3.1.2017 09:56 | MobilMania
Aktualizované

Používatelia sa sťažuje, že sklíčko fotoaparátu Galaxy S7 svojvoľne praská

Zdroj: Samsung Community

Prvé prípady sa objavili už krátko po uvedení smartfónu do predaja.

Juhokórejský Samsung čelí po fiasku s výbuchmi batérií smartfónu Galaxy Note 7 ďalšiemu problému. Veľká medializácia okolo vlajkového tabletofónu pravdepodobne zatienila prvé sťažnosti majiteľov smartfónov Galaxy S7 . Týkajú sa samovoľného prasknutia ochranného sklíčka zadného fotoaparátu. O téme informoval portál Neowin.

Čítajte aj Samsung zverejní príčinu problémov Note 7 možno už o pár dní

Sťažnosti sa pritom netýkajú iba starších zariadení, ale aj z nových kusov a modelov chránených dodatočným puzdrom. Oficiálne fórum dokumentuje približne tridsať prípadov, kedy došlo k poškodeniu skla a to aj mimo času používania smartfónu. Napríklad keď bol telefón odložený na nočnom stolíku či sedadle spolujazdca.

Niektorí majitelia uvádzajú, že prasknutie spôsobila zvýšená teplota batérie smartfónu pri behu náročnejších aplikácií či vplyvom vonkajšej teploty.

Problém neobchádza ani smartfóny chránené puzdrom (zdroj: Samsung Community) Zdroj: Samsung Community

Problém s prasknutou ochrannou vrstvou a dierou „akoby od airsoftovej zbrane“ sa pritom týka aj variantu S7 Edge a modelu so zosilnenou ochranou S7 Active .

Riešenie? Platená oprava

Samsung sa zatiaľ k problému stavia odmietavo a z poškodenia obviňuje samotných majiteľov. V skoršom príspevku z apríla 2016 ešte výrobca uvádza, že pravdepodobne ide o ojedinelý prípad a nechce tak na nikoho zvaľovať vinu.

Čítajte aj Samsung vraj na CES 2017 predstaví dvojicu tabletov s Windows

Faktom ale zostáva, že jediná cesta k pôvodnému zariadeniu zatiaľ vedie cez servisnú výmenu skla, ktorej cena podľa poškodených začína na hodnote 70 dolárov (približne 67 eur). V prípade sa však angažuje právnická firma Keller Rohlback, ktorá kontaktuje dotknutých majiteľov a plánuje podať na Samsung hromadnú žalobu.

Stretli ste sa s podobným poškodením aj vy? Dajte nám vedieť prostredníctvom komentárov.

(1 EUR = 1,0465 USD)