17.8.2017 16:09 | MobilMania

Google Pixel 2 prešiel certifikáciou, odhalil špecifikácie

Zdroj: GSMArena

Mobil má prebrať funkciu z HTC U11 a reagovať na tlak z bočných hrán.

Nasledovník predošlého smartfónu Pixel od Google sa objavil na certifikačnom úrade FCC a zároveň odhalil svoje špecifikácie. Telefón vyrobí firma HTC, rovnako ako oba predošlé modely. HTC do menšieho Pixelu implementuje jednu zo svojich funkcií, vďaka ktorej bude smartfón reagovať na stlačenia z bokov, píše web The Verge.

Reč je o funkcii známej ako Edge Sense, ktorá mala premiéru na najnovšej vlajkovej lodi HTC U11. Funkcia umožňuje vykonať určité akcie pri zatlačení na bočné hrany zariadenia. U Google Pixel 2 sa má funkcia volať Active Edge, jej princíp by však mal byť rovnaký. Zatlačenie na hrany napríklad otvorí pomocníka Google Assistant.

Údajná podoba smartfónu Google Pixel 2 (zdroj: GSMArena) Zdroj: GSMArena

Špekulácie z polovice júla naznačovali, že danou funkcionalitou bude disponovať aj väčší Pixel 2 XL .

Vďaka nedávnemu anonymnému tipu, ktorý bol zaslaný portálu GSMArena, poznáme aj údajnú podobu Pixel 2. Hoci záber nie je veľmi kvalitný, telefón má mať stereo reproduktory.

Výkonný hardvér, najnovší softvér

Uniknuté informácie hovoria o použití čipsetu Snapdragon 835 a naznačujú 64 GB vstavanej pamäte. Model, ktorý prešiel certifikáciou, mal nainštalovaný ešte nepredstavený operačný systém Android 8.0.1 alias Android O.

Oba nové telefóny nemajú mať 3,5mm audio jack. Uvedenie nových vlajkových lodí od Google sa očakáva v októbri.