Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Diskusia

Nokia 808 PureView: Fototest 41 megapixelov

PRIHLÁSENIE


Diskusia je možná už aj bez prihlásenia
Zadajte meno, pod ktorým budete vystupovať v diskusii
Pri príspevku bude uvedená vaša IP adresa v tvare: 54.196.225.***


Ak chcete diskutovať pod vaším Azet kontom:

Prihlásiť sa s Azet kontom

Ak nemáte ešte vytvorené konto
zaregistrujte sa.

Pridať názor Diskusie už aj bez prihlásenia!
101 príspevkov
31.7.2012 00:05 / full hd (zive.sk) Reagovať 1 37 nahlásiť

Ano, ukazka full hd videa na tom tivi, ktore ho samozrejme nepodporuje, je bravurne :)

31.7.2012 00:25 / Lojzo (zive.sk) 3 17 nahlásiť

Laskavo sa neser do mojich amaterov z Noveho Casu, Zive a Mobilmanie! A co ked su amateri? Hlavne, ze sa snazia.

31.7.2012 15:33 / 0 1 nahlásiť

Veru tak, cisti amateri. Pripajam link, ktory sa v tejto debate objavil viac krat, pre vsetkych ktori si chcu precitat skutocnu recenziu: http://www.digimanie.cz/art_doc-F28B78896EB25786C... ...

31.7.2012 15:47 / 0 1 nahlásiť

A este pripajam jednu recenziu z naozaj profesionalneho zdroja: http://www.dpreview.com/articles/8083837371/revie... ...

31.7.2012 16:32 / pfff (zive.sk) 11 3 nahlásiť

je jedno koľko bude recenzií o "megafotoaparáte", že sa vytešujete ako nokia konkuruje 2násobným zoom kompaktom, ale ľudia si nekupujú smartphony aby nahradili kompakty ľudia si kupujú smartphony pre iné úžitkové vlastnosti a to foto je len doplnok - presne taký istý ako pri nesmartoch kto chce fotiť - kúpi si kompakt, zrkadlovku a k tomu mu stačí 10€ mobil na hovory, sms kto potrebuje namakaný smart, opäť si nekúpi N808 kto chce smart úrovne N808 kúpi si nokia 701 a kto chce ušetriť za kompakt, nekúpi N808 tiež nabudúce môže nokia uviesť N909 s hifi stereom (N701 prilepená na repráky) a zas budete dokazovať ako má najlepší zvuk zo všetkých mobilov... ok, bude mať, ale čo z toho? na záver: škoda že Nokia už dlho neuviedla a ani tak skoro neuvedie nové lacnejšie (aj keď už lowendové) Symbian v9 - bezdotykové, s alfanum. klávesnicou ako C5, E51, 6120c.. tak ako to kedysi oznámila - tu by bola bezkonkurenčná - pracovný, firemný mobil buď nepotrebuje foto vôbec, alebo stačí 5mpix. s autofokusom za to však malý, ľahký, štíhly s dlhou výdržou - pre ne existujé veľa softu - zabehnutého, funkčného, len... ... kiež by Asha mali Symbian... :-/ takto je to len technologické, inak bezvýznamné demo PureView systému - taká N9 to nemala ale doteraz je hodnotená ako jeden z naj smartov (o 250€ lacnejšia) a opäť nokia pochovala systém...

1.8.2012 20:41 / hammer (zive.sk) 0 0 nahlásiť

citaj truhlik 808 sa predava tak dobre, ze ju nestihaju vyrabat http://www.tonistechblog.com/nokia-808-pureview-sells-... ...

31.7.2012 00:22 / Reagovať 5 8 nahlásiť

Vyladeny ale pochovany symbian skoda ho na n95 bol perfektny ale dotykovky s nim uz nedokazala v konkurencii dostatocne presadit...zaspali.Belle je dobry ale prisiel prilis neskoro a nokia 808 je asi posledna ktora sa s nim mozno bude predavat kedze ma taku cenu.Displej je kvalitny ale na dnesnu dobu ma uz slabe rozlisenie k tekemu fotodelu patri aspon WVGA...Vybavou sa vsak moze porovnavat s nejednym spickovym androidom a Lumie prekonava dost statocne len skoda ze ma Belle...

31.7.2012 01:48 / pfff (zive.sk) 12 8 nahlásiť

N808 sa výbavou môže porovnať akurát tak s Nokia 701 (250€, vyšší lowend, nižší stred) okrem fotomodulu za +300€ N808 pridá naviac práve ten fotomodul, ktorý keď sa rozbehne sériová výroba bude za pár eur (najdrahší bol nápad+vývoj). čo sa mňa týka, keď už, tak radšej Nokia 701 - na momentky stačí, je menší, ľahší + k tomu kompakt s lepším zoomom, rozlíšením (41 je bez zoomu, inak 5-8), s optickou stabilizáciou, zvyšok odložiť a po roku, 2voch kúpiť niektorý s PureView a ak by som naozaj chcel fotiť, za cca 400€ sa dá kúpiť už zrkadlovka Canon EOS 1100D + EF 18-55 DC alebo za 300€ napr. DSLR Panasonic DMC-FZ48EP-K, ktorý bude mať výrazne dlhšiu životnosť ako fotomobil (málokto mení dobrý fotoaparát každé 2-3 roky) Nokia to s cenou 808čky prestrelila práve o tých 200-300€ aj vzhľadom k tomu ako pochovali Symbian = 0vá budúcnosť, nemá zmysel investovať do softu, podpory aj keď ja som so Symbianom spokojný. ak by robili hoc len bezdotykové klasické Symbiany s num. klávesnicou, mal by som záujem - nedávno orange uviedol že na druhom mieste v predajnosti medzi akciákmi je Nokia C5 - takže záujem je, ale niet ponuky - android len dotykáč či qwerty, wm, iOS tiež, ale klasika ako N6120c, N95, E51 a pod. jedine "nesmart" N808 bude pre mňa zaujímavá až okolo 250€ keď bude na nej otestovaný a funkčný pre mňa zaujímavý soft... aj keď 170g je 170g - čo je dosť.. a možno rovno skúsim android, win8 - pre kontinuitu v softe na niekoľko budúcich rokov (symbian 6.1, 7, 8, 9.1, 5, 3 - grrr, pokaždé iné verzie app. - tiež žiadna výhra)

31.7.2012 11:47 / hammer (zive.sk) 4 7 nahlásiť

truhlik chod si kupit Huaaaáwéééii a neplac tu ...

31.7.2012 12:30 / pfff (zive.sk) 4 1 nahlásiť

od teba opäť len tupý príspevok

31.7.2012 12:35 / hammer (zive.sk) 0 3 nahlásiť

prepac, ale na cloveka s tvojim intelektualnym rozsahom sa musi takto ;-)

31.7.2012 12:42 / pfff (zive.sk) 2 2 nahlásiť

to chápem, nič zmysluplné nevieš, tak musíš len tupé reakcie lebo ty musíš reagovať, len nič inteligentné ti nenapadne zostaň medzi svojimi na topky.sk

31.7.2012 12:46 / hammer (zive.sk) 1 1 nahlásiť

keby si bol aspon trosku vtipny, takto posobis strasne tupo a slabomyselne ... vidiet to aj na tvojej vetnejskladbe .... nuda nuda nuda :-O:-O:-O

31.7.2012 13:03 / pfff (zive.sk) 2 1 nahlásiť

nudíš, síce sa snažíš o moju pozornosť neustále, ale na mňa platí inteligencia, vedomosti a nie tupé príspevky. takže nuda, odporúčam ti zostať na topky.sk

31.7.2012 13:54 / hammer (zive.sk) 2 2 nahlásiť

Co dala mama na obed? Dufam ze vari lepsie ako to tebe mysli :)

31.7.2012 01:45 / H (zive.sk) Reagovať 1 21 nahlásiť

test na ceskej mobilmanii nebol ziaden test, ale uplna hovadina. chybali referencne snimky zo zrkadlovky a poriadne testovacie zabery, ako aj porovnanie roznych nastaveni a histogramov.

31.7.2012 02:02 / pfff (zive.sk) 11 7 nahlásiť

čo už. N808 chvália ako najlepší fotomobil, ale ono to mal byť hlavne smartphone čo najlepšie fotí... ...kto chce špičkový smart, nekúpi N808 a zas kupovať za 550€ mobil len preto že dobre fotí, je vcelku nezmysel - kto veľa fotí bude mať či chcieť aj dig. fotoaparát... väčšina zas nerobí toľko fotiek aby na momentky nestačil výrazne lacnejší fotomobil... čo som si všimol, chvála je na foťák, ale v recenziách tažko hľadajú cieľovú skupinu - okrem tých čo chcú mať drahú hračku - prvý model s PureView pri tej cene (550€) väčšina zostane len u porovnávaní fotiek z recenzií, používať bude iné fotomobily... t.j. hádať sa ktorý fotí lepšie, či horšie keď pri smartphonoch nie je foťák to najdôležitejšie, je zbytočné.

31.7.2012 11:55 / hammer (zive.sk) 2 5 nahlásiť

ujo vy ste schyzofrenik ... treba navstivit odbornika ...

31.7.2012 12:31 / pfff (zive.sk) 2 1 nahlásiť

wow, už druhý tvoj tupý a zbytočný príspevok toto nie sú topky.sk

31.7.2012 12:40 / hammer (zive.sk) 1 0 nahlásiť

Vidim ze reagujes rychlo, to znamena, ze je to tu pre teba velmi dolezite ... co som si aj myslel. Takze je jasne, ze so svojim mobilom vedies urcitu formu citoveho vztahu - kedze tu a na ceskej MM travis cele dni. Mozno si len nestastny a preto sa tu chodis vylievat ?

31.7.2012 12:43 / pfff (zive.sk) 0 0 nahlásiť

zostaň medzi svojimi na topky.sk

31.7.2012 12:47 / hammer (zive.sk) 1 0 nahlásiť

ale ty uz si trochu starsi ... typnem stary mladenec 45+ ... pises z detskej izby v rodicovskom byte ... uhadol som?

31.7.2012 05:11 / cca1 (zive.sk) Reagovať 0 12 nahlásiť

Samozrejme v recenzii chýba porovnanie z nejakým kompaktom alebo aj so zrkadlovkou, takčitak za tento mobil a inováciu v ňom skrytú si Nokia zaslúži pochvalu. Škoda len, že jej to bude asi houby platné...

31.7.2012 05:44 / NN (zive.sk) Reagovať 13 3 nahlásiť

a dakujem za normalnu recenziu, hlavne to makro daleko horsie ako mala N8 ktora vedela ostrit od mensieho ohniska je tragedia, celkovo oproti N8 ziadne badatelne zlepsenie, kedze vsetko je to len softverove vylepsenie, kto neveri nech si mrkne plochu snimaca N8 (1/1.83") a pocet MP (12) a potom nech si pozrie N808 a plochu jeho snimaca (1/1.2") a pocet MP (41) dojde k zisteniu ze N8 ma stale najvacsi cip medzi mobilmi comu vdaci za skvele fotky, nehovoriac o skladnom tele, ktore nevyzera ako tlste padlo do clna obzvlast v roku 2012 je ten displej vazne tragedia a ten slepy test na inom webe hovori za vsetko a naozaj hovori pravdu o tomto "zazraku" od nokie ktory nie je o nic lepsi nez overena N8 ktora bola, je a este asi dlho bude najlepsi fotomobil, nheovoriac o spracovani kde ma N8 stale navrch btw. vsimnite so vo videorezime preklad FPS ktory robil hotentot "zabery za sekundu" LOL toto pisem ako clovek kto spociatku ked zacal pracovat s N8 ju nazyval a stale nazyva tehlou, ale stale radsej dobru staru tehlu ako toto nove velke padlo prinasajuce prakticky ziadne zlepsenie

31.7.2012 05:52 / NN (zive.sk) 3 8 nahlásiť

tu je ich vzajomne porovnanie www.gsmarena.com ... z ktoreho vam vyjde: 1. N808 je tazsia a po vsetkych strankach vacsia 2. rozlisenie displeja sa za 2 roky nezlepsilo ani o chlp, naopak, displej sa zvacsil takze ma este hrubsie zrno 3. N808 ma NFC a Dolby digital plus... kazdy nech sa zamysli nakolko je toto dovod preco vziat N808 a nie N8 ci iny sucasny fotomobil 4. pocet MP je u N808 viac ako trojnasobny zatial co snimac sa nezvacsil ani dvojnasobne 5. N808 vas bude otravovat s microSIM kartou 6. spracovanie N8 je vyrazne lepsie z kovu a napriek tomu je telefon lahsi nez novy plastak

31.7.2012 11:52 / hammer (zive.sk) 0 0 nahlásiť

kvalita nahravania videa sa zlepsila o svetelne roky ... nehovoriac o RICH RECORDING - nahraty zvuk je uzasny, doporucujem pozriet ukazky z koncertov klubov atd. uplne si nepochopil o com je pureview ... spracovanie neviem neviem je N8 sice kov, ale farba tela a spodok-vrch nesedi, nemas moznost vymenit v terene bateriu co beriem pri fotomobile ako velke + hrubsie zrno - mozno so stupajucim vekom aj vyhoda, nie kazdy ma oci na citanie 1mm pisma ...

31.7.2012 06:14 / jozko (zive.sk) Reagovať 16 6 nahlásiť

cele to nahananie sa za megapixelmi je len marketing. ked je optika porovnatelna s klucovou dierkou a snimac je velky ako jednocentovka. fyzika nepusti

31.7.2012 07:03 / to je jedno (zive.sk) Reagovať 17 5 nahlásiť

41 Mp na tak maly cip? kludne by stacilo 10 MP a bolo by to kvalitnejsie. pocet MP je iba reklama. a Full HD video? tak to by som chcel vidiet ten detail pri pohybe. a ze sa vyrovna vacsine kompartov? to myslite tie dovolenkove tablicky? do kompartov patria aj ultrazoom a s vymenitelnym objektivom. a na tie nebude mat nikdy.

31.7.2012 11:54 / hammer (zive.sk) 0 1 nahlásiť

nech sa paci budes spokojny :D http://pureviewclub.com/2012/3926...

31.7.2012 08:05 / Alzheimer (zive.sk) Reagovať 14 2 nahlásiť

O zmysle tohto cuda hovori jasne posledna veta v recenzii. Netreba citat nic predtym. Totalna blamaz a odrb na zakaznika. Ale to bo kazdemu jasne

31.7.2012 08:21 / borland (zive.sk) 3 12 nahlásiť

Toto je presne ten problem vacsiny ludi - netreba nic citat predtym, staci jednu vetu na zaver. Aj druhu svetovu vojnu stacilo nastudovat tak, ze sa skoncila v roku 1945, a co bolo pocas nej, to nie je potrebne vediet, vsak? Ludska hlupost nepozna hranic, ale ked sa tym este niektori aj chvalia, to uz je vela :-)

31.7.2012 08:56 / Alzheimer (zive.sk) 14 4 nahlásiť

Nerozumiem aky mas problem. Ja som to precital cele ale hovorim ze nebolo treba lebo posledna veta pochovala akykolvek predosly text. Ten telefon nema ziadnu pridanu hodnotu, pretoze ho v kvalite fotiek porazi iphone, kt. sa nehra na fotak. Prepac ak si z toho smutny a kupil si si ho, urcite si nanho zvyknes a bude ti dobre sluzit ;-)

31.7.2012 09:46 / is3 (zive.sk) 1 8 nahlásiť

Prosím ťa pred písaním podobných komentárov zapni google a prečítaj si pár poriadnych recenzií alebo porovnaní týchto mobilov. ;-)

31.7.2012 10:08 / Alzheimer (zive.sk) 7 2 nahlásiť

A naco by som to robil? Som na mm, precital som si recenziu a uplne mi to staci.

31.7.2012 10:38 / Zaklinac (zive.sk) 2 5 nahlásiť

Tak sa necuduj, ze ta budu mat ti, ktori si precitali napr profesionalne foto recenzie za vola. Pretoze rozhodne je toto najlepsi fotomobil sveta a ten iPhone strci do vrecka kedykolvek.

31.7.2012 10:56 / pfff (zive.sk) 5 3 nahlásiť

nebud smiešny! funkcia smartphonov nie je nahradiť dig. kompakt za 50€, ale možnosť fotenia, natočiť video je jedna z funkcií, nie však jediná s takou N808 môžeš len fotiť, vytešovať sa že ti nahradí 2x zoom kompakt za 50€ ale s inými smarphonmi nahradíš pc, vreckovú hernú konzolu, a pod. proste smartphony sú o softe, aplikáciách, možno o hrách a nie o náhrade 2x zoom kompaktu a viac nič za 550€ sa dá kúpiť notebook (350€) , lacnejší android (480x800, 150€) a aj dig. kompakt (50€) nech je PureView akokoľvek skvelá, je za 550€ = okrem pár jedincov nepredajná, za tú cenu zbytočná

31.7.2012 11:21 / Zaklinac (zive.sk) 0 11 nahlásiť

Mylis sa vo viacerych veciach. Kedze som dlho pouzival N8, viem, ze aktualny Symbian ti zastupi notebook alebo hernu konzolu presne tak isto, ako Android. Ten tvoj vypocet je tiez hlupost. Notebook za 350 eur, Android za 150 eur a najma kompakt za 50 su vsetko tie najlowendovejsie crepy. Budes mat tri zariadenia s prisernym UE namiesto jedneho, ktore mozes mat vo vrecku a zastupi ti dve zariadenja slusne, a jedno takmer uplne. Dalsia vec, na roznych weboch (napr dpreview) pisu trocha ine, ako ze to zastupi fotak len za 50 eur. Ale chapem, je to Nokia, treba hejtovat...je to dnes in.

31.7.2012 12:40 / pfff (zive.sk) 1 1 nahlásiť

ja sa mýlim, všetci sa mýlia, vy ste proste fasa! len škoda že každá jedna recenzia ktorú píšu ľudia s mozgom končí či začína takto: "Nokia se svým modelem 808 PureView hodně překvapila a rozdělila veřejnost na dva tábory. Ty, kteří ji považují za naprostou šílenost (operační systém Symbian, 41MPx fotoaparát, vysoká cena) a na ty, kteří ji považují za naprostý skvost." no a "tí kteří ji považují za naprostý skvost" zaspamujú každú diskusiu, nechápu ako niekto môže nechápať že to je ten najlepší mobil na svete a svet sa už navždy zmenil a potom predaje budú mizerné, to však vás, zaslepených utvrdí len v tom, že len vy "chápete" a zvyšok, 7mld. ľudí sú len ofce čo nechápu

31.7.2012 12:49 / hammer (zive.sk) 0 1 nahlásiť

co je na tom cudne? 50% nema ani IQ 100 tak o com tocis, okrem toho vela ludi podlieha propagande

31.7.2012 13:23 / Zaklinac (zive.sk) 0 0 nahlásiť

Skus si najprv precitat prispevok, na ktory reagujes. Potom sa ti nebude stavat, ze pises nezmysly.

31.7.2012 15:56 / pfff (zive.sk) 0 1 nahlásiť

prečítal som ho a nič nebudem meniť ale ak si myslíš že N808 bude megahit, predajú 50mil. kusov, tvoja vec

31.7.2012 16:10 / 0 1 nahlásiť

Troll pff zase v akcii. Nie, N808 nikdy nebude komercny hit. Nikto to ani necaka. Vsetky vase ifony a podobne fony su totiz len polovicne ak nie su pripojene k netu a operatori to na celom svete dobre vedia, preto ho nikdy nebudu dotovat. S tymto mobilom sa totiz zabavis aj bez netu. A k tym tvojim '50e kompaktom ktore nahradza' vedz len tolko, ze na dpreview ziskala 808 "gold award".

31.7.2012 16:36 / pfff (zive.sk) 0 0 nahlásiť

super! že blahoželám! už sa teším na tie skvostné foto zaberajúce 4st. zorné pole a plynulo 30 násobne zoomované fullHD video z chaty priamo na kamzíka

1.8.2012 07:59 / hammer (zive.sk) 0 2 nahlásiť

tebe fakt staci ten cinsky kompakt za 50e, na dokumentaciu zivota trola staci az az ...

31.7.2012 11:27 / Zaklinac (zive.sk) 0 4 nahlásiť

A cena - ako vzdy, uvodna je vysoka, potom rychlo klesne. Tak neviem, co riesis. Ked ten tel niekto chce a nema nan, tak pocka, ked ma, kupi rovno. Jednoduche.

31.7.2012 12:01 / hammer (zive.sk) 0 4 nahlásiť

zaujimave 99% recenzii uzna ze je N808 nedostihnutelna ostatnymi smartami (v oblasti foto/video) ale truhlikovia z cz-sk mobilmanie tvrdia pravy opak opat plati, naco je nemehlu fotak hoci aj za 3000€, ked to v sebe nema, vysledok vzdy stoji za ...

31.7.2012 12:46 / pfff (zive.sk) 3 0 nahlásiť

opäť ukazuješ svoju tuposť opäť je n808 nedostihnuteľný smartphone lebo... čo? lebo foťák len i-d-i-o-t vyberá smartphone podľa foťáku tak isto ako len i-d-i-o-t vyberá notebook podľa integrovanej web kamery

31.7.2012 12:52 / hammer (zive.sk) 1 0 nahlásiť

chod uz, mama ti davno kricala ze obed mas na stole ... nahneva sa a zoberie ti tvoj tamtung z badou a budes nahraty

31.7.2012 10:56 / Busy (zive.sk) 1 3 nahlásiť

Presne tak. Kazdy kto napise, ze iPhone ma lepsi fotak nez Nokia 808, musi byt bud totalny amater alebo vygumovana iOfca. Ale k veci. Jedna vynikajuca recenzia (podla mna najlepsia ceskoslovenska) je napriklad tu: http://www.digimanie.cz/art_doc-F28B78896EB25786C... ...

31.7.2012 10:58 / pfff (zive.sk) 2 2 nahlásiť

len škoda že úžitná hodnota iPhonu je výrazne vyššia nemám iPhone, ale doteraz som anilen nečítal že by si niekto iPhone kúpil preto, že s ním chce len fotiť

31.7.2012 10:58 / pfff (zive.sk) 2 1 nahlásiť

len škoda že úžitná hodnota iPhonu je výrazne vyššia nemám iPhone, ale doteraz som anilen nečítal že by si niekto iPhone kúpil preto, že s ním chce len fotiť

31.7.2012 12:19 / hammer (zive.sk) 2 0 nahlásiť

v co presne spociva ta uzitna hodnota :-O ???

31.7.2012 12:36 / pfff (zive.sk) 0 2 nahlásiť

nie darmo máš len tupé príspevky keď ani netušíš v čom je úžitná hodnota smartphonu, tu konkrétne iPhonu fotky to rozhodne nebudú

31.7.2012 12:38 / 0 2 nahlásiť

naco vobec reagovat na deme nta, ktory tu len provokuje?

31.7.2012 12:42 / hammer (zive.sk) 1 0 nahlásiť

ale ale, nejak si sa nechal uniest ... hormony? Chod si povytlacat bedare, mozno cestou prides k rozumu ;-)

31.7.2012 15:31 / 0 1 nahlásiť

Bez internetu je ti tvoj Ifon na 2 veci. Narozdiel od tejto Nokie.

31.7.2012 11:01 / Alzheimer (zive.sk) 1 3 nahlásiť

Je mi srdecne jedno kto ma z tejto stranky ma za vola. Btw za vola mozes mat teda recenzenta lebo ja cerpam info z tejto recenzie. Preco mas za vola mna? Hravo strci iphone do vrecka? No ved vidim ako hravo - precitaj si poslednu vetu par krat po sebe ;-)

31.7.2012 11:26 / Zaklinac (zive.sk) 0 0 nahlásiť

Jednou z crt rozumneho cloveka je, ze si informaciu (akukolvek) abstrahuje z viacerych zdrojov, nie z jedneho. Je tvoja vec ako to robis, ale potom by som sa ta rad spytal - aj auto, dovolenku alebo politicku stranu si vyberas na zaklade jednej informacie?

31.7.2012 11:33 / Alzheimer (zive.sk) 3 1 nahlásiť

Preco by som mal pozerat ciac zdrojov? Mna ten mobil natolko nezaujima nebudem s nim stracat cas a v zivote by som taky paskvil nekupoval. Len som si chcel potvrdit ze to je marketingovy odrb na deticky kt veria v silu mnozstva mp a to sa mi potvrdilo ;-)

31.7.2012 11:41 / Zaklinac (zive.sk) 0 2 nahlásiť

Ved som ti to napisal hned na zaciatku - necuduj sa potom, ze ti, ktori o tom vedia nieco viac, ta budu mat za vola. Mna ten tel tiez nezaujima, ale ked si chcem urobit nazor, nezoberiem do uvahy hned prvu recenziu, na ktoru natrafim. Ty si spokojny, ze si si urobil nazor (aj ked chybny), redaktor je spokojny, lebo vyplul clanok. Vsetci su spokojni, ved najlepsie auto na svete je VW a najlepsi politik Fico...

31.7.2012 12:20 / hammer (zive.sk) 0 1 nahlásiť

na co by to cital, kym dojde na koniec zabudne o com bol zaciatok ... marna debata s blbcom, este aj chorym :-/

31.7.2012 12:33 / 1 0 nahlásiť

takze mas ma za blbca, co ako som povedal je mi uplne jedno. Napriek tomu si nenapisal nic rukolapne na zaklade coho by som si mal mysliet, ze ten fotak v tom mobile mi ponukne pridanu hodnotu voci ostatnym mobilom. Takze u mna si za blbca ty, lebo len dokola opakujes ze si mam precitat viac recenzii. asi potrebujes aby som cital dovtedy recenziu pokym nenarazim na chvalospevy na ten mobil ze? No prave taka ma absolutne nezaujima. Radsej si precitam recenziu, kde napisu, ze ten fotak je uplne priemerny a ze ho predci iphone (ktory nema ambiciu byt naj fotomobil). Takyto nazor je pre mna 100x hodnotnejsi ako 1000 pozitivnych vymyslov

31.7.2012 12:44 / hammer (zive.sk) 0 1 nahlásiť

Na co budem pisat niekomu kto nechce citat? Dostal si celkom peknu davku odkazov na skutocne recenzie, trebars ta digimanie je super prave ju citam. Ked nedokazes udrzat pozornost na 4 A4strany textu, je otazka, ci este vlastne udrzis vlastny moc? Staci takto?

31.7.2012 12:53 / 1 0 nahlásiť

ty si urcite velmi pozorny, no aj majster tesar sa utne a pravdepodobne ti uslo, ze nikoho v tejto diskusii nezaujimas. Ja reagujem na iny nick, teba si nevsimam a nadalej to tak zostane

31.7.2012 13:02 / hammer (zive.sk) 0 1 nahlásiť

vzdy pisem pod prispevok ktory ma zaujal, ty si svojim sebaklamom ohrozujes ostatnych, reakcia je preto adekvatna ... nemusi vzdy patrit priamo tebe, ide o to aby si svojim klamom nemylil ostatnych mojko ;-) ...reakciu necakam ale mozes dat, mne to nevadi :)

31.7.2012 13:22 / Zaklinac (zive.sk) 0 3 nahlásiť

Zle zle zle! Vychadzas zo zlej premisy, potom jasne, ze prichadzas k zlym zaverom. Po prve, nikde nepisem, ze ta mam za blbca. Po druhe, nikde nepisem, ze mas citat tisic recenzii, kym nadabis na chvalospev - prave NAOPAK! Hovori ti nieco pojem RELEVANCIA? Ide o to, z akych zdrojov cerpas. Snad ti je jasne, ze specializovane weby maju relevantnejsie prispevky ako napr novy cas, alebo web, na ktory pisu amaterski nadsenci. Ergo - ked si precitas napr 5 recenzii renomovanych - a teda relevantnych - zdrojov, kde v troch napisu, ze ten fotak je skvely, a v dvoch, ze priemer, alebo naopak - budes mat zhruba pravdivu predstavu, aky ten fotak je. Lenze u teba to bolo naopak - ty si ten fotak povazoval za shit A PRIORI, a ked ti hned prva recenzia dala za pravdu (aj ked len podla teba, kedze aj tu sa pise, ze su zabery prevazne spickove a bezkonkurencne), si cely stastny ("nechcem chvalospevy, chcem hodnotny kriticky nazor" tj taky, ako mas ty). Ty totiz nehladas pravdu, ale nieco, co ti zapadne do sablony. Je to velmi hlupe uvazovanie. Ale ako pisem - je to tvoja vec. A napisal som konkretne recenziu na dpreview. Inak neodpovedal si. Aj auto kupujes podla jedneho testu?

31.7.2012 13:33 / Alzheimer (zive.sk) 0 0 nahlásiť

Ty pochop pls ze mne sa naozaj nechce stracat cas citanim dalsich recenzii, mna naozaj nezaujimaju. Pripustam, ze ten mobil je dobry a robi aj dobre fotky, no nepripustam, ze mi prinesie vyssiu uzitkovu hodnotu ako iny mobil. Naco chodis na mm posielat ludi citat recenzie inde?? Ja som na mm a pisem sem do diskusie ked chcem citat iny web tak idem tam bez podpory niekoho ineho. Mozno by som inymi recenziami zmenil nazor na ten fotak ale mne to nestoji zato je to pre mna neuzitocna informacia preto mi staci to co som precital tu. Auto aj hocico ine napr mobil a fotak kupujem po dokladnom prestudovani vela clankov, nazorov s recenzii

31.7.2012 14:00 / hammer (zive.sk) 0 3 nahlásiť

najlepsie je, ked ma niekto strasne malo casu na citanie recenzii a pritom strasne vela casu na pisanie haterskych prispevkov pod mobil, ktory ho vlastne vobec nezaujima ;-)

31.7.2012 14:35 / Zaklinac (zive.sk) 0 0 nahlásiť

No, konecne prispevok, ktory k niecomu vedie. Tak uz len dodam, ze mne je naozaj 808 ukradnuta a tiez by som si ju nekupil, hoci mam Nokiu rad. Ale uz sme sa urcite pochopili, ze tu vobec o 808 neslo.

31.7.2012 08:41 / Amnart (zive.sk) Reagovať 1 7 nahlásiť

nokia spravila len jednu chybu ze cenu nestrelila na tych 400-450€, predsa len za 550€ si ludia radsej kupia HTC one X, ci Samsung Galaxy S3 ktore su v rovnakej cenovej hladine a ponuknu viac moznosti hier aplikacii a lepsi softver

31.7.2012 08:54 / Busy (zive.sk) Reagovať 0 2 nahlásiť

Tu jedna ooovela lepsia a uplnejsia recenzia: http://www.digimanie.cz/art_doc-F28B78896EB25786C... ...

31.7.2012 10:47 / pfff (zive.sk) 3 0 nahlásiť

a hneď na úvod: "Nokia se svým modelem 808 PureView hodně překvapila a rozdělila veřejnost na dva tábory. Ty, kteří ji považují za naprostou šílenost (operační systém Symbian, 41MPx fotoaparát, vysoká cena) a na ty, kteří ji považují za naprostý skvost." cena, cena, cena záver: "Při 28mm ohnisku dává Nokia výrazně lepší detaily než běžné 16MPx kompakty. Tyto kompakty musí zazoomovat zhruba až na 45-55mm ohnisko, aby daly takový detail jaká dává Nokia bez zoomu. Teprve od těchto ohnisek je "digitální" zoom PureView technologie horší než optický zoom kompaktů." "Samotné měření expozice je ale poněkud slabší. Občas podexponovává a dynamický rozsah čipu nestačí na prokreslení osvětlených mraků. I vyvážení bílé nefunguje vždy tak, jak by se dalo čekat. Vizuálně na první pohled tak jsou snímky docela typicky fotomobilové, ale množstvím detailů na 28 až 35mm ohniscích překonají i nejednu APS-C zrcadlovku! S trochou námahy se správným nastavením expozice a vyvážení bílé ale dokážete z Nokie 808 PureView dostat skutečně vynikající snímky." "Který jiný fotomobil dokáže na nejširším ohnisku překonat v detailech i APS-C zrcadlovky a jeho digitální zoom dokáže překonat 1,5 až 2× optický zoom u kompaktů?" 550€ za fotomobil a slabý smartphone vs. lacný 3xzoom kompakt za 50€ záver hociktorej recenzie je: vzhľadom na to čo N808 ponúka, je predražená, veľmi predražená

31.7.2012 11:30 / abc (zive.sk) 2 0 nahlásiť

spominali i tie vyblednute farby a nemozne makro ,co je trochu dost hanba na krala fotomobilov za kralovsku cenu,dla mojho nazoru xperia s tie nocne zabery zvlada lepsie ako tato tehlicka a dla mojho nazoru 2,nokiu tento ´´zazrak´´ penzistickeho manazmentu i tak neuchrani pred krachom

31.7.2012 12:05 / hammer (zive.sk) 0 4 nahlásiť

problemom nokie nie su vyblednute farby, to vas tie lacne plastove sracky naucili na presaturovane fotky, kde zelena je zlto zelena a vsetko je take vesele .... to si upravis aj v nokii, staci si to nastavit ... co sa tyka xperie, tak trepes dve na tri, pretoze xperiu mam a fotky s nej su zasumene ako krava, kresba a detail ziadny ... nehovoriac o brutalnej kompresii ... ano na dipleji je to fajn, ale pozri to v pocitaci a potom nieco hovor ;-)

31.7.2012 15:42 / 0 0 nahlásiť

To nie je pravda. Staci sa pozriet na poriadne fotografie, je ich plny internet, skus napr.: http://www.flickr.com/groups/808pureview... . Zistis, ze nocne zabery zvlada uplne najlepsie, vyblednute farby su v skutocnosti realne (a nie je problem ich nastavit na vivid) a makro zvladne na mobil uzasne.

31.7.2012 10:38 / Erik (zive.sk) Reagovať 2 0 nahlásiť

Osobne Nokie moc nemám rád, a to hlavne kvôli Symbiánu. Každopádne 41 megapixelov je 41 megapixelov :) Ak vlastníte telefón s OS android , čeknite : http://www.android-aplikacie.eu/... ;)

31.7.2012 10:41 / fry (zive.sk) Reagovať 0 4 nahlásiť

toto je pseudotest. ak si chcete prečítať skutočne odborný test čítajte tu: http://www.digimanie.cz/art_doc-F28B78896EB25786C... ...

31.7.2012 10:44 / WASO (zive.sk) Reagovať 1 0 nahlásiť

No ale naši český susedia asi zabudli že I-Phone ma optiku od Sony Ericsson a nie svoju vlastnú

31.7.2012 10:59 / Busy (zive.sk) 0 8 nahlásiť

Myslis ze znacka Sony Ericsson je v oblasti optiky a objektivov etablovanejsia, ako Carl-Zeiss ktory ma Nokia 808 ? :-D:-D:-D

31.7.2012 11:38 / abc (zive.sk) 2 0 nahlásiť

optika tiez nie je vsetko,kedys som mal slavnu n95 a na pocudovanie ju vo foto kvalite o triedu porazal samsung g600 s malym plastovym neznackovym lensom,sam som tomu neveril,ale prenesene fota do kompu to jednoznacne dokazovali,n95 produkovala viac zasumele,menej ostre a farebne moc presytene snimky

31.7.2012 12:14 / hammer (zive.sk) 0 2 nahlásiť

pozri sa na to co si napisal este raz! mal som nokiu n82, myslim ze ma podobny snimac ako n95 ... fotky z nej sfuknu dnesne bezne smarty (okrem HiEnd), nehovoriac o takom shite co tu spominas. Raz darmo, ked mas zrak v zbytocna debata potom ... sebaklam je problem dnesnych dni

31.7.2012 12:21 / hammer (zive.sk) 1 1 nahlásiť

*oprava " zrak v pi*i "

31.7.2012 11:41 / abc (zive.sk) 5 0 nahlásiť

sony optika je ok,momentalne mam xperiu s a foti,dovolim si povedat,ze minimalne v horsich svetelnych podmienkach lepsie ako tento zazrak

31.7.2012 12:10 / hammer (zive.sk) 0 2 nahlásiť

nepravda, mam xperiu foti nanic ... presaturovane ustrelene farby, zasumene ako diva svina ... nocne foto len mazanica bez kresby ... kompresia strasna. To stare K-cka fotili lepsie ... video je totalny odpad! sice HD ale zasa bez detailu, cudne farby, problemy z ostrenim klames len sam seba ... co si kupil to chvalis ;-) ale ak sa ti bude lepsie spat nech sa paci ...

31.7.2012 10:59 / fry (zive.sk) Reagovať 1 8 nahlásiť

to hlasovanie na českej mánií som videl. treba k tomu dodať, že ten, čo robil fotky s nokiou 808 zjavne nevie fotiť, lebo potom by nenapísal takú koninu, že iphone fotí lepšie. stačí si prečítať ten test, čo som tu dal a kto má trochu zdravého rozumu pochopí, že na nokiu 808 sa nechytá žiaden mobil, čo sa fotenia týka.

31.7.2012 11:18 / Amnart (zive.sk) 0 4 nahlásiť

no ani nespominaj, na ceskej som hlasoval za pravu fotku a myslel som ze je to 808 a bolo to 4S, podla mna to bolo cele podvrh 4S nespravi nikdy tak detailnu fotku ako 808, ktora ma ovela lepsiu optiku a navysej realnejsie podanie farieb, cele mi to prislo ako fraska, a s tym ze 808 je naj fotomobil suhlasim myslim si ze to bude ako pri nokii N8 ze zas potrva 2-3 roky kym ju niekto fotenim prekona

31.7.2012 11:56 / fry (zive.sk) 0 6 nahlásiť

ja som hlasoval za ľavú, lebo iphone vždy robí presaturované fotky. a to bol hlavný poznávací znak, lebo ten čo fotil tou 808 to asi úmyselne zbabral.

31.7.2012 11:32 / abc (zive.sk) 7 1 nahlásiť

chyta,nechyta,tvoju nokiu to od krachu nezachrani

31.7.2012 11:54 / fry (zive.sk) 0 5 nahlásiť

tu nejde o moju nokiu, ale o objektívne zhodnotenie foťáka na 808. a dokonca ja osobne používam momentálne galaxysII a wave2. takže tie tvoje výlevy si kamsi strč, ak nie si schopný objektívneho hodnotenia.

31.7.2012 12:06 / hammer (zive.sk) 1 1 nahlásiť

ty sa ale este zachranit mozes, studuj a pracuj na sebe a potom nebudes zbytocne zaplevelovat diskusie

31.7.2012 14:07 / hammer (zive.sk) Reagovať 0 6 nahlásiť

este odkaz pre redakciu: tu je myslim celkom vyvazeny zaver z digimanie Za takové výsledky prostě nelze nedát Nokii 808 PureView ocenění TREFA. Který jiný fotomobil dokáže na nejširším ohnisku překonat v detailech i APS-C zrcadlovky a jeho digitální zoom dokáže překonat 1,5 až 2× optický zoom u kompaktů? Pochopitelně není bez vad a někdy je nutno hezkým snímkům dopomoci, ale ať tak či onak, jde o jasně nejlepší fotomobil na trhu s opravdu velmi výrazným náskokem.

31.7.2012 15:53 / Václav (zive.sk) Reagovať 0 4 nahlásiť

Pisálek má doma teda riadny bordel. :-D

31.7.2012 19:28 / iqlogic (zive.sk) Reagovať 0 7 nahlásiť

Fototest??? To si snáď robíte srandu ... dostanete do ruky najlepší fotomobily všetkých čias a každá jedna fotka je v podstate len amatérsky automatický záber!!! V tomto teste mi chýba doslova všetko ... od vyskúšaní rôznych nastavení scény až po nejaké to porovnanie s kompaktom ... no predpokladám, že z MM.sk, ktorá bola niekedy plná kvalitných testov a recenzií sa stal len nejaký amatérsky blog bez štipky profesionality ...

31.7.2012 22:54 / T (zive.sk) Reagovať 4 0 nahlásiť

Pobavil som sa na tých foto. Sú nekvalitné. Nokia 808 s cenovkou 500€ sa neoplatí kvôli 41Mpx... Radšej si kúpte foťák a to ešte nepíšem o zastaralom hardwari, ktorý tú predraženú Nokiu poháňa... Lokalizácia foto - okolie Okresného súdu BA5 a autor pije nejak moc piva.... B-]

31.7.2012 23:33 / 0 5 nahlásiť

Nekvalitny je akurat fotograf.

1.8.2012 00:30 / Morbi (zive.sk) Reagovať 5 3 nahlásiť

Prepáčte,možno to bude znieť totálne blbo,predsa som len ženská :-D Ale na čo preboha,mi je v mobile 41 megapixelov? Fotky ako dobrá zrkadlovka mi aj tak nespraví.Jedine,že budem mať sú nepotrebné Mpxi s ktorými sa môžem vystatovať pred kamarátmi na pive.Áno chápem,foťák nie vždy je po ruke,ale to podľa môjho názoru aj klasické 5Mpxi,ktoré majú dnešné mobili,mi bohate stačí.Zbytočnosť podľa môjho osobného názoru,čo len zvýši cenú do astronomického rozmeru(nejdem kritizovať,ale príklad uvádzam Iphone 4s,platím za jablčko na zadnom kryte).Čo ja očákavam od mobilu je Wifi,výdrž batérie,dobrý displej a príjemné uživateľské prostredie,kvalita hovoru...A nie mať 41Mpx.Či snáď už Nokia nevie ako šokovať konkurenciu?

1.8.2012 07:22 / PK (zive.sk) 0 5 nahlásiť

Vies ide prave o to, ze v tomto telefone tieto megapixle nie su len do poctu, ale aj realne vyuzite kvoli velkemu senzoru. Vyuzivas ich aj vtedy ked fotis len v 5 megapixlovom rezime, vtedy sa ti priemeruje 8 pixelov na jeden co ti dava menej zasumeny obraz pri nocnych fotkach. A cudovala by si sa tie fotky z toho telefonu znesu aj porovnanie so zrkadlovkou. Pozri si recenziu na dpreview, tam porovnaj detaily z Nokia 808 a napriklad Canon Powershot G1X. Podanie farieb jednoznacne lepsie Canon, ale detailov viac jednoznacne Nokia. A to aj pri 1600 ISO. Vsetko co si napisala, ze ocakavas od toho telefonu ti tato Nokia splna. Wifi, vydrz baterie lepsia ako Androidy, dobry displej (nezartujem, pozri si jas a kontrast, napriklad porovnanie na Youtube Nokia 808 vs. Galaxy SIII, alebo Iphone 4s). Prijemne uzivatelske prostredie, je subjektivne, ale Symbian Belle nie je vobec zly. Kvalita hovoru, precitaj si aky kvalitny ma ta Nokia Speaker, Loudspeaker, mikrofon... Mam Samsung Galaxy a vadi mi na nom napriklad zla kvalita hovoru, druha strana ma casto pocuje slabo, neda sa na nom citat na slnku... Toto je kus poctiveho telefonu s vynimocnym fotoaparatom.

1.8.2012 10:09 / Morbi (zive.sk) 1 0 nahlásiť

Ďakujem za roziashlé vysvetlenie,vždy som Nokie považovala za jedny z najlpších mobilov na trhu(bohužial,konkurencia im šliape strašne na päty a ja osobne som s HTC spokojnejšia momentálne). Každopádne mi 41Mpxi príde ako zbytočnosť,keďže je recenzia hlavne o tom a stále mám názor,že kvalitnú zrkadlovku to aj tak nenahradí.Ukázané snímky by som porovnávať mohla a vôbec nehovorím,že boli fotky nekvalitné alebo niečo podobné.To bol môj čisto osobný názor,že je to celé na dve veci. Ale samozrejme,keď sa mi nepáči,nikto nehovorí aby som ho kúpila :-)

1.8.2012 18:37 / PK (zive.sk) 0 6 nahlásiť

Vidis, ja mam Samsung Galaxy 4G, Android a postupom casu som mu prisiel na muchy ktore mi vadia a ktore na Nokiach neboli. Napriklad zla kvalita zvuku. Na mojej Nokii C5-03 som prehral vysoky ton 15KHz uplne cisto, na tom Samsungu to znelo len ako nejake skriekanie. Zle sa tam ovlada hlasitost, bud to reve, alebo nepocujem Divny mikrofon, ked dam na handsfree, tak ma pocuju slabsie ako ked volam normalne, hoci by to malo byt naopak. Ked sa telefon vybije uplne, co u Androidu moze byt za par desiatok minut, nevie sa nejako spamatat a naskocit, restartuje sa na nabijacke ako divy. Niekedy neviem zlozit hovor, zhasne mi obrazovka a nereaguje, hovor pocujem , minuty mi idu, ale zlozit neviem. Ked mam zapichnute sluchatka naskoci niekedy na handsfree hlasity odposluch. Co je velmi prijemne ked zacne mobil revat na celu kancelariu, hoci mam v nom sluchatka. Je tam kopa dalsich veci ktore Nokie nerobili. Android je pocitac ktory vie aj telefonovat. Nokie su telefony ktore vedia aj trochu nahradit pocitac.

1.8.2012 08:44 / Phoenix (zive.sk) Reagovať 0 4 nahlásiť

LOL Chlape tie fotky su EPICKE :-D bez urazky ale toto ked si niekto pozrie tak prve co ho napadne... to v akej diere zijes ? :-) to si nemohol aspon do mesta vybehnut fotit :-D :-D

14.6.2013 14:48 / Tomáš P. (zive.sk) 0 0 nahlásiť

Presne aj mne to napadlo a vrchol boli tie fotky z kuchyne petržalského paneláku. :D

Udajte dôvod prečo je príspevok nevhodný:
Nahlásiť
Udajte dôvod zablokovania uživateľa:
Živé.sk a MobilMania.sk e-mailom Zaregistrujte si svoju e-mailovú adresu na denný odber aktuálnych článkov.
Nesprávny formát e-mail adresy
Váš e-mail bol úspešne pridaný.
ŽIVÉ.SK A MOBILMÁNIA.SK MAILOM Potvrdením tohto políčka súhlasíte so zasielaním informačných e-mailov spoločnosti Azet.sk, a.s., v súlade s platnou slovenskou legislatívou. Informačné e-maily vám budú zasielané maximálne dvakrát do mesiaca a veľkosť jednotlivých správ neprekročí 80 kB. Pokiaľ bude správa vo formáte HTML, budú grafické prvky uložené na našom serveri a nebudú zahrnuté do tela e-mailu.   Súhlasím s pravidlami newsletteru Prihlásiť sa na odber newsletteru
Nájdete nás aj na:
© Azet.sk, a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.