22.7.2014 14:00 | MobilMania

Predplatenky sa vyplatia: TOP5 najlepších ponúk

Zdroj: dreamstime

Karty s kreditom ponúkajú bezplatné volania s rodinou či výhodný internet. Prehľad najzaujímavejších akcií

Ilustračná snímka Zdroj: dreamstime

Operátori uviedli v poslednom období viacero zaujímavých ponúk pre predplatené karty. Najvýhodnejšia sa ale vybrať rozhodne nedá – vždy je dôležité, na čo chcete službu využiť. Pri každom poskytovateľovi sú lákadlom jedna či dve atraktívne akcie.

Aby ste sa správne rozhodli, pripravili sme sumár TOP ponúk pre karty s dobíjaním kreditu. Predplatenka sa môže hodiť pri častej komunikácii s blízkou osobou či v prípade, že máte záujem o lacné dáta. Alebo ju môžete použiť do zálohy spolu so starým telefónom, ktorý by inak ležal doma na poličke.

1. Dlhé hovory za lacno

Ak s obľubou telefonujete dlho, určite oceníte cenový strop. Ponúka ho O2 Fér (O2), FunFón (Orange) aj Easy Time (Telekom). Tesco mobile umožňuje získať volania vo vlastnej sieti dokonca bez poplatkov – ponuke sa venujeme nižšie.

O2 Fér: Zákazníkom je automaticky spoplatňovaná iba prvá minúta hovoru pri volaniach do vlastnej siete. Za takýto hovor vďaka tomu nezaplatíte viac než 13 centov, čo je štandardná cena volaní s O2 Fér. Nevýhodou je, že pokiaľ máte aktivovaný volací balík, na volania po prvej minúte zadarmo si musíte počkať na jeho vyčerpanie.

FunFón: Pokiaľ telefonujete na ktorékoľvek FunFón číslo, zaplatíte iba za prvú minútu hovoru. Cenový strop pre každý hovor je tak práve sedem centov.

Easy Time: Za každý hovor do mobilnej siete Telekomu, respektíve slovenských pevných sietí zaplatíte 15 centov bez ohľadu na jeho dĺžku. Netreba ale zabúdať na fakt, že riziko vysokého účtu sa ukrýva pri krátkych volaniach vo väčšom množstve. Hovory na čísla Orangeu a O2 sú pri Easy Time spoplatňované sumou 12 centov za minútu.

2. Výhodné zahraničie, rúca sa roaming

Ani predplatené karty neobišlo zvýhodňovanie hovorov či textových správ do zahraničia. Takéto možnosti ponúka O2 Fér (O2) aj Šikovná Prima (Orange). Navyše O2 zrušilo roaming v Česku , čiže zákazník platí domáce ceny aj s kartou na dobíjanie kreditu.

O2 Fér: Domáce ceny platia pre volania aj SMS zo SR do celej EÚ . Zákazník platí jednotných 13 centov za minútu hovoru alebo šesť centov za jednu SMSku. Ponuka sa vzťahuje aj na balíčky – voľné jednotky sa míňajú aj pri volaní či SMSkovaní zo SR do EÚ. Zároveň platia s O2 Fér ceny ako doma i v susednom Česku, a to vrátane ponuky mobilného internetu.

Šikovná Prima: S predplatenkou Orangeu sú hovory do Európy, USA, Kanady a ďalších vybraných krajín sveta spoplatnené jednotnou sumou 12 centov za minútu. Za SMS a MMS do EÚ, USA a Kanady zaplatíte 6 centov. S rovnakou ponukou prišiel operátor aj v prípade paušálneho programu Šikovná voľba.

3. Výhody za dobitie kreditu

Jedným z najväčších lákadiel karty Easy Free je internet po dobití bez poplatkov. Odmeny za dobitie ponúka aj Šikovná Prima , a to odstupňované v niekoľkých úrovniach. Pozrite si ich:

Easy Free: Takto fungujú bezplatné dáta:

  • dobitia kreditu sumou aspoň 10 eur – 1000 MB dát na 15 dní
  • navýšenie kreditu o menšiu čiastku – 500 MB na 7 dní
  • po prenesení dát sa rýchlosť výrazne spomalí na 64 kbit/s

Súčasťou bonusu za dobitie sú aj lacnejšie hovory – ak chcete volať do slovenských sietí za deväť centov za minútu, musíte si dobiť kredit aspoň sumou 10 eur v priebehu 90 dní od aktivácie karty a následne vždy znovu do troch mesiacov. Inak budete platiť taxu 0,10 eura za minútu.

Šikovná Prima:

  • Bonus v podobe neobmedzených SMS a MMS správ v sieti Orange môžete získať na 30 dní, ak si kredit dobijete sumou aspoň 10 eur.
  • Pokiaľ chcete na mesiac využívať tiež bezplatné víkendové volania vo vlastnej sieti, do 30 dní je potrebné ďalšie navýšenie kreditu o 10 eur.
  • Keď si dobijete kredit aj do tretice aspoň 10 eurami do 30 dní od posledného dobitia, k vyššie spomenutým odmenám získate aj tretiu – 150 MB predplatených dát.

Platnosť všetkých troch bonusov sa zároveň predĺži na ďalších 30 dní od dobitia kreditu. Následne môžete pri pravidelnom dobíjaní (vždy do 30 dní) sumou aspoň 10 eur získať všetky tri bonusy súčasne.

4. Tesco mobile: Extra kredit a volania zadarmo

Ilustračná snímka Zdroj: dreamstime

Značkový operátor Tesco mobile (sieť O2) priniesol v minulom roku dvojicu zaujímavých ponúk . Volania vo vlastnej sieti bez poplatkov a takisto zdvojnásobovanie kreditu. Ide o akcie pre zákazníkov, ktorí sú zároveň členmi bezplatného vernostného programu Tesco Clubcard.

Pri každom dobití v hodnote aspoň päť eur dostanete extra kredit v rovnakej výške s platnosťou 30 dní od jeho získania. Bonusový kredit sa vždy začína odpočítavať ako prvý v poradí. Extra kredit dostanete len v prípade, ak výška jeho štandardného kreditu nepresahuje v čase dobitia 20 eur.

Druhou akciou sú bezplatné volania do vlastnej siete, teda na čísla Tesco mobile. Počet čísel, ktoré môžu na jednu kartu Clubcard získať tieto výhody, nie je obmedzený.

5. FunFón: Bezplatné dáta a odporúčania

Nová predplatenka FunFón prináša tiež dvojicu zaujímavých ponúk:

Ak si prenesiete číslo na FunFón z Telekomu či O2, získate bonus navyše. Je ním 500 MB dát mesačne počas prvého pol roka od aktivácie karty. Rýchlosť sťahovania je opäť obmedzená, a to na 7,2 Mbit/s (download) a 0,5 Mbit/s (upload). Po vyčerpaní dát sa prenosy spomalia na 128 kbit/s.

FunFón zároveň umožňuje získať bezplatné vzájomné volania, SMSky aj MMSky s blízkymi. Ak máte FunFón kartu, odporučíte službu druhému zákazníkovi a ten si musí preniesť číslo od iného operátora alebo si zakúpi novú SIM kartu. Nespoplatňované služby takto získate medzi sebou na polroka.

Jeden zákazník, ktorý presvedčí na FunFón rodinu či priateľov, môže takto využiť vzájomnú komunikáciu bez poplatkov s ďalšími desiatimi ľuďmi. Aktivácia bonusu sa dá zrealizovať prostredníctvom SMS alebo vo webovej zákazníckej zóne .