9.7.2014 11:57 | Bleskovky MobilMania.sk

O2 zvýši rýchlosť po vyčerpaní dát. Do konca leta

Operátor prezradil, že zákazníci budú po minutí balíčka surfovať rýchlejšie. Prednedávnom zvyšoval rýchlosti Orange.

O2 prinesie zákazníkom vyššie prenosové rýchlosti po vyčerpaní voľných dát. Pre MobilManiu to potvrdil samotný operátor. Naposledy sa dáta po minutí balíčka zrýchľovali minulý rok v lete – zo 16 kbit/s na 48 kbit/s, a to pre internetové paušály. Cenník O2 uvádza naďalej 16 kbit/s.

Operátor má v ponuke aj takzvaný denný internet – rýchlosť sťahovania po prečerpaní však podľa našich skúseností zostala na úrovni slimačích 16 kbit/s.

Teraz O2 hovorí, že pripravuje ďalšie zrýchlenie. „Podelíme sa o všetky detaily, keď to bude aktuálne,“ uviedla hovorkyňa Martina Jamrichová. Podľa informácií MobilManie nastane zvýšenie do konca tohto leta.

V pondelok sa zmenila rýchlosť po prekročení objemu dát pre zákazníkov Orangeu – zo 64 na 128 kbit/s. Nová hodnota platí v smere sťahovania i odosielania dát. Operátor novinku priniesol spolu s uvedením LTE technológie a zvyšovaním objemu dát v balíčkoch.

Čítajte aj O2 zvýši rýchlosť po vyčerpaní dát. Do konca leta

Orange naďalej umožňuje získať vyššie rýchlosti po minutí voľných dát. Musíte si však priplatiť:

  • 256 kbit/s – jedno euro mesačne
  • 768 kbit/s – tri eurá mesačne

Zmeny robil v máji aj Telekom .  Pri žiadnom programe Happy sa už nepripláca za dáta navyše, no zákazníkom je výrazne priškrtená rýchlosť prenosov.

Programy Happy XS, S a M, respektíve XL volania zahŕňajú zníženie rýchlosti po minutí dát na 32 kbit/s. Pri iných programoch je limitom po vyčerpaní naďalej 64 kbit/s.