27.5.2015 14:09 | Bleskovky MobilMania.sk

Je čas na zmenu, tvrdí OnePlus. Predstaví novú vlajkovú loď?

Zdroj: OnePlus

Hneď 1. júna sa možno dočkáme predstavenia nového smartfónu od čínskej spoločnosti OnePlus. Výrobca chce otriasť priemyslom.

Mladý čínsky výrobca smartfónov opäť niečo chystá. Upozornil na to na svojom Twitteri, kde krátko a výstižne uviedol, že „je čas na zmenu“.

Pohral sa pritom s obrázkom svojej doterajšej vlajkovej lode OnePlus One, čím naznačil, že by sme sa mohli dočkať ohlásenia jej nástupcu.

Čítajte aj Je čas na zmenu, tvrdí OnePlus. Predstaví novú vlajkovú loď?

Nič nie je isté

OnePlus dodáva, že vždy hľadalo spôsoby, akými „otriasť priemyslom“. V roku 2014 sa mu to podarilo agresívne zvolenou cenovou politikou svojho doposiaľ jediného smartfónu. Či sa tak stane opäť, sa dozvieme už prvého júna, kedy je naplánované ohlásenie noviniek spoločnosti.

Doposiaľ vieme, že pripravovaná vlajková loď OnePlus Two sa na trh dostane v treťom kvartáli tohto roka. Dočkať sa však môžeme aspoň jej predstavenia. To prebehlo aj v prípade OnePlus One už dva mesiace pred spustením jeho predaja.

Hoci predchádzajúce správy môžu naznačovať opak, Zdroj: OnePlus

Z predchádzajúcich vyjadrení výrobcu však vyplýva, že nerád predstavuje produkty s príliš veľkým predstihom. Tak tomu bolo naposledy v prípade lacnej power banky , ktorá sa k prvým zákazníkom dostala až po troch mesiacoch.

Môžeme tak čakať, že ak bude naozaj predstavený model Two, na trhu sa ukáže čoskoro, možno už v júli.

Čítajte aj Je čas na zmenu, tvrdí OnePlus. Predstaví novú vlajkovú loď?

Spoluzakladateľ Carl Pei ešte v marci pre MobilMania.sk uviedol , že predstavenie nového smartfónu prebehne až v treťom štvrťroku, uskutoční sa zrejme v americkom San Franciscu a ohlásené bude vopred. OnePlus však mohlo plány medzičasom zmeniť.

Čo môžeme očakávať?

Pripravovaný OnePlus Two má priniesť parametre, porovnateľné s vlajkovými loďami konkurenčných výrobcov. Predstavitelia spoločnosti už naznačili , že ho má poháňať čip Snapdragon 810, pričom cena za smartfón nepresiahne 400 dolárov (366 eur).

Čítajte aj Je čas na zmenu, tvrdí OnePlus. Predstaví novú vlajkovú loď?

Zvyšok špecifikácie by mohol tvoriť 5,5-palcový displej s 2K rozlíšením (2 560 × 1 440 bodov) a 3 300mAh akumulátor. Zatiaľ čo doteraz bol očakávaný vlastný Oxygen OS založený na Androide 5.0 Lollipop a 4 GB RAM, nedávny benchmark naznačil , že OnePlus Two možno príde s novším Androidom 5.1 a len tromi gigabajtmi operačnej pamäte.

(1 EUR = 1,0926 USD)