20.4.2017 14:49 | MobilMania

Slovákovi vybuchol mobil, keď spal

Zdroj: TV Markíza/tvnoviny.sk

Podobné prípady sú na Slovensku stále skôr raritou.

Výbuch telefónu prebudil muža z Horného Lieskovca. Mal ho na nočnom stolíku, položený na tričku. Explózia ho nezranila. Keď precitol, plameň mal podľa jeho slov už asi 20-centimetrovú výšku. O bizarnej situácii informali tvnoviny.sk .

Zariadenie rýchlo zabalil do trička a cez okno ho vyhodil do trávy. Vypadla pri tom batéria, ktoré podľa neho vyzerala ako kus žeravého kovu. Ide o ojedinelý prípad takéhoto incidentu na Slovensku. Nie je jasné, o aký model išlo. Podľa reportáže TV Markíza však nešlo o rozšírené zariadenie.

Podobný incident vystrašil žiakov základnej školy v Rožňave, keď sa jednej zo študentiek vznietil nový mobilný telefón. Situáciu vyriešili tak, že zariadenie rýchlo odniesli na toalety.

Vo svete sa objavili stovky podobných prípadov. Azda najviac zarezonovala kauza batérií, ktoré do modelu Galaxy Note 7 vkladala spoločnosť Samsung. Na vine bol dodávateľ batérií.

Čítajte aj Problémy s Note 7: Všetky informácie na jednom mieste

Čo robiť, keď horí?

Ide o elektronické zariadenie, takže sa ho nesnažte hasiť vodou. Najlepšie je uchopiť ho tak, aby sa nedostalo do kontaktu s pokožkou a hodiť ho kdesi na nehorľavú plochu. Mobil možno zahasiť napríklad práškovým hasiacim prístrojom alebo narýchlo zasypať pieskom či hlinou.