21.7.2017 08:10 | MobilMania
Odporúčame

Samsung potvrdil, kedy predstaví Galaxy Note 8. Toto má ponúknuť

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Zariadenie nadviaže na problematický Galaxy Note 7, stiahnutý z trhu.

Samsung oznámil termín konania ďalšieho Unpacked eventu (v New Yorku) v rámci ktorého plánuje predstaviť minimálne jednu očakávanú novinku. Bude sa napokon konať 23. augusta.

Bolo by veľkým prekvapením, keby nešlo o chystaný tabletofón Galaxy Note 8 . Aj vzhľadom na predchádzajúce úniky či koncepciu pozvánky – figuruje na nej aj dotykové pero S Pen, typický „poznávací znak“ línie Galaxy Note.

fotogaléria
zdroj: Samsung Zdroj: Samsung

Termín 23. august sa v poslednom čase spomínal stále častejšie, pričom Samsung sa údajne snaží príchod novej vlajkovej lode uskoriť. Nielen kvôli konkurencii, ale údajne aj kvôli klesajúcim predajom línie Galaxy S8 .

Samotný Galaxy Note 8 bude mať pred sebou neľahkú misiu. Ide totiž o priameho nástupcu „problémového“ Note 7, ktorý musel byť kvôli známym problémom s batériou stiahnutý z obehu. Určitý čas bol dokonca nejasný celý osud línie Note.

Čítajte aj Čo sa vlastne stalo s Note 7? Pozrite si, ako sa situácia vyvíjala

Ako upozornil web Phonearena.com, na webe sa zároveň objavili nové uniknuté obrázky zariadenia. Zachytávajú všetky strany tabletofónu.

fotogaléria
Očakávaný Galaxy Note 8, zdroj: Phonearena.com Zdroj: Phonearena.com

Tabletofón by mal disponovať 6,3 či 6,4-palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 2 960 × 1 440 pixelov a pomerom strán 18.5:9 – čiže podobne ako v prípade línie Galaxy S8. V útrobách máme nájsť čipset Qualcomm Snapdragon 835 alebo Exynos 8895 (podľa regiónu) a 6 GB RAM (zrejme ako maximum). Chýbať nemá ani duálny fotoaparát, pričom Note 8 bude jedným z vôbec prvých telefónov od Samsungu, ktorý ponúkne túto funkcionalitu.

Stále je otázne, či nebude skôr predstavený napríklad Galaxy C10, ktorý má tiež disponovať duálnym fotoaparátom. No z pohľadu telefónov dostupných globálne (línia C je najmä pre Čínu) môže byť Note 8 prvým. Samozrejme, viacerí konkurenti už dnes ponúkajú duálne fotoaparáty pomerne bežne.

Chýbať ďalej nemá vylepšené dotykové pero S Pen, hlasový asistent Bixby či snímač odtlačkov prstov – podľa všetkého však nie umiestnený pod displejom. Spomína sa aj prípadná zvýšená odolnosť tela voči prachu a vode. Batéria má mať kapacitu 3 300 mAh.

Čítajte aj Časť vrátených Galaxy Note 7 čaká recyklácia. Plánujú z nich extrahovať tony...

Galaxy Note 8 (resp. Galaxy Note8) sa má ponúkať v niekoľkých farebných prevedeniach. Spomínali sa Black, Blue a Gold. Samotný predaj na trhu podľa všetkého začne v priebehu (resp. začiatkom) septembra. Cena však zrejme nebude nízka. Spomína sa dokonca 999 eur.