Diskusia: Telekom spustil LTE sieť v Košiciach. S rýchlosťou do 150 Mbit/s

Ak chcete prispievať do diskusie, musíte byť prihlásený užívateľ.
8 príspevkov
julobaco
7.7.2014 18:41 | |
+0 -0
Ja by som konečne rád prečítal článok o tom ako Telekom zruší ten príplatok za LTE dáta... :)
Anonymný nick
6.7.2014 01:07 | |
+1 -0
Severné Mesto, Stredné Mesto – a to je kde? Lebo nič z toho v Košiciach nie je. Ako Košice II sa myslí okres či oblasť, ktorá bola kedysi tak nazvaná? Pričom ten názov sa takmer nikdy nepoužíval.
Anonymný nick
5.7.2014 08:22 | |
+4 -1
Nedavno tu niekto z Telekomu v nejakom clanku hovoril, ze pokrytie ovplyvnuju aj take veci ako zateplenie budovy, vymena okien alebo nejaka nova prekazka medzi miestom vyuzivania sluzby a vysielacom. Nic z toho sa u teba nestalo?
Pripadne si nezacal pouzivat nejaky iny telefon? U nas v obci bola porucha vysielaca. Novy telefon sa mi nechcel prihlasit do siete. Zapol som stary telefon, ktory som roky nepouzival a prihlasil sa na 8 km vzdielany vysielac a mal skoro plny signal ;-) Novy telefon chytil signal az ked som sa priblizil k funkcnemu vysielacu.
PS: predpokladam, ze ked si mal roky take slabe pokrytie a musel ti stacit Edge, tak ostatni operatori tam mali este horsie pokrytie, ked si k nim uz davno nepresiel 8-)
martinlv
4.7.2014 16:55 | |
+16 -3
Telekom sa hrnie tam kde su velke mnozstva potencionálnych zakaznikov,zabuda vsak na skvalitnovanie siete pre uz existujúcich zakaznikov .Osobna skusenost, dlhe roky sme mali priemerny signal ba dokonca edge internet fungoval,mynuli rok sa kvalita signalu shorsila a edge sa ani nenadychne a tento rok sa shorsil signal aj na telefonovanie.Technicka podpora ma navadza ze mam zle nastaveny telefo , ale tie nastavenia mam uz roky to znamena ze sa kvalita shorsila a oni robia volov zo zakaznikov stymi nastaveniami.
Ak sa dokonca roku neskvalitni signal vypoviem im 5 telefónov aj z internetom a najdem iného operatora ktori sa nebude shorsovat z roka na rok
Anonymný nick
5.7.2014 08:39 | |
+6 -3
Toto Telekom robi uz dlhe roky. Pamatam si na ich internet cez technologiu Flarion, ktory bol na vidieku isty cas jedinou alternativou.
Predali toho tolko, kolko ich siet uz nedokazala obsluzit v dosledku coho bola na dennom poriadku situacia, ze som bol pripojeny, len data netiekli.
Na zakaznickej linke ma krmili takymi nezmyslami, co som nikdy pred tym ani potom nezazil.
Vtip je v tom, ze slovensky zakaznik je zvyknuty platit za dubioznu kvalitu ako keby dostaval bezchybny produkt a tak sa ziadny operator nestiti zarabat poskytovanim nekvalitnej sluzby.
Podobne je to s O2 a s Orange.
marfy131
5.7.2014 13:33 | |
+3 -1
S takýmto chovaním som sa stretol aj ja. Keď som sa pýtal v Telekome a položil som otázku kedy bude na mojej adrese vdsl tak mi slečna povedala, že na mojej adrese je dostupné VDSL. Keď som jej povedal, že nie je a mám to overené z linky telekomu tak slečna povedala, že v dohľadnej dobe určite bude a potom by mi to prepli z ADSL na VDSL. Spýtal som sa či tam je FUP a slečna pokrútila hlavou, že nie je a nikdy nebude na telekom linke povedali, že keď bude ostrá prevádza tak bude a všetci to majú v zmluvách. Od telekomu som odišiel k lokálnemu providerovi poskytujúcemu 5ghz wifi pripojenie. Lokálny provider mi za rovnakú cenu ako ADSL turbo 3 (10mbit down a 0,5mbit up) ponúkol 12mbit down a 2mbit up. Súhlasil som aj keď som bol zmierený s tým, že budem mať hrozný ping. V Telekome som mal neustále problémy s výpadkami a na to všetko len výovorky, že chyba je v mojom routri, v mojom pc a podobné výmysly). Ten router som otestoval s rovnakými nastaveniami u kamaráta s jeho prihlasovacími údajmi a rovnakými nastaveniami len na inom mieste a všetko išlo. Keď mi zaviedol lokálny provider internet zostal som v šoku ping väčšinou okolo 5ms-10ms čo je oproti telekomunisickým 25-30ms super a rýchlosť 15mbit down a 3mbit up a stabilita neporovnateľná. Samozrejme bez fup a s nižšou agregáciou ako u Telekomu. Telekom je najväčšia brzda kvality a rozvoja internetu na Slovensku.
stn37
6.7.2014 02:20 | |
+0 -1
marfy131 a o akeho providera sa jedna, nejde nahodou o antik? :-)
marfy131
6.7.2014 11:06 | |
+0 -0
stn37 je to nevernet v Zlatých Moravciach. Počul som, že inde to nemajú také skvelé, ale mám priamy výhľad na ich prvý "hop", nie som ďaleko od ich vysielača a mám priamy výhľad.