17.3.2015 09:49 | Bleskovky MobilMania.sk

Takto má vyzerať Sony Xperia Z4. Opäť sa ponáša na predchodcu

Zdroj: @OnLeaks, Nowhereelse.fr

Na internet unikla séria renderov, ktoré by mali zachytávať finálnu podobu novej vlajkovej lode japonského producenta.

Hoci Sony počas MWC 2015 v Barcelone predstavilo niekoľko nových zariadení, svoj nový top telefón si necháva v zálohe. Uvedenie sa ale blíži, čomu nasvedčujú i uniknuté rendery, ktoré zverejnil francúzsky web Nowhereelse.fr.

Obrázky zrejme finálnej podoby produktu potvrdzujú, že Sony nám už po piatykrát naservíruje vlajkovú loď skôr s kozmetickými dizajnovými zmenami. Výrobca opäť stavil na osvedčenú koncepciu, ktorú nazýva OmniBalance.

fotogaléria
Systémové tlačidlá budú opäť len virtuálne Zdroj: @OnLeaks, Nowhereelse.fr

Kovový rám je doplnený odolným sklom, ktoré pokrýva obe strany zariadenia. Otázky ale vyvoláva otvor, respektíve konektor na spodnej strane. Podľa tvaru by mohlo ísť o nový USB Type-C, avšak ten by bol v porovnaní so susediacim Micro USB o niečo väčší. S najväčšou pravdepodobnosťou ale ide o otvor pre remienok.

fotogaléria
Rohy zariadenia budú v záujme zníženia hmotnosti Zdroj: @OnLeaks, Nowhereelse.fr

Oproti súčasným telefónom línie Xperia Z už ale novinka zrejme neponúkne konektor pre dokovaciu nabíjačku, ktorá bola vždy umiestnená na ľavej strane. Treba ale podotknúť, že stále nemusí ísť o finálnu podobu zariadenia.

Evolúcia pod kapotou

Z hľadiska hardvéru sa očakáva, že mobil bude stavať na čipsete Qualcomm Snapdragon 810 , ktorý sa bude opäť spoliehať na 3 GB RAM, no vylúčená nie je ani prítomnosť štyroch gigabajtov. Chýbať nemá zadný fotoaparát, zrejme s rozlíšením 20,7 Mpx, doplnený hardvérovou spúšťou.

fotogaléria
Vrchnú stranu bude zdobiť zvukový port (zdroj: Zdroj: @OnLeaks, Nowhereelse.fr

Pravdepodobne môžeme očakávať 5,2-palcový displej s Full HD alebo QHD rozlíšením . Operačným systémom už bude Android 5.0 Lollipop s grafickou nadstavbou výrobcu upravenou v súlade s jazykom Material Design.