24.1.2016 10:19 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung Galaxy S7 je za rohom. Unikol možný dátum uvedenia v USA

Zdroj: Ján Trangel

Predstavenie očakávanej novinky by malo prebehnúť tesne pred veľtrhom MWC 2016 v Barcelone.

Zdá sa, že na novú vlajkovú loď juhokórejského producenta v segmente inteligentných telefónov už nebudeme čakať dlho. Známy zdroj únikov @evleaks prostredníctvom Twitteru vyzradil údajný dátum uvedenia Samsungu Galaxy S7 v Spojených štátoch, upozornil server GSMArena.com.

Línia Galaxy S7 by sa mala do amerických obchodov dostať 11. marca. Nie je ale jasné, odkiaľ táto informácia pochádza a stále ju preto treba považovať za neoficiálnu. Pripomeňme ale, že na marec ukazovala aj roadmapa operátora China Mobile . Tá ale naopak pravdepodobne hovorila o uvedení noviniek v najľudnatejšej krajine sveta.

Starting to look like a Friday, March 11th Galaxy release in the U.S. — Evan Blass (@evleaks) január 22, 2016

Tak či onak, nový únik len potvrdzuje, že novinka, respektíve rovno niekoľko noviniek Samsungu, bude oficiálne odhalených na tohtoročnom veľtrhu Mobile World Congress (MWC) v Barcelone, ktorý sa koná koncom februára.

Hneď viacero siedmych galaxií

Doterajšie indície naznačujú , že celkovo by sme sa mali dočkať troch či dokonca štyroch variantov Galaxy S7. Štandardný model má ponúknuť plochú 5,1-palcovú uhlopriečku. K nemu sa vraj pridá aj verzia „edge“ s 5,5-palcovým zakriveným displejom.

K spomínanej dvojici sa však má pridať ešte Galaxy S7+ so 6-palcovou uhlopriečkou. V tomto prípade má byť na k dispozícii ako konvenčný variant s plochým displejom, tak aj so zakrivením.

Pôvodný Samsung Galaxy S6 Edge išiel s cenou Zdroj: Ján Trangel

Novinky by mali byť svetu predstavené 21. februára, teda tesne pred štartom MWC 2016, počas podujatia Samsung Unpacked 2016. Či budú počas prezentácie odhalené všetky štyri modely, alebo Samsung predstaví novinky na etapy, aktuálne nie je jasné.

Niekoľko otáznikov visí aj nad hardvérovou výbavou. Je možné, že všetky varianty ponúknu rovnaký čipset, alebo sa budú vnútornosti líšiť v závislosti od teritória. Staršie špekulácie hovoria najmä o dvoch kandidátoch, konkrétne novom čipsete Exynos 8890 priamo od Samsungu , ale aj Snapdragone 820 od Qualcommu . Iné správy dokonca tvrdia, že minimálne niektorý z modelov ponúkne aj skener dúhovky či vodotesnosť.