. Zrovna mobily, s vlastnimi diskusnimi fory, maji tu vyhodu, ze o nich lze zjistit snad vse a rozhodovat se s cistou hlavou.

16.9.2008 20:51 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

Tie videa čo konvertuje myslel k SE W810 ale TV mal na mysli N95 v divx a tam je večšie rozlíšenie.Net cez wi-fi iPhone vie ale vraj sa pri slabom signály samovoľne prepína na internet cez GSM.Keby nemal niektoré dosť (pre mňa) podstatné nedostatky mohol by som ho považovať za slušný mobil. Dotykový display ale nepotrebujem a tak si vystačím s SE za polovicu čo vie skutočne všetko čo potrebujem.

17.9.2008 10:51 / Petr 0 0 nahlásiť

Na K750 jsem video taky konvertoval, N95 jsem nemel a tak nevim, zda dokaze prehrat klasicky divx v +- PAL rozliseni. Muj prispevek pocital s tim, ze zdrojove video musi take prekonvertovat na radove 400x250 pixelu a pak byla moje pripominka mirena spravne. Jen blazen si bude poustet takove video na klasicke TV (o plazme ci LCD nemluve) - bude to hnusne.

17.9.2008 12:50 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

konverziu videa do mobilu nekritizujem. beriem to ako samozrejmosť lebo si prispôsobím rozlíšenie a pri tom dať už iný formát je minimum.použivať mobil namiesto dvd prehrávača je fakt bláznivé.

17.9.2008 07:02 / roob 0 0 nahlásiť

apple vyrobok nemam ziadny, lebo 1. nevedia mass storage 2. su predrazene a pri tychto dvoch veciach ma uz dalej ich "prednosti" nezaujimaju. Napriklad 2GB ipod shuffle nema display, nevie mass stor. a stoji 2310 korun. Taky creative zen plus 2GB stoji 1435 korun, ma display, funguje mass storage a nove modely maju mikrofon :) (co je zbytocnost). 4 gigovy model potom stoji 2004sk. Ok ja to chapem, ze Ty potrebujes mat v mobile internet. Chapem ze sa chces obmedzit na maly display, lebo to chces mat furt u seba vo vrecku. Ale ten, co to POTREBUJE pouzivat si radsej ten net zaobstara inak, na vacsom displayi. Filmy taktiez. Mp3 a fotiak mas v hociktorom telefone.

17.9.2008 07:20 / roob 0 0 nahlásiť

:) hned dalsi priklad, ako kukam apple store. iPod nano 4GB, 2" display 4900sk. Evolve Trinity 4GB + miniSD slot, 3" display (to uz je skoro ako iphone) 3292sk

17.9.2008 11:05 / Petr 0 0 nahlásiť

Mass storage mi taky chybelo (u ipoda), ale zvykl jsem si. Chapu, ze to je pro nekoho problem.Cenova politika Apple v CZ byla (a mozna i je) silena a nebal bych se ji nazvat zlodejnou. To co v USA stoji 500kc (vcetne posty), v Nemecku 800Kc stoji u nas 1200Kc PS: kdybych byl obchodak na cestach, tak s sebou taky taham porad notas, jelikoz jim nejsem, tak mi na cestach staci net na 3,5"

17.9.2008 12:26 / miskin 0 0 nahlásiť

aka mass storage??? mam ipod vyse roka (classic 160gb) a MA MASS STORAGE, mp3/foto/video nahravas cez itunes... ale setko ostatne tam das normalne ako mass storage.... ja tam napriklad nosim cad vykresi a pod..jediny problem je rychlost usb, inak v tom nie je problem, medzi nami itunes povazujem za vyhodu, pretoze je to fakt slusny, funkcny a rychli archiv,playlisty, podcasty, vsetko ide perfektne

17.9.2008 12:51 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

ale môžeš nahrať mp3 cez mass storage a potom si ich vypočuť?

17.9.2008 15:10 / miskin 0 0 nahlásiť

na to mam itunus, mam jeden archiv a pohodlnu synchorizaciu... na co by som tam daval mp3 inak??? ked ich dam cez itunes tak su indexovane a vyhladavami ich fakt rychlo... playlisty si tiez tak robym... mam cca 40gb hudby, 70 gb serialov a filmov-btw na normalnej telko to nema skoro rozdiel a je to parada ked som na sluzobke-co som dost casto, pridem na hotel, dam si ho do kolisky a pripojim a pozeramked som doma tak cez itunes pocuvam prevazne dnb radio, sem tam si podla toho stiahnem nove pesnicky, a samozrejme som celkom zavilsly od podcastova tie sa mi sami mazu aj nahravaju

17.9.2008 19:14 / roob 0 0 nahlásiť

a oto ide, ja ti kaslem na itunes, lebo to je neprehladne a hlavne to nemas na akomkolvek pc. Ipod mass storage ma, ale naschval neprehra pesnicky cez neho nahrate, aby si MUSEL pouzit ich soft, a ak ho raz pouzijes je velka pravdepodobnost ze od nich nieco kupis. Chapes ten rozdiel? mozes a musis.

17.9.2008 19:56 / miskin 0 0 nahlásiť

ale ved nemusis pouzit itunes.. su alternativy... i tunes neprehladni??? tak potom asi fakt potrebujes stromovu strukturu..ano mozes a nemusis.. ale ja chcem

17.9.2008 21:10 / roob 0 0 nahlásiť

do ipodu nedokazes inak ako cez itunes dostat pesnicky ktore chces vnom pocuvat. Ipod (a predpokladam ze aj iphone) vie mass storage ale pesnicky cez neho nahrate neprehra. Chapeme?

17.9.2008 22:30 / Petr 0 0 nahlásiť

Blbost nad blbost. Snad na vsechny ipody (nemam overeno u nejnovejsi generace) lze pouzit alternativni program, ktery umoznuje kopirovat mp3 do prehravace. iTunes jsem na ipoda nepouzival (debilni soft), protoze mam par set giga MP3 a pokud jsem je z disku smazal, po synchronizaci se smazaly z prehravace. iTunes v te dobe zlobil a nemel jsem na nej nervy.Do nekterych modelu lze nahrat neoficialni fw (tusim ze s linuchem), ktery umozni kopirovat mp3 opravdu pres mass storage.Synchronizaci u iphonu "toleruju". Diky appstore a konecne fungujicimu itunes s tim nemam problemy.

18.9.2008 06:42 / miskin 0 0 nahlásiť

vidis, ze si mimo roob? skus google a lahko prides na to, ze davat mp3 na ipoda cez massstorage ked chces tak ide.. a je to tak trivialne ako pracovat z wm

17.9.2008 13:35 / klasik 0 0 nahlásiť

Iphone nevlastnim ani nechcem, ale na ipod mam pozitivnejsi nazor. Tiez mi vadi absencia mass storage a este nejake ine veci, kvoli ktorej by som radsej kupil napr. cowon, ale rozhodne nemozes porovnavat prehravace len na zaklade ceny a parametrov. U prehravaca mi ide predovsetkym o kvalitu zvuku. Pokial do toho nemas pichnute zrovna nejake spunty za 5 kil (alebo tie co boli pribalene), ale kvalitativne vyssie sluchadla, tak pocujes rozdiely medzi nejakym smejd-prehravacom a ipod alebo cowon.

17.9.2008 12:45 / okko 0 0 nahlásiť

ja len jednu malu poznamocku tie videa v nokiach sa nemusia konvertovat .avi a divx vedia prhrat bez problemov

17.9.2008 22:33 / Petr 0 0 nahlásiť

dik za informaci, zase jsem o neco chytrejsi

16.9.2008 13:26 / Petr 0 0 nahlásiť

EEE si das jiste do kapsy u kosile ci kalhot Kupovat nemusis, existuje plno free aplikaci i her. S tim internetem vsude - mam 12" notas a stejne se radeji pri chvilce volna podivam na web na iphonu (v terenu).Co ten telefon nevi proti ntb seriozne? Kalendar je dostatecny, web je super (dokonce v safari funguje pristup do obou mych bank), multimedia prehrava vice jak dobre. Cenu jste taky prestrelil ne? EEE stoji par korun a iphone podobne. Chapu ze pro cloveka s twistem je cena 14k vysoka, ale clovek co vola pravidelne si muze vzit iphone dotovany a pak je cena primerena BT "nema", v tom mate pravdu, MMS jde doresit (nastesti jsem nikdy mms neposilal, takze mi nechybi) a fotku poslu okamzite na par kliknuti mailem

16.9.2008 13:32 / 0 0 nahlásiť

poslem mu e-mail

16.9.2008 13:58 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

Je tam mnoho NEMOZES a MOZES ALE a to ma odrádza.Tú fotku Applisti okomentujú "na čo keď tam je mail?" ale nie všetci majú v mobile mail a chcú sa pripájať na net len kôli jednej fotke alebo mp3. BT v tomto smere ponúka rýchle a jednoduché riešenie.

16.9.2008 15:49 / roob 0 0 nahlásiť

oni vzdy najdu vyhovorku na jednoduchy fakt. Apple naschval spravil nefunkcny BT, aby MUSELI pouzivat net, za kt. sa plati naviac. Naschval spravil nefunkcny mass storrage, aby MUSELI.. a naschval nedal karty, aby zas MUSELI. Apple nieje o tom, ze mozes co chces, ale ze musis co chcu oni. Preto moje stanovisko.

16.9.2008 07:02 / devil Reagovať 0 0 nahlásiť

s aplikaciami treba vydrzat - na appstore pribudaju dalsie a urcite sa v kratkom horizonte objavia aplikacie pre vsetky potrebyosobne pouzivam iPhone od zaciatku roka a mam na nom vsetko co potrebujem (ssh, mms, klient pre messenger/icq/googletalk/yahoo/..., par fajn hier, diktafon, ebooks, ...) - btw. pre jeden z predoslych komentarov - vsetko stiahnute online priamo z telefonu ;)

16.9.2008 09:00 / 0 0 nahlásiť

inac aku aplikaciu si mam stiahnut na mmsky?

16.9.2008 09:22 / peter.nr, peter.nr 0 0 nahlásiť

Bez jailbreaku?

16.9.2008 13:32 / Petr 0 0 nahlásiť

S JB, autor prispevku se trochu rozjel a neuvedomil si, ze ne kazdy je ochotny prijit o zaruku (zvlast v dobe, kdy nikdo poradne nevi, jak se operator pri reklamaci zachova).

20.9.2008 21:10 / jur 0 0 nahlásiť

bez JB, najdes v App store -> social metworking->Flutter 

16.9.2008 07:54 / Peto02, Peto02 Reagovať 0 0 nahlásiť

Vela ludi co vlastnia iPod je hrda na jeho ovladanie pomocou typickeho iPod kolecka. Ak je tento tolefon prave pre ludi co su verni Applu a maju radi ich vyrobky, tak ich tento vyrobca sklamal. Stale budu nosit iPod a Nokiu vo vreckach, kedze novy iPhone nema tak skvele ovladanie ako maju iPody.

16.9.2008 11:04 / oliver 0 0 nahlásiť

no neviem, bol som "hrdym" vlastnikom ipodu classic s typickym koleckom (ktore bolo moc male na moje prsty) 2 roky, pred necelym rokom som si kupil ipod touch a ovlada sa 1000x lepsie a zatial som nestretol vlastnika ipodu co by tvrdil ze kolecko je lepsie...vyskusaj uvidis.

16.9.2008 13:35 / Petr 0 0 nahlásiť

iPod nano (2.gen) jsem po porizeni iphonu prodal, ovladani bylo genialni i na ipodu (taky kolik firem se od te doby snazi toto ovladani vice ci mene uspesne okopirovat), ale s velkym dotekovym displayem je ovladani iphonu o necem jinem. Nemuzu rict ze je lepsi ci horsi, je proste jine a neda se porovnat.

16.9.2008 14:24 / cca1, cca1 0 0 nahlásiť

jj na moj Shuffle ovladanim nema, ale kludne by som ho menil za kombinaciu Palm PDA + SE Walkman + iPod Shuffle, ktore som nosil doteraz...

16.9.2008 07:55 / over Reagovať 0 0 nahlásiť

Čo dokáže jablko? Dokáže pekne prehniť

16.9.2008 12:27 / Ja 0 0 nahlásiť

Jooooj sme sa nasmiali! Aj som si cvrkol do gati, ze aky super vtip si zo seba vytlacil!! Buaaaaah

16.9.2008 13:00 / over 0 0 nahlásiť

Už si sa vykuckal ty krtko?

17.9.2008 09:04 / Ja 0 0 nahlásiť

Mojko, ja len reagujem na ten tvoj duchaplny, nicim nepodlozeny RH vtip...

16.9.2008 07:56 / Peto02, Peto02 Reagovať 0 0 nahlásiť

Super recenzia, len mi akosi chyba cena. Kolko vlastne stoji samotny pristroj bez viazanosti?

16.9.2008 13:14 / roob 0 0 nahlásiť

8GB cca 14 a 16GB cca 16800 s danou.

16.9.2008 08:18 / cyba Reagovať 0 0 nahlásiť

Pri vytáčaní čísla funguje americké zatrieďovanie čísel do predvolieb len v defasultnom nastaveni, tgreba sito zmenit v preferenciach, tak ako to uzivatelovi vyhovuje.Malciky, nabuduce sa viac snazte.

16.9.2008 08:36 / pavlixxx Reagovať 0 0 nahlásiť

este k aplikaciam...daju sa instalovat aj priamo cez telefon pokial mas pripojenie k netuco sa tyka tych vzcitiek v clanku ohladne kreditnej karty...v sucasnosti si mozes itunes ucet zalozit aj bez karty, samozrejme vsak potom mozes stahovat len free aplikacie...

16.9.2008 13:58 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

No aspoň jeden ústretový krok od Apple. Nechcem a nebudem len tak dávať svoje informácie o kreditke aby som si stiahol jednu app a ešte k tomu free.

16.9.2008 08:39 / JR Reagovať 0 0 nahlásiť

Mass Storage pro iPhone zdarma, pres wi-fi (jen jedna app z mnoha): http://www.avatron.com/products/

16.9.2008 13:59 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

Air Sharing's regular price is US$6.99. But don't miss this special introductory offer: For the first two weeks, Avatron Software will be giving Air Sharing away for FREE!Tak úplne zadarmo to až nieje.A skôr by ma zaujímala app na prenos súborov cez BT.

16.9.2008 09:35 / jaj Reagovať 0 0 nahlásiť

zas niekomu hrabe a mánia zas začína, aspoň keby to nedali ako bleskovku na žive.skto rovno nech dávajú o traktorochžive.sk fakt nemá úroveň.Jeden poriadny článok za mesiac a stovky debilín

16.9.2008 13:52 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

zive.sk už dávno stratilo akútakú úroveň čo malo...

16.9.2008 09:49 / gabosh Reagovať 0 0 nahlásiť

Tak napriklad, ze mi v coverflow nezobrazuje niektore cover-y, aj ked na niekolkokrat pridam, chyba sa pritom vyskytla z nicoho nic vcera. Miesto toho mam len cierne "covre" medzi ostatnymi a vyzera to kao prazdne miesto... Toto nahneva, hlavne ak nepomoze ani restore (z backupu)...

16.9.2008 10:03 / Apophis.k, Apophis.k Reagovať 0 0 nahlásiť

"So senzormi sa spája aj ďalšia užitočná vlastnosť, po priložení iPhonu k uchu počas telefonátu displej zhasne. Hlavným účelom je šetrenie energie."Ve skutečnosti je to proto, aby jste si ten hovor neukončil tím, že si uchem stisknete něco na displayi..."Jadrom iPhonu 3G je plnohodnotný otvorený operačný systém Mac OS X, konkrétne vo verzii 10.4.10."Viděl jste někdy vůbec Plnohodnotný OS X 10.4.10 ?? Jak můžete vypustit na veřejnost takovou blbost?? System v Iphone je postavený na stejném jádře, ale to je asi tak všechno..."Ako tón zvonenia si môžeme vybrať iba predvolené zvuky, vlastnú MP3 nepoužijete." přímo MP3 sice nepoužijete, ale v itunes si tu MP3 můžete překonvertovat do AAC a nahrát do iPhonu jako vyzvánění...Jinak pro to, co vsechno iphone umí nebo ne, je potřeba ho mít alespoň měsíc a používat ho... časem se před vámi vynořují nové a nové detaily, o kterých jste nevěděli, práci vám možná neusnadní, ale potěší...Jinak recenze pěkná, jen tam postrádám alespon zmínku o Jailbreak a vysvětlení, jaké možnosti tím dostáváte... Například doinstalování CZ/SK jazkyka a klávesnice, přístup do adresařové struktury iPhonu atd.

16.9.2008 11:40 / helenka 0 0 nahlásiť

Autore, existuje rozdíl mezi mac os x a os xDiskAid umožní přístup do adresářové struktury bez Jailbreaku.

16.9.2008 13:54 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

""Ako tón zvonenia si môžeme vybrať iba predvolené zvuky, vlastnú MP3 nepoužijete."přímo MP3 sice nepoužijete, ale v itunes si tu MP3 můžete překonvertovat do AAC a nahrát do iPhonu jako vyzvánění..."ďalší zdĺhavý proces. video ešte pochopím ale mp3 na zvonenie....."Jinak recenze pěkná, jen tam postrádám alespon zmínku o Jailbreak a vysvětlení, jaké možnosti tím dostáváte... Například doinstalování CZ/SK jazkyka a klávesnice, přístup do adresařové struktury iPhonu atd."Mnoho ľudí si jailbreak nespraví práve kôli strate záruky.

16.9.2008 12:32 / malko Reagovať 0 0 nahlásiť

myslim, ze autor nepozna rozdiel medzi kreditnou a platobnou kartou, na itunes staci embosovana platobna karta visa alebo mastercard a v banke nastavit moznost platit kartou na internete a vsetko funguje tak ako ma...

16.9.2008 13:11 / Petr 0 0 nahlásiť

Alespon pro CR mam jinou zkusenost. V CR je treba asi fakt kreditni karta. Jen emboska pro CR nestaci (mam). Obchazi se to registraci na polsky ci slovensky itunes (to druhe mam ja). U vas (SK) mi staci i neembosovana karta. Dalsi reseni je neregistrovat zadnou kartu, ale pak clovek prijde o moznost stahnout par super programku

19.9.2008 10:12 / Memetic 0 0 nahlásiť

Mam embusovanu od Ceskej CSOB a ide bez problemov.

16.9.2008 14:06 / Jerome McElroy, Jero Reagovať 0 0 nahlásiť

* zatiaľ bez oficiálnej slovenskej lokalizácie- prežijem to * zadná strana náchylná na poškrabanie * lesklá plocha sa ľahko ušpiní- no budeme si musieť dať pozor * obmedzené GPS- na čo to tam vlastne dávali? * nepohodlné písanie na softvérovej klávesnici- subjektívne * fotoaparát bez akýchkoľvek nastavení- foťík aj keď má len 2Mpx je dosť slabý a môj na K750i fotí lepšie * nie je možné natočiť video- video som natáčal len pár krát ale je to podstatné negatívum * obmedzený Bluetooth- BT používam moc často tak je to hlavné negatívum * absencia Mass Storage, Javy, MMS- MS a J je pre mňa podstatná vec (aj keď javu nahrádzajú app aplikácie ale tým sa obmedzujeme len na appstore a ich sdk), mms prežijem aj keď som to pár krát použil * chýba multitasking- dosť podstatné...

16.9.2008 15:20 / pišta 0 0 nahlásiť

Se zájmem jsem si přečetla diskusi, je podobná té na našich českých stránkách. Mám pocit, že zde hlavně píší ti, kteří si potřebují nějakým způsobem zdůvodnit, proč si IPhone nekoupí. Mám HTC Touch Cruise (předtím jsem měla MDA III), koupila jsem si i IPhone. Tak mám srovnání, jak co funguje. GPS u Cruise nešlape ani po mnohých zásazích, prostě odmítá. U IPhonu jsem si cestu na mapě našla hned a poměrně s velkou přesností, protože mapy ukážou i vesnici o pěti popisných číslech. Přes Safari, ale i přímo přes přístup k mailu, se dostanu v pohodě a rychle ke svému celému emailu i s přílohami a můžu s ním pracovat i mimo pc. U Cruise se mi zprávy stahují velmi slouho.  A tak by se dalo pokračovat dál. Oba přístroje mají své mouchy i své přednosti a je jen na každém jednotlivci, aby posoudil, co mu vyhovuje. Před zhruba deseti lety jsme byli rádi, že si aspoň zavoláme a pošleme krátkou sms

16.9.2008 20:35 / peter.nr, peter.nr 0 0 nahlásiť

Chyba bude zrejme niekde medzi mobilom a stoličkou. WiFi, GPRS a prehliadanie stránok zvládal už MDA II niekedy v roku 2002-2003. T.j. 5 rokov dozadu! Synchronizáciu s Exchange tiež. Artemis z roku 2006 už mal integrovanú GPS. VGA rozlíšenie mal môj Loox 720 už nikedy v roku 2004. A Cruise GPS určite zvláda, len to treba vedieť nastaviť. iPhone je pre tých, ČO NEVEDIA.V čom je potom iPhone taká novinka???Myslím, že nikomu nevadí, že tu iPhone je, že má kopec dobrých vlastností, len sa UŽ NETVÁRME, ŽE JE PRVÝ !!!Aký marketing zvolili v Apple?Veľký displej, čo na tom, že je celý telefón riadna tehla - uvedieme to ako výhodu. Roky rokúce bola vyčítaná WM zariadeniam tehlovitosť. Zrazu je to PLUS.Jednoduché ovládanie. Nokia sa takto dostala na vrchol predávanosti.Internet - napriek tomu, že to zvláda takmer každý súčasný mobil a WM zariadenia dokonca 6 rokov dozadu, spravme z toho novinku - urobme bombastickú reklamu o tom, že KONEČNE MÁTE INTERNET V MOBILE !!!Postavme to na iPODe, pridajme pár funkcií a máme svetový obchodný trhák. Koľko ľudí na Slovensku vie o iPode? Skoro nikto. Prečo? Reklama. Nepredával sa od polnoci, nečakali naň rady komparzistov, nemal toľko reklamy, ... Stačí spraviť dobrú kampaň a aj HOVNO vám bude každý žrať.Nechem, aby to vyznelo, že sa mi iPhone nepáči. Je to fakt dobrý stroj. Ale rozhodne si nezaslúži taký rozruch. Mám smolu, že vytŕčam z masy ľudí. Že vidím dopredu, že viem o veciach, o ktorých vie len málo ľudí. Je nás dosť, ale v globále veľmi málo. Marketing sa však robi pre mainstream. A pospolitý ľud vždy potrebuje svoje zlaté teľa - v tomto prípade iPhone.

17.9.2008 00:55 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

Apple by predal aj hovno keby to nazval iHovno a dal to do pekného obalu a pomasíroval svojim marketingom

17.9.2008 09:07 / Ja 0 0 nahlásiť

No ale ty si predsa muuuuuudry, takze ty sa nenechas oblbnut... To si potreboval napisat?

17.9.2008 12:52 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

nechcem urážať a prejsť k flame ale teba už asi dokonale zblbli

17.9.2008 10:44 / miskin 0 0 nahlásiť

si ale starsny looser pocuj, si taky looser ze gule ma tak male, ze nedokaze zniest ze iny i ked shit je lepsi ako on! no mozno tvoju spoluziaci s 3 rocneho ucnaku nevedia co je ipod.. inak to vie asi kazdy.. preco u nas nie je tak popularny??? pretoze slovac je zvyknuta kradnut a nie kupovat mp3.Inak vydis urcite do zadu, pretoze potrebujes vykon a nie care.. a care management je pokorok oproti it/knowledge managementu.. tak vindi z krabice.. co sa tyka user friendly tak ipod je jednoznacne prvy.. a este chvilu bude... uzivatelia, ktory maly jeby zo smartphonov idu po iphone.. taktiez non-geeks a ludia co ziju idu po iphone.. pretoze sa snim nemusia zajebavat ako z wm...ja by som nastup iphone prirovnal k sportovym autam...kym amici robili muscle cars, ktore maly silu, tak boli neovladatelne.. ich hlavny tah v letaku boli kone a pocet drziakov na napoje...v europe vznikali sportaky, ktore nemali tolko koni ale zato sa lepsie ovladali, sedeli na ceste etc....apple si z toho zobral priklad...iphone nie je pre tych, ktory nevedia.. ludia co si ho kupia maju zdroje... tich nesere cena, alebo kolko si kto vypita za nastavenie.. oni chcu pohodu...studak co si foti A4 dokumenty nema ani na pausal...

17.9.2008 11:46 / oliver 0 0 nahlásiť

moja predstava idealneho auta je nejaky poriadny muscle zo 60. rokov a predstava idealneho telefonu je iphone :Dinac s tebou suhlasim, to co napisal peter.nr je kopa blbosti... apple sa vobec netvari ze je prvy na svete s telefonom co vie internet, ale prvy co vie internet jednoducho, elegantne a bez problemov...myslim ze peter.nr ma hlavne smolu ze je trosku namysleny a egoista :D

17.9.2008 12:51 / peter.nr, peter.nr 0 0 nahlásiť

looser, gule, shit, ucnaku, care, vindi, zajebavat, maly, etc, tich, nesere, vypita, ...No pekne si sa prezentoval. Myslím, že s tebou by bola radosť sa rozprávať. Štvrtá cenová?

17.9.2008 14:57 / miskin 0 0 nahlásiť

nie, nie 4ta cenova ale slovnik, ktoremu pochopis...sak to je na tvojej urovni...

17.9.2008 15:35 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

My normálni nepotrebujeme takto vyjadrovať svoje názory.

17.9.2008 13:06 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

podla tvojho vyjadrovania ty si učňovku ani nedokončil...ja by som si mp3 kupoval ale chýba mi slovenský obchod kde by to ponúkali za tie americké ceny... nepopulárny je hlavne kôli cene.všetci tí spomínaní idú hlavne kôli tej úžasnej reklame ktorá je všade a jedného už to sere... a to trápne porovnávanie s autami si nechaj.keď si nezažil, že si potreboval niečo okopírovať (len kôli nejakým pár dátam) a nebola na okolí žiadna otvorená fotoslužba tak nie si študent. fotím pomerne často (nielen dokumenty) a mám paušál.

17.9.2008 15:17 / 0 0 nahlásiť

Diskutujúci menom "miskin" zrejme nepochopil, že niekto môže mať v 35. rokoch cca 100 albumov svetovej rockovej a popovej klasiky - a to legálne na CD. Keď to všetko postupne konvertoval za tie roky do mp3 formátu, môže mať teraz kľudne 10 GB mp3 súborov - úplne legálne. Mimochodom, mp3 formát vznikol a začal sa používať počas môjho štúdia na FEI STU v Blave, niekedy okolo roku 1995. Ešte predtým (v prvom a druhom ročníku na VŠ) sme spoznali internet v jeho rannom štádiu - cez telnet, ftp, irc. To už dnes pozná málo "obyčajných" ľudí. A diplomovku som robil o IP telefónii, ktorá bola vtedy na úplnom začiatku - teraz to ponúka každý.Takže si vyprosujem baviť sa na úrovni podaktorých dnešných "násťročných" typu diskutujúceho menom "miskin".

17.9.2008 15:34 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

Presne. Mám doma niekoľko legálnych audioCD a načo by som ich kupoval nanovo? Niektorí hudobníci sa dokonca vyjadrujú že im to je jedno ale len nech ich počúvajú.Bývalý FEIkár :) to máš u mňa +, ja som v 3.ročníku na tej hroznej FEI :D.Nikdy som nepotreboval klesnúť na úroveň ľudí typu "miskin" zo 4. cenovej a ani nikdy neklesnem

17.9.2008 19:29 / 0 0 nahlásiť

Čau kolega! Držím palce - tretí ročník bol pre mňa najťažší na škole, ktorú dokončí asi najmenšie precento prihlásených prvákov zo všetkých VŠ na Slovensku. Ja som mal odbor telekomunikácie.Ako technikovi mi nie vždy vonia marketing, hlavne ak hovorí niečo iné, ako sú skutočné fakty. A ako technika ma bavia veci, na ktoré musím prísť sám, nie tie, čo mi niekto naservíruje pod nos. Ale to isto poznáš ...

17.9.2008 22:38 / Petr 0 0 nahlásiť

Tak to me prekvapuje, ze odsuzujes ihone jeste driv, nez se ti dostane poradne do rukou takovej JB iphone je pro koumaka uplne posusnanicko (aplikace, moznosti ktere apple blokuje, pristup do systemu ...)

18.9.2008 09:37 / Peter 0 0 nahlásiť

Asi ma nesprávne chápeš. Ja iPhone vôbec neodsudzujem. Napr. taký HTC Diamond tiež nemá slot pre flash karty a tiež si myslím, že je to od HTC krok nesprávnym smerom. Kvôli tej karte by som si Diamond ani iPhone nekúpil. Ale inak sú to fajn zariadenia.Mňa skôr irituje tá reklamná kampaň, čo ľuďom lezie pod kožu a snaží sa im podsunúť niečo, čo nie je celkom pravda. Bohužiaľ dnes nepredáva kvalita, ale reklama. S tým sa však musíme zmieriť. Položme si otázku: Prečo sa toľko nehovorí o iPod-e, keď je to vlastne iPhone bez telefónnej časti? Lebo okolo neho nie je taký humbuk ako okolo iPhone. Tiež by mohla v každej TV bežať reklama o NAJLEPŠOM multimediálnom prehrávači, ale nie je tomu tak. Ak by iPhone prišiel na trh bez masívnej podpory marketingu, bol by to telefón, ktorý by si kúpili ľudia, ktorí by presne vedeli, čo chcú a nepotrebovali by k tomu kampaň v médiách.A čo sa týka ceny - veď si len porovnajme, za čo sa predáva v USA a za čo u nás. Ako pred pár mesiacmi niekto vo fóre napísal: "Ak to bude stáť s paušálom za 400 mesačne 4000 Sk, tak to bude mať každá SOCKA."  Bohužiaľ, táto veta hovorí o stave našej spoločnosti - hlavne mládeže. Mne by nevadilo, že by ho mal každý, nepotrebujem byť COOL a IN, potrebujem mať to, čo využijem. A je mi jedno, čo majú ostatní.

18.9.2008 10:26 / Petr 0 0 nahlásiť

O rozdilu cen mezi USA a EU/CZ jsem psal nekde nahore. O tupem stadu ovci, ktere si iphone koupi po reklamni kampani a nepresnych recenzich jsem psal take. To ze iPody nejsou v nasi pidizemicce v kazde reklame bude asi tim, ze oficialne neni u nas Apple zastoupen (ci do nedavna nebyl) a hlavne - zadny prodejce neni tak silny jako nasi operatori, aby vyhodil xx penez do reklamy, ktera se jim nemuze vratit. Mobil operatorovi vydelava, ipod nikoliv. Jak padlo v jedne diskusi na CZ mobilmanii, kde sefredaktor potvrdil, ze o iphonu psat budou dokud to budou lide cist PS: po uvedeni prvniho iphonu jsem byl svedkem manie u cca 13ti leteho ditete, ktere iphone chtelo za kazdou cenu. Bohuzel se zde koupit oficialne nedal a tak si poridil jeho "kopii". Vypada to podobne, je to myslim WM zarizeni a ditko je spokojeno, protoze muze byt IN. To ze to nema s iphonem nic spolecneho (ovladani atd) mu nevadi.

18.9.2008 14:28 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

Bohužial tá mánia je veľakrát nie kôli kvalite ale reklame a to byť cool a iný, mať niečo extra. A keď to evieš zohnať tak atrapu. Nevadí, že to s originálom nemá nič spoločné.

18.9.2008 14:34 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

Reklamu tomu robia hlavne Apple ovce, ktoré to všade spomínajú a otravujú s tým. Ešte to poriadne nebolo a už sa o tom hovorilo aké je to skvelé a dokonalé. A keď niekto spomína zápory tak ho len sprdnú, že to je hlúposť a zbytočnosť ktorú nikdy nepotrebovali.V poslednom odstavci máš pravdu. Apple je u nás skôr doménou byť cool a ukázať, že máš peniaze a nie o funkčnosti.

17.9.2008 16:31 / miskin 0 0 nahlásiť

lol?? ja si stale kupujem vinyly.... a mam hodne cd... a vies ake je dobre mat archiv v itunes??? sak to si nemusis znova kupovat... to mas odkial???

17.9.2008 16:38 / miskin 0 0 nahlásiť

musim doplnit, ze si presne ukazal svoju uroven ako feikar.. najvacsi zlodeju, skoro ako na upjs kosice..na 35 rocneho sa teda urcite vyjadrujes k veci.. a problematiku poznas tak ako to dokumentuju tvoje predchadzajuce posty... fuckt rocking man!! posuvas sa dalej.. uhmm...

17.9.2008 19:05 / 0 0 nahlásiť

pre tych ktorych to zaujima - podrobny zoznam slabsich miest iPhonu najdete na http://windowsmobilesk.spaces.live.com/blog/cns!2C19B58AE653A521!1185.entry 

16.9.2008 15:41 / macker Reagovať 0 0 nahlásiť

lesklá plocha sa ľahko ušpiní ????? to co je za nedostatok ako zajebat sa da vsetko to je uplna somarina

17.9.2008 10:34 / F. 0 0 nahlásiť

No.. To v preklade znamena, ze ak tam nechces mat capkanice vlastne to musis len cistit handrickou :) A stale... a nechytat...Alebo si humusak ako ja, ktoremu to nevadi, len obcas to pretriem aby som nebodaj nechytil infekciu :D

16.9.2008 16:08 / oin Reagovať 0 0 nahlásiť

hmmm pekná hádka ktorú som očakávalale k veci článok je fajn ale niektoré pasáže sú buď hlúposť alebo nepresne 1. iTunes účet bez problému s debetnou e-cartou (EC/MC) od KB. Ale tiež viem že sú s niektorým kartami problémy veľa zaleží na banke aj na druhu karty. 2. multitasking on tam je len nie je pre aplikácie 3.-strán hrá mi hudba pri kartách hra a o to ide 3. obmedzené GPS hmmm nevie opravte ma ale nemajú tomtom aj igo už beta verzie a nerieši sa tam niečo s Apple príde mi nepochopiteľne ak bi to nešlo 4. fotoaparát bez akýchkoľvek nastavení, nie je možné natočiť video - to je na nič v každom telefóne keď cem video mam kameru keď cem foto mam foťák (foťák bez optického zomu je na nič a stabilizátor tiež bodne - trasu sa mi ruky -)mam ho len par dni zatiaľ spokojnosť i keď som ho musel prevaliť soft na továrensky bo nešiel budík (bohovia vedia prečo), ale potom to ide superPS: nechápem prečo niekto chce sťahovať app iným spôsobom ako appStore ved MS, Nokia aj Google chystajú alternatívy na ich platformy

16.9.2008 19:13 / klasik 0 0 nahlásiť

"to je na nič v každom telefóne keď cem video mam kameru keď cem foto mam foťák"Vyborne, dalsi clovek... Dufamze so sebou trepes vsade kameru a fotak.X-krat sa mi s mojou staruckou k800 stalo, ze potrebujem rychlo nieco odfotit (hoci aj A4 textu) a samozrejme nemam so sebou fotak. Kupis si raz mobil s dobrym fotakom a uvidis co to je...A naco ti je vlastne radio v mobile? Vsak mas radio v aute. A internet ti je v mobile naco? Vsak ho mas doma... A na mp3 mas predsa ipod.

16.9.2008 21:00 / Jerome McElroy, Jero 0 0 nahlásiť

Foťák a kamera v mobile je práve na také momentky. Mám digitálny foťák s 7Mpx ale neberem ho všade. V škole potrebujem odfotiť jednu stranu v zošite a s K750i (aj so stabilizátorom obrazu) to mám za max 15sec.Ale darmo im to vysvetluješ...

16.9.2008 16:25 / Lubo Reagovať 0 0 nahlásiť

Kym neprisiel iPhone tak som si vela mobilov s dotykovym displejom nevsimol. Teraz rok po Apple ich zrazu objavili vsetci. No nic pockame na dalsiu Jobbsovu tlacovku a uvidime kam sa iphone posunie.

16.9.2008 20:38 / peter.nr, peter.nr 0 0 nahlásiť

Možno pridá HW qwerty klávesnicu a bude to predávať ako SUPER NOVINKU !

16.9.2008 20:57 / ASF. 0 0 nahlásiť

V novej verzii softu v iPhone zobrazuje tel cisla v klasickom zoradeni 0901 100 111.Inak iPhone je vynalez roka 2007 a predbehol taky vynalez, ktory umoznuje menit krvnu skupinu pri transfuzii podla potreby. A to je co povedat, ked iPhone je na zabavu a krv je potrebna pre zivot. Je to skvely pristroj a su a aj budu ludia co APPLE nemaju radi, keby vymyslel aj stroj na vyrobu penazi. Kto raz nepochopil filozofiu APPLE tak nikdy nepochopi ich produkty. Ja som nadmieru spokojny aj ked mam zopar vyhrad, ale tie sa daju soft. doplnit pripadne zmenit. Mozem spomenut Navigacny plnohodnotny soft, copy paste,lepsi fotak/myslena hlavne vacsia sosovka a viac pixelov/, hlinikovy zadny kryt/aspon imitacia v matnom odtieni/,priamy vstup do spustania 3G a WiFi v uvodnej obrazovke/, pripadne lokalizacia/mne nechyba/ ,beh na pozadi aj pri inych aplikaciach a moznost hrania hudby cez AirportExpres. Vacsina tyh veci sa da doriesit softverovo az na ten fotak. A treba uznat ze o dotykovych mobiloch do uvedenia iPhonu moc pocut nebolo a ti najvacsi vyrobcovia mobilov nerobili pre vyvoj nic ine len menili hrubku, sirku,vysku a raz bol mobil vyklapaci potom zas vysuvaci, dali potom sa nedali menit kryty. Viac by ani neurobili bez impulzu a ten impulz bol APPLE iPHONE. Len tolko som chcel povedat.

17.9.2008 10:46 / F. 0 0 nahlásiť

Neviem ci ma neklame pamat, ale pocul som, ze taka firma s menom LG sa dokonca chce-chcela s Apple sudit za to, ze od nich odkukali to dotykove ovladanie...http://news.softpedia.com/news/LG-To-Sue-Apple-Over-The-iPhone-As-Well-45511.shtmlDokonca aj nazov ukradli Ciscu... :)P.S. Osobne je mi to u riti..ja som s tym telefonom spokojny... :)

16.9.2008 21:18 / klasik 0 0 nahlásiť

To ze si si ich nevsimol, neznamena ze neexistovali. Ako pise niekto predomnou, ak iphone 4G bude mat vysuvatelnu qwerty tak zrazu vsetci applisti budu hucat ako sa vsetci opicia po tom skvelom vynaleze. Mozno keby sa kazdy telefon zacal predavat o polnoci na SNP tak o ne zakopnes cestou z laverny.

17.9.2008 06:24 / ASF. 0 0 nahlásiť

Praveze som ich aj pouzival a vzdy to skoncilo stratou pera pripadne ovladanie bolo pomale neprehladne nelogicke komplikovane a zamrzajuce. To pri iPhone som este nezazil. A vzdy ked som chcel stiahnut niejky soft tak to bolo neuveritelne komlikovane a zdlhave. Nie dakujem za to mnozstvo dotykovych telefonov od inych vyrobcov. Konkurencia iPhonu je niekolko rokov pozadu. Hlavne co sa tyka ovladania a funkcnosti a chyba im aj APPStore co sa snazia napodobnovat.A uz neotravujte s MS a symbi OS v telefonoch. Su zatial o nicom. Dovidenia.

17.9.2008 13:44 / klasik 0 0 nahlásiť

Si chod kuknut xperiu do obchodu, za mesiac vyjde. A ked ti to je komplikovane tak od toho ruky prec, su tu ludia, ktorim to komplikovane nepride. Potom ale nenadavaj ze je to kravina a smejd, zatoze si blby nieco nastavit podla toho, ako to chces mat. Ja si nemyslim ze WM su komplikovane, iba ti umoznuju menit a nastavit ovela viac veci nez iphone, a to je velmi dobra vlastnost. Sak to v nokii 3210 som si toho mohol viac ponastavovat ako v iphone. Mozes si vobec zmenit "today" obrazovku podla svojich potrieb?

17.9.2008 22:44 / Petr 0 0 nahlásiť

V N3210 jsi si sice mohl nastavit hodne veci, ale k cemu to vlastne bylo? Dyt ten mobil umel volat, psat sms a hada (muj prvni telefon...zlate casy )Ad "today": Bez JB ne, s nim ano.ps: s milionem nastavovani a variant mam jeden problem - nemam na to casto chut a nebo cas. S xx nastavenim jsem si kdysi vyblbnul na K750, ale od te doby jsem rad za jednoduchy iphonu, do ktereho si dam par pouzivanych aplikaci, nejaky ten filmek do saliny a par pisnicek pri ceste na sluzebku.ps: zkuste http://forum.iphone.cz

18.9.2008 08:38 / emko 0 0 nahlásiť

jednoduchy telefon, pre jednoduchych ludi, proste jednoduchy iphone.

18.9.2008 10:28 / Petr 0 0 nahlásiť

Kdyz vynecham mozny ironicky podtext vasi odpovedi, tak musim souhlasit Holt me zivi neco jineho nez si hrat hodiny s mobilem

17.9.2008 15:01 / Lubo 0 0 nahlásiť

novy iphone urcite nebude mat vysuvatelnu qwerty, ibaze by to bol se experia. Ja netvrdim ze je najlepsi na svete ale vidim ako ho vsetci kopiruju (uznavam ze aj vylepsuju) a vidim ako nastartoval vyrobcov mobilov, zrazu sa snazia.

16.9.2008 23:31 / Martin Reagovať 0 0 nahlásiť

Neviem ci je spravne tvrdenie ze na iPhone bezi plnohodnotny OSX 10.4.10, zrejme chyba prekladu, OSx 10.4.10 bezi na MACoch, zrejme je to system na Macu ktory podporuje iPhone, keby to bezalo na iPhone tak by som tam mohol nakopcit aplikacie z Macu a spustat, co je blbost. Co sa tyka safari prehliadaca, na Macbooku mi safari nedokaze zobrazovat niektore stranky, napriklad agemacky cennik po prihlaseni, Moze to niekto vyskusat na iphone ? V megarecenzii mi chyba par aplikacii, ktore napr. umoznuju pisanie MMSsiek, tiez to ze napriklad iGO uz ma pripravenu verziu pre iphone(hodte do googlu a najdete clanok :) , a tiez ze existuje aplikacia na nahravanie videa z kamery. iPhone este nemam, cakam kym mi skonci 2 rocna viazanost.

18.9.2008 22:25 / Mad_Igor Reagovať 0 0 nahlásiť

skoncila mi viazanost u Tmobile a kedze zrejme vdaka iPhonu sa nejako neponahlaju s uvedenim MDA Vario IV, tak som nuteny kupit si ho od HTC a bez akcie. Co ale s nevyuzitou viazanostou? Co ak niekto z vas zaujemcov iPhonu este nemate skoncenu viazanost a chcete fungl iPhone lacnejsie ako normalne? Navrhnite kolko je vam novy iPhone (zrejme blokovany na Tmobile) hodny, ak ste z oblasti BA tak mozete ist do predajne aj vy, nech ho mate z prvej ruky. Tak podte navrhnite sumu.

19.9.2008 12:09 / Ja 0 0 nahlásiť

A teda, ze naco je niekomu iPhone bez 3G sluzby, ktoru by som si musel ajtak dokupit, co u T-mobile nie je nic moc, nakolko nema poriadne pokrytie a u Orange to stoji od 400 Sk...

20.9.2008 15:34 / Mad_Igor 0 0 nahlásiť

netusim na co je komu u iPhonu 3G ked pri telefonovani na 3G padaju hovory a Safari bez flashu nestoji za nic.

22.9.2008 12:21 / Ja 0 0 nahlásiť

No tak mne napr. nejdu ani v OpereMini Flash stranky a to padanie 3g telefonatov mas z diskusii v Amerike, ci tu na SK? :)

24.9.2008 15:59 / Mad_Igor 0 0 nahlásiť

tu na slovensku v sieti Orange, poznam dvoch uzivatelov.Zrejme problem prepinania buniek, v servise pomoct nevedia. Maloktory majitel iPhonu rad prizna ze ma problem so sietou aby nevypadal ako debil. Neviem ci je to problem vseobecny alebo je to zalezitost kusov, v amerike statistika tvrdi ze ma problem 1/3 iPhonov, nemam si to ako overit (nepoznem tolko majitelov)

24.9.2008 18:15 / Mad_Igor 0 0 nahlásiť

Opera mini nie je urcena pre smartphony ale pre obycajne telefony s podporou javy. Ide o to priniest pouzitelne browsovanie co najblizsie zazitku zo stolneho PC v ramci limitacii obycajneho telefonu. Doraz je tiez kladeny na pokial mozno co najmensiu datovu komunikaciu (flash je pravy opak).Opera mobile je aplikacia urcena pre smartphony napr. aj na WM6 a jej posledna verzia 9.5 ma vstavanu podporu Flash Lite 3 ergo flash vie. iPhone flash nevie. Opera mobile ma skoro vsetky vymozenosti dospeleho vrowsera, pristup do webmailov (nie cez rozhrania ale cez web), ukladanie/posielanie obrazkov, stahovanie suborov (dokonca som videl kdesi aplikaciu na stiahnutie torrentov), stiahnutie multimedialnych suborov atd. Jasne ze ani Opera mobile nema sancu proti dospelym browserom ale je k nim velmi blizko. Co sa ovladania je na tom lepsie ako safari.

22.9.2008 18:19 / harso 0 0 nahlásiť

mne nič nepadá ani keď súbežne telefonujem a som na nete

27.9.2008 00:43 / yebo 0 0 nahlásiť

pocuj, neviem ci vies, ale ked ti skonci viazanost, nemusis si kupovat novy telefon.

29.9.2008 07:45 / Mad_Igor 0 0 nahlásiť

viem, ale to mi nic neprinesie. Zaujimave je ze tu bolo tolko zaujemcov o iPhone a ked je ponuka tak zrazu ho nikto nechce.

3.10.2008 18:58 / tomi Reagovať 0 0 nahlásiť

Nechapem preco tu kazdy kritizuje iPhone... Pokial sa to niekomu nepaci tak nech si ho nekupi moznosti je predsa mnoho to ze apple dal majland za reklamu neznamena ze to kazdy musi mat.Ja som sa pren rozhodol pretoze som hladal telefon ktory by mal prepracovany hudobny prehravac kedze moj stary pomaly ale isto prestava sluzit, dalej som chcel mobil s WiFi kedze internet zdarma je u mna na skole bezna vec a aspon sa nebudem nudit cez prednasky ... to ze to nema mms nelutujem, kedze som to doteraz nepouzil a to ze tych par sms ktore poslem za mesiac (napocitam ich na palcoch) mi zoradi inac ako som zvyknuty tiez lutovat nebudem, kedze uprednostnujem volanie. Len ta cena zamrzi aspon ze nie kazdy je odkazany na nase akcie u operatorov to by ma urcite od kupy iPhone odradilo. Este jedna vec mi vadi a to je kopirovenie hudby cez iTunes, len dufam ze si na to neako zvyknem.

Udajte dôvod prečo je príspevok nevhodný:
Nahlásiť
Udajte dôvod zablokovania uživateľa:
Živé.sk a MobilMania.sk e-mailom Zaregistrujte si svoju e-mailovú adresu na denný odber aktuálnych článkov.
Nesprávny formát e-mail adresy
Váš e-mail bol úspešne pridaný.
ŽIVÉ.SK A MOBILMÁNIA.SK MAILOM Potvrdením tohto políčka súhlasíte so zasielaním informačných e-mailov spoločnosti Azet.sk, a.s., v súlade s platnou slovenskou legislatívou. Informačné e-maily vám budú zasielané maximálne dvakrát do mesiaca a veľkosť jednotlivých správ neprekročí 80 kB. Pokiaľ bude správa vo formáte HTML, budú grafické prvky uložené na našom serveri a nebudú zahrnuté do tela e-mailu.   Súhlasím s pravidlami newsletteru Prihlásiť sa na odber newsletteru
Nájdete nás aj na:
© Azet.sk, a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ
portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

PRIHLÁSENIE

Ak chcete komentovať, musíte sa prihlásiť do siete médií Azet.sk.
Chcete sa prihlásiť?

Áno Nie

Ak nemáte ešte prihlasovanie meno, zaregistrujte sa.

MIGRÁCIA ÚČTOV

Pokiaľ ste využívali pôvodné prihlásenie na Živé.sk a MobilMania.sk, preneste si svoje konto - hneď po úspešnom zaregistrovaní a prihlásení pod Azet kontom.

Viac informácií o migrácii a redizajne môžete získať na tejto stránke