27.9.2016 18:31 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung: Note 7 príde do Európy koncom októbra. Vymenili sme polovicu zariadení

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Kedy presne sa tabletofón ukáže na Slovensku ostáva nejasné. Napriek vyjadreniam do úvahy naďalej prichádza november.

Juhokórejský výrobca smartfónov oficiálne potvrdil, že sa Samsung Galaxy Note 7 dostane v Európe do predaja o mesiac, 28. októbra. Na správu upozornili weby ZDNetAndroid Central .

Stále však s istotou nevieme, kedy bude dostupný aj na Slovensku. Samsung totiž nešpecifikoval konkrétne trhy, je tak možné, že dátum 28. október nemusí byť pre náš región konečným.

Čítajte aj Problémy s Note 7: Všetky informácie na jednom mieste

Pripomeňme, že predaj Note 7 mal na Slovensku začať 16. septembra, dva týždne po väčších trhoch, kde malo byť zariadenie dostupné už 2. septembra. Spoločnosť sa navyše len pred pár dňami vyjadrila , že „všade“ v Európe bude smartfón k dispozícii až koncom novembra.

Výmenný program napreduje

Samsung svoj nový tabletofón stiahol z predaja kvôli chybnej batérii , už dodané kusy pritom majiteľom bezplatne vymieňa za zariadenia z revidovanej distribúcie. Výrobca pri príležitosti ohlásenia náhradného dátumu spustenia predaja uviedol k výmennému programu aj niekoľko štatistík.

Výmena zariadení na Slovensku začína 19. septembra Zdroj: redakcia

V Európe bolo doposiaľ vymenených asi 57 % všetkých chybných telefónov. S výmenami sa pritom začínalo 19. septembra. Samsung k tomuto kroku používateľov priamo nabádal aj tým, že softvérovou aktualizáciouobmedzil kapacitu batérie telefónu, ktorý navyše pravidelne používateľa upozorňoval na možné riziko.

Až 90 % zo zákazníkov, ktorí sa do programu zapojili, si zvolili náhradný kus. Ďalšie tri percentá siahli po alternatívnom modeli v podobe Galaxy S7 , respektíve Galaxy S7 Edge.

Spoločnosť predpokladá, že výmenný program bude v Európe skompletizovaný ešte začiatkom októbra.

Všetky potrebné informácie ku kauze Galaxy Note 7 nájdete v našom priebežne aktualizovanom súhrnnom článku.

Čítajte aj Test Samsung Galaxy Note 7: Výnimočne múdry zápisník