17.6.2015 10:24 | Bleskovky MobilMania.sk

Galaxy S6 a S6 Edge majú problémy. Vieme, ako ich vyriešiť

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Smartfóny sa potýkajú s nepríjemným problémom. Prinášame neoficiálne riešenie na opravu.

Majiteľov telefónov od Samsungu začal postihovať problém, pri ktorom sa z hornej vysúvacej lišty strácajú prepínače na rýchle akcie. Týka sa to konkrétne modelov Galaxy S6Galaxy S6 Edge . K dispozícii je už aj neoficiálny návod na opravu, informuje britský IB Times.

Čítajte aj Galaxy S6 a S6 Edge majú problémy. Vieme, ako ich vyriešiť

Strácajú sa predovšetkým možnosti aktivácie a deaktivácie mobilných dát, súkromného režimu a takisto funkcie hotspot. Príčina tohto miznutia je neznáma a postihla už veľkú časť majiteľov týchto smartfónov.

Spoločnosť Samsung už o probléme vie a vývojári by mali na odstránení chyby aktívne pracovať.

@PriMan83 Hello, our team is working on the issue.if you want the feature to return, please back the files in the phone and format the phone — SamsungMobileArabia (@SamsungMobileME) 14. Červen 2015

Najprv sa chvíľu predpokladalo, že z notifikačného centra miznú len tie funkcie, ktoré používateľ 30 dní nepoužil. Avšak ako informuje Android Police, problém postihuje aj ľudí, ktorí funkcie využívajú pravidelne.

Dočasné riešenie

Jedno z možných riešení je zariadenie zálohovať, následne resetovať do továrenských nastavení a samotnú zálohu potom obnoviť. Toto riešenie je však len dočasné, nakoľko sa po obnovení prístroja funkcie vrátia, no postupne sa začnú opätovne strácať.

Iným dočasným riešením je použitie špeciálne upravených APK súborov, ktoré pochádzajú z fóra XDA-Developers. Po nainštalovaní by mali do vysúvacej lišty pribudnúť požadované funkcie, ktoré sa z nej vytratili.

Čítajte aj Galaxy S6 a S6 Edge majú problémy. Vieme, ako ich vyriešiť

Upozorňujeme, že nasledujúce súbory nepochádzajú z oficiálnych zdrojov spoločnosti Samsung a za prípadné problémy nenesieme zodpovednosť.

K dispozícii sú tri rôzne balíčky. Prvý z nich pridáva prepínač pre mobilné dáta, druhý pridá Wi-Fi hotspot a tretí doplní súkromný režim. Po nainštalovaní je potrebné v novej aplikácii kliknúť na „Add To Quick Toggles“ a aplikáciu je potom možné zo zariadenia odstrániť.