25.6.2014 17:15 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Smartfón s dvomi displejmi vstupuje na náš trh. Cenovkou si trúfa

Zdroj: Ján Trangel

Inovatívne zariadenie YotaPhone sa u nás začne predávať v júli. K dispozícii bude v bielom  a čiernom vyhotovení.

článok doplnený o video

Na slovenský trh oficiálne vstupuje smartfón YotaPhone s dvomi displejmi. Zariadenie sa objaví na pultoch slovenských obchodov v júli za odporúčanú cenu 499 eur v bielom a čiernom farebnom vyhotovení.

Ide však o prvú generáciu tohto telefónu, ktorá bola predstavená ešte minulý rok. Výrobca pritom už vo februári na veľtrhu MWC 2014 v Barcelone ukázal aj jeho nástupcu . Kedy sa u nás oficiálne dočkáme aj tohto produktu, je momentálne otázne.

Prvá generácia zariadenia YotaPhone na prednej strane ponúkne štandardný 4,3-palový LCD displej s rozlíšením 720 x 1 280 pixelov. Omnoho zaujímavejším prvkom je zadný displej s rozlíšením 360 x 640 bodov postavený na technológii E-Ink, ktorá sa používa aj v elektronických čítačkách kníh. Jej výhodou je minimálna spotreba energie a dobrá čitateľnosť na priamom slnku.

Ďalšie fotografie nájdete v galérií  >>>

V útrobách telefónu sa ukrýva čipset Qualcomm Snapdragon S4 s dvomi procesorovými jadrami Krait na takte 1,7 GHz, ktorý je doplnený dvomi gigabajtmi RAM a 32GB priestorom pre dáta. Zariadeniu nechýba ani zadný fotoaparát s rozlíšením 13 megapixelov a predná 1Mpx webkamera. Ako operačný systém je prítomný Android 4.2.2 (Jelly Bean).